![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Este posibil ca dupa inca vreo 150 pagini discutia sa avanseze spre carnea de porc. Si dupa inca vreo 150 pagini se poate ajunge la ultima idee fixa a adventistilor, disparitia omului cu totul si cu totul dupa moarte. Dupa vreo 450 pagini, epuizandu-se toate ideile adventistilor, ciclul se va relua.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Romani 2.1) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din acelasi motiv pentru care nici crestinii proveniti dintre non-evrei, de exemplu, crestinii din Colose, nu tineau Sambata. Dupa cum cu incapatanare neaga adventistii, in comunitatile crestine de ne-evrei, nu numai ca nu se tinea ziua sambetei, intrucat lor nu li se daduse legea lui Moise, dar inca si Apostolul Pavel, el, marele apostol, nu le-a impus asta. Ba, din contra. E chiar „scandalos” de ingaduitor fata de cei ce nu tineau sambata. El insista pe intelegerea launtrica a legilor lui Dumnezeu, nu doar pe respectarea lor strict legalista, formala, fara patrunderea sensului lor profund. Cand Apostolul Pavel a aflat ca Biserica din Colose e tulburata de erezii iudeo-gnostice, printre care si obsesia pentru sarbatori si sabat, le-a trimis colosenilor o epistola in care pune lucrurile in ordine, pentru ca astfel noii convertiti, (repet, colosenii nu avusesera nicio tangenta cu legea mozaica si cu tinerea sabatului), sa nu mai fie derutati de ideile obsesive ale iudeilor. Dintre care, una era obsesia pt. sabat. Iata ce le scrie Sf. Pavel colosenilor: “Asadar, nu lasati pe nimeni sa va judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete." Coloseni 2, 16 Stim ca adventistii interpreteaza in stilul lor ,,hellenwhite-istic" si acest verset, zicand probabil, ca termenul sambete se refera de fapt la altceva, la sabatele ceremoniale si nu la ziua sambetei. Insa, daca apostolul Pavel le-ar fi dat derogare colosenilor doar de la sabatele ceremoniale, nu insa si de la ziua sambetei, cu siguranta ar fi specificat cat de important e sabatul spatamanal si ar fi facut distinctia, zicand in Coloseni 2, 16 ceva de genul: ,,Asadar, nu lasati pe nimeni sa va judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete, dar atentie mare colosenilor!!!, sa nu le confundati, ele reprezinta altceva decat sambata, pe care daca n-o tineti, ati incurcat-o." Dar nici vorba sa fi pus problema in termenii acestia, asa ca va rugam domnilor adventisti sa ne scutiti de obsesiile dvs. cu sabatul. Sper sa nu va suparati daca ne luam si noi dupa indemnul din Coloseni 2, 16 si ,,nu vom lasa pe nimeni sa ne judece cu privire la sambete”. E ok, asa? Ca doar indemul e din Scriptura, nu? |
|
|||
|
|||
![]()
Pe moment nu am timp sa raspund la toate intrebarile. Defapt nici tu nu ai raspuns. In carte apare pe prima pagina pr. Teodor Hutanu. Apoi prefata este scrisa de un alt preot. Nelu Dumitrescu. Numai preoti falsi. Stii ca mai ne certam noi si cu treaba cu existanta episcopilor in biserica adventa...Episcopi care nu exista...
In Ioan cap 17 v 17 se spune>Cuvantul Tau este adevarul. Nimeni nu contrazice acest adevar. Numai ca acest Cuvant poate fi interpretat gresit. Si atunci cine il descifreaza? Biserica care este Stalpul si Temelia adevarului. Din nou arat ca nicaieri nu se scrie ca Nt este lumina oamenilor sau sarea pamantului! Ci biserica care este alcatuita din oamenii ei. Raspunsurile tale sunt evazive si sirete (ca si cartea citata). Chiar daca azi unii respecta sambata acest lucru nu a avut continuitate! Si daca crestinii sunt sarea si lumina pamantului *nu biblia interpretata aiurea* atunci ei au sarat prost si biserica nu mai poate fi stalp si temelia adevarului. Mai simplu spus daca citesti biblia si nu intelegi ceva te duci la biserica si intrebi. Si daca biserica te invata gresit inseamna ca biserica a fost biruita! Eu nu ma refer la o biserica locala ci la cea ce invata biserica de pretutindeni! Poti sa o dai cu valdenzii care tineau sabatul. Dar ei nu erau nicidecum adventi si aveau alte legi ca ale voastre! Hai sa mai vedem cum functioneaza cautarea adevarului. Daca Cuvantul poate fi interpretat (ce rol mai au invatatorii in biserica?) atunci pentru aflarea adevarului ne trebuie un invatator sau mai multi. Acest lucru il face biserica care este stalp si temelie al adevarului. Insa in cadrul bisericii pot aparea uneori idei diferite spune biblia. De ce? Pentru aflarea adevarului! Arie nu credea ca Iisus e Dumnezeu. Dar adevarul a ramas ca Iisus este Dumnezeu. Biserica sa adunat ca sa afle adevarul si Arie a fost excomunicat. Daca biseirca nu mai prezinta adevarul ea inseamna ca nu mai sareaza. Si sarea nu isi poate racapata puterea.Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? P.S . Iisus a gresit treaba cu credinta. Va gasii pe adventi. |
|
||||||||
|
||||||||
![]()
Nicio problemă... De fapt, nu ți-am pus nicio întrebare...
Interesant... nici tu n-ai pus vreo întrebare, doar afirmații, certitudini... Chiar îmi făceam probleme că postarea mea e prea lungă... Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Observi că am scris biserica cu b mic să nu lezez o anume biserică. Oamenii trebuie să lumineze acea biserică (de fapt nu biserica, ci lumea) și nu multele lumânări compensatorii dintr-ânsa. ![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Pe de altă parte, dacă sunt lucruri grele, trebuie să fugi imediat la învățători să ți le lămurească? Eu am convingerea că apostolul Pavel a predicat și lucruri grele -cum altfel, un teolog de talia lui? Ei bine, bereenii aceia "buni la suflet" (Fapte 17,11) n-au fugit la învățătorii bisericii să lămurească pe cele grele, ci verificau zilnic cu Scriptura. Oare în Bereea să fi fost doar profeți și doctori în teologie? Nu cred că a greșit, va găsi și îi va întâmpina în nori (1 Tes.4,17) doar pe "advenți"! Adică pe cei ce-L așteaptă să revină a doua oară. Neaguule, tu-L aștepți? |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
La fel de bine, voi ortodocșii sunteți cunoscuți de către neoprotestanți prin închinarea la icoane - un punct de doctrină cu adevărat specific! Neîntâlnit în protestantism, ori neoprotestantism. Nici măcar în iudaism și islamism. ![]() Exact [COLOR=#800080]cum am presupus[/COLOR]! Te eschivezi să răspunzi la întrebarea de sub-topic (Când a spus Hristos să nu mai aplicăm porunca a IV-a?) Nici nu se pune problema, căci nu suntem evrei. E ca și cum te-aș întreba "voi de ce nu vă închinați cu fața către Mecca?" Ooops! Nu e cel mai fericit exemplu. Mecca e spre est... Citat:
Citat:
Citat:
Miller. Nu-l pot numi adventist de ziua a șaptea (că era de ziua întâia). Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Da, e "șantiară" ![]() Acolo unde nu se mai răspunde cu "ochi pentru ochi". |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|