![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
După părerea mea, nici măcar în zilele de dezlegare la pește n-ar trebui făcut botezul.
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc, insa exact de acest lucru ma feresc: de interpretari personale.
|
|
||||
|
||||
![]()
Botezul e prilej de bucurie.
Postul e prilej de înfrânare. Nu puteți aștepta până pe 26.12?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Redau mai jos un link ccatre site-ul Patriarhiei Romane. Vin catre Dumneavoastra cu rugamintea de a-mi arata unde scrie, negru pe alb, faptul ca in anumite perioade nu se pot face botezuri. http://www.patriarhia.ro/ro/calendar...sericesti.html |
|
||||
|
||||
![]()
Păi faceți botezul.
Dar fără papa după aia dacă nu vreți papa de post. Simplu. Eu când am zis mai sus că n-ar trebui făcute botezuri, m-am referit, dacă s-a înteles altceva, la botez+petrecere.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Concluzie: ori că e post, ori că nu e post, ar trebui să știm că petrecerea nu e potrivită și ar trebui scoasă din obicei, atât la botez, cât și la nuntă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca vreti sa faceti altfel, asteptati pana ce trece postul. In definitiv nu e problema atat de mare ca pruncul mai asteapta cateva saptamani pana a fi botezat. Desi firesc si crestineste nu este o ca sfanta taina sa fie precedata de o petrecere necrestineasca(bautura, muzica cu lautari, glume s.a) Detalii despre modul crestinesc de a petrece gasiti la sfantul Ioan Gura de aur, un sfant important al Bisericii noastre.
|
|||
|
|||
![]()
sa mo zice ti va rog si mie unde se mentioneaza postul ca dogma, ca eu sunt cazut din luna. unde se impune el cu arcanul? (asa cum sustineti dumneavoastra). nu e de neglijat botezul unui prunc din cauza celor din jurul sau. pe ce criteriu canonic se interzice botezul unui prunc in astfel de circumstante.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Parintii si nasii, prin refuzul lor de a servi mancare de post la botez in zi de post, interzic astfel botezul pruncului. Preotul probabil nu vrea sa se faca partas la netinerea postului. Deh, mai sunt si unii care doresc ca randuielile crestinesti sa fie tinute - iar postul este, printre altele, o porunca bisericeasca - si nu le lasa la latitudinea sau la bunul plac al crestinilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
botez, conditionare, post, refz |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare legata de genealogia lui Iisus | sophia | Din Noul Testament | 70 | 04.01.2013 13:15:42 |
Intrebare legata de Sarbatoarea Pomenirii Mortilor | legionar | Diverse Sarbatori | 0 | 18.03.2011 20:29:16 |
Intrebare legata de biserica | Panda701 | Generalitati | 12 | 24.03.2010 17:17:28 |
Intrebare legata de alcatuirea acatistelor | sophia | Rugaciuni | 3 | 05.06.2009 19:27:51 |
intrebare ref la botez | consuela | Botezul | 28 | 26.11.2007 00:52:08 |
|