Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2012, 20:11:09
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Exista istorie si interpretari ale istoriei.
De obicei, oamenii se serversc de cea de a doua, fiecare in conformitate cu aplecarile sale sufletesti.

Despatimit dupa standardele crestine sau budhiste?
Inselat raportat la cat poate un om atinge, filosofic vorbind sau inselat in raport cu Revelatia?
Te sfatuiesc sa iesi din intunericul ignorantei si sa intri in lumina cunoasterii. Pune-te si studiaza budismul si despre Budda inainte sa critici. Stiu ca exista aceasta tentatie sa critici fara cunosti lucrurile in profunzimea lor, incearca totusi sa lupti cu ea.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 20:16:45
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sergiu_B Vezi mesajul
Te sfatuiesc sa iesi din intunericul ignorantei si sa intri in lumina cunoasterii. Pune-te si studiaza budismul si despre Budda inainte sa critici. Stiu ca exista aceasta tentatie sa critici fara cunosti lucrurile in profunzimea lor, incearca totusi sa lupti cu ea.
Cred ca te referi la ceva similar cu ce vorbeste acest om:
http://www.oxigen2.net/2012/03/logos...ia-budismului/

Unii au redescoperit crestinismul studiindu-l pe Buda.

Sunt niste paralele interesante in Buda si Isus!

Last edited by UNNOOM; 20.11.2012 at 20:20:04.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 01:31:37
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

http://www.mareleecran.net/2012/04/g...rial-2008.html
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 02:25:34
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Frate Cezar, sa te bucure bunul Dumnezeu cu mila Lui. Am vazut astazi filmul si "l-am pus deoparte" sa-l vedem duminica din nou, in familie!
Multumesc pentru recomandare si la randul meu, o fac mai departe oricui doreste sa aiba o imagine cat de cat clara, despre cum "lucreaza" Dumnezeu, in masura in care poate si vrea sa perceapa esenta si "mesajul".
Doamne-ajuta!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 03:04:41
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Frate Cezar, sa te bucure bunul Dumnezeu cu mila Lui. Am vazut astazi filmul si "l-am pus deoparte" sa-l vedem duminica din nou, in familie!
Multumesc pentru recomandare si la randul meu, o fac mai departe oricui doreste sa aiba o imagine cat de cat clara, despre cum "lucreaza" Dumnezeu, in masura in care poate si vrea sa perceapa esenta si "mesajul".
Doamne-ajuta!
.......:)
Inca pastrez o puternica impresie, desi au trecut cateva luni de la vizionare. Ce sa zic.... ma cutremur si tac.
Doamne ajuta!

Last edited by cezar_ioan; 22.11.2012 at 04:48:57.
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 10:04:17
N.Priceputu
Guest

Implicit

Am văzut filmul și m-a impresionat, cum altfel? Cred că întreaga paletă a problematicii credinței e abordată aici, iar argumentele, și de o parte, și de cealaltă, sunt mult vehiculate, inclusiv pe acest forum.

Deosebit de interesantă am găsit asemănarea dintre credința lor și credința noastră, faptul că Ortodoxia se aseamănă atât de mult cu iudaismul, continuându-l, de fapt, cu o mare, capitală diferență: Hristos, cel care „n-a venit să strice ci să plinească (desăvârșească)” Legea, înnoind-o și făcând-o universală.

De aici și fatalismul în care se aflau acei evrei, pentru că nu-L cunoșteau pe Dumnezeu sub chipul lui Hristos. Altfel au înțeles suferința, altfel au îndurat-o creștinii care au trecut prin experiențe similare.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 20:29:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sergiu_B Vezi mesajul
Sfaturile rupte de realitate n-au valoare.
Afirmatiile fara argumente la fel.
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 20:48:25
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sfaturile rupte de realitate n-au valoare.
Afirmatiile fara argumente la fel.
Evident, doar sfaturile tale si ale institutiei tale sunt valoroase. Noi restul suntem doar niste inselati pentru fanaticii ca tine.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? bodale Intrebari utilizatori 2 09.03.2012 15:08:14
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 12:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 16:27:11
Drept la impartasanie! Lucian_craciunescu Impartasania (Taina Euharistiei) 10 11.05.2010 12:10:18
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 19:44:55