Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2011, 00:10:07
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Da cine are timp sa citeasca atita lectura aici pe calculator? eu nu
Nici eu nu am timp, dar mi le scot pe hartie pentru atunci cand voi avea timp. M-am obisnuit sa procedez asa, caci am regretat de cateva ori ca nu am mai gasit cate un text de interes.
Zic, sa nu ii certam pe cei, care isi sacrifica din timpul lor, pentru a ne aduce informatii folositoare.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 00:55:37
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nici eu nu am timp, dar mi le scot pe hartie pentru atunci cand voi avea timp. M-am obisnuit sa procedez asa, caci am regretat de cateva ori ca nu am mai gasit cate un text de interes.
Zic, sa nu ii certam pe cei, care isi sacrifica din timpul lor, pentru a ne aduce informatii folositoare.
Nu am certat pe nimeni Anca,am spus un adevar stii eu nu stau prea mult la caculatorul de acasa face rau la spate.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 01:16:56
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Nu am certat pe nimeni Anca,am spus un adevar stii eu nu stau prea mult la caculatorul de acasa face rau la spate.
E in ordine, Vasi. Dealtfel nici eu nu citesc chiar tot ce se scrie; doar ce ma intereseaza.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 20:21:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Profesor catolic despre celibatul preoților

sursa: cathnews.com

Unul dintre cei mai avizați profesori universitari catolici a chemat la o schimbare urgentă a politicilor Vaticanului în ceea ce privește celibatul preoților.
Profesorul John Haldane, titularul catedrei de filosofie la Universitatea Saint Andrews și consilier al Consiliului Pontifical pentru Cultură, a spus că Biserica Catolică trebuie să revizuie interzicerea căsătoriei preoților și să relaționeze mai bine cu credincioșii, relatează The Tablet.
Haldane a spus că deja este foarte târziu pentru a permite preoților să fie căsătoriți. El a arătat că celibatul obligatoriu al preoților nu este menționat în Sfânta Scriptură, nu este practicat de Biserica primară, și poate duce la o scădere drastică a vocației preoțești în societate, sau duce la abuzuri și anomalii. El a spus că „e o prostie să nu chemi oameni cu pasiune și vocație pentru Biserică, doar pentru că sunt căsătoriți”.
El a menționat că preoții nu ar trebui să se căsătorească după hirotonie, iar episcopii ar trebui să fie celibi.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celibatul a treia cale spre mantuire? teodoraianys Calugarul 31 23.02.2012 07:33:52
Cor, strana, cantarile preotilor sophia Muzica Bisericeasca 17 13.08.2009 21:37:05
Sindicat al preotilor din BOR? PadreCory Biserica Ortodoxa Romana 19 24.06.2008 22:27:29
Salarului preotilor saraci Indraznetul Generalitati 13 04.02.2008 20:55:48