![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Răspunsul la întrebarea asta îl poți găsi în parabola lucrătorilor tocmiți la vie, de la Matei cap. 20: Citat:
De altfel, n-ar trebui să ne mirăm de paradoxurile pe care le găsim în Biblie; prin ele suntem chemați la o înțelegere mai înaltă. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Legat de paradoxuri, cu adica n-ar trebui sa ne mire? Asta-i buna. Crede orice si nu gandi, nu-i asa? Dimpotriva, paradoxurile din Biblie trebuie sa ne puna pe ganduri, pentru ca Hristos spune cautati adevarul si el va face liberi. |
|
|
||||
|
||||
|
Nu, nu-i așa! Asta o spun doar tâmpii anticreștini. Începând cu Celsus.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exemplele pe care le-ai dat tu pot parea paradoxuri, dar doar daca nu le intelegem. Daca intelegem motivul si ratiunea lor, ele nu mai sunt paradoxuri. - "Din contră: e o provocare permanentă de a ne pune întrebări, de a gândi mai mult." Si ce facem cand intrebarile pe care le avem ne duc la raspunsuri care contravin unor dogme ale ortodoxiei? Trecem peste ratiune in favoarea dogmei? |
|
|
||||
|
||||
|
Sergiu tu te joci cu bunatatea dumnezeului forumului. S-ar putea să fii la un pas de mântuire.
|
|||
|
|||
|
De ce ma joc? Nu inteleg ce am incalcat. Ai vrut poate sa spui ca sunt la un pas de osândă?
|
|
|
|||
|
|||
|
Deși gust adesea intervențiile tale laconice, ironice sau doar hazlii, uneori nu înțeleg ce vrei să spui. Ca acum.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Faptele noastre fie arată dorința noastră de a ne lepăda de păcat, de omul vechi, și a ne uni cu Hristos, fie decurg din credință și din har, ca urmare a unirii pe care am realizat-o, fie și parțial, cu El, și atunci sunt faptele Lui în noi. De aceea fără fapte nu se poate, pentru că în ele se arată credința, după cum spune sf. Iacob. Dacă, însă, Domnul va mântui și pe unul cu puține fapte ca și pe unul cu multe, asta nu e treaba noastră. Dumnezeu privește la inima omului, nu la cantitatea faptelor lui (despre care și sf. Pavel spune că dacă-s lipsite de dragoste sunt nimic). Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tocmai de aceea exista carti de dogmatica, exista preoti, forumuri pe internet, etc. Sa intrebi si pe altii sa vezi daca nu gresesti :) |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? | bodale | Intrebari utilizatori | 2 | 09.03.2012 15:08:14 |
| Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 12:00:06 |
| Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 16:27:11 |
| Drept la impartasanie! | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 10 | 11.05.2010 12:10:18 |
| Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 19:44:55 |
|
|