Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2012, 20:18:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Unde scrie asta? În Biblie, ori în Sfânta Tradiție?E greu de ghicit?
In Istoria Bisericii.
Care de altfel se preda si pe la facultatile de teologie chiar adventista.
Oricat de deformata ar fi, si oricum i s-ar spune, nu cred ca s-a ajuns sa se predea ca Biblia a cazut din cer cum cred unii ca tine.

Citat:
Vorba prietenului nostru stefan florin: "textul prietene, textul!". Adică punctual, unde scrie -te citez: "fara discernamant","ORICINE are autoritatea de a interpreta Sf. Scriptura dogmatic".

În grupări ieșite din biserica mamă.
Poate o data si o data vei scrie o argumentatie cap-coada, la obiect ca mie imi scapa total ce vrei sa spui.
Vechi 08.10.2012, 20:22:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
In Istoria Bisericii.
Mulțumesc încă o dată pentru sinceritate.

Citat:
nu cred ca s-a ajuns sa se predea ca Biblia a cazut din cer cum cred unii ca tine.
Da, asta cred, că Biblia (mai corect ispirația scriitorilor biblici) a căzut din cer.

Citat:
Poate o data si o data vei scrie o argumentatie cap-coada, la obiect ca mie imi scapa total ce vrei sa spui.
Poate pentru că-ți citez exact propriile tale cuvinte?
Vechi 08.10.2012, 20:24:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Da, asta cred, că Biblia (mai corect ispirația scriitorilor biblici) a căzut din cer.
Daca nu poti face diferenta intre una si alta, chiar nu are sens... :)

Citat:
Poate pentru că-ți citez exact propriile tale cuvinte?
Daca te-ai multumi doar sa citezi, cred ca n-ar avea nimeni cu tine o discutie in contradictoriu :)
Vechi 08.10.2012, 20:30:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Daca nu poti face diferenta intre una si alta, chiar nu are sens... :)
Eu tot asta insist pe toate topicele, pentru face diferența e necesară întreaga Scriptură (inspirată de Aceeași Autoritate), nu doar de un verset-două ce ni se par nouă ce se potrivesc prejudecăților noastre denominaționale.

Citat:
Daca te-ai multumi doar sa citezi, cred ca n-ar avea nimeni cu tine o discutie in contradictoriu :)
Dacă aș da doar citate din clasicii acestui forum, n-ar mai însemna "discuție", ci monolog.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08