Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2012, 00:07:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
O data ce Ioan Hrisostom a scris carti, cu siguranta a scris pentru posteritate
Să înțeleg că luăm numai ce ne convine nouă din ce a scris? Sau ar trebui să băgăm la cap și să punem în practică?

Citat:
fac parte din randul lor asa cum faci si tu. Faptul ca nu sunt de acord cu unele traditii NU inseamna ca cochetez cu protestantismul
Până acum ai demonstrat că nu ești de acord cu nici o învățătură a Sfinților Părinți legată de subiectul dicuției noastre. Tu singur ai demonstrat că ceea ce a spus spre exemplu Sf Ioan Gură de Aur nu este valabil pentru că nu am suport biblic. Ai spus că e părerea lui. De folos ți-ar fi să iei puțin catehismul ortodox și să încerci să te familiarizezi mai bine cu el.

Citat:
Am mai zis si o spun din nou: NU exclud Sf. Traditie ci doar unele traditii, care nu stiu cat de "sfinte" sunt.
Asta e bună. Stabilești tu ce e sfânt și ce nu.

Citat:
la Facere 9:1 ti-am raspuns intr-un mesaj anterior si NU are legatura cu casatoria. In legatura cu placerea fizica dintre doi soti NU exista versete biblice in care sa fie promovata si NICI interzisa. Daca Dumnezeu ar fi vrut sa o interzica cu siguranta ar fi existat versete biblice CLARE in care sa arate ca Dumnezeu interzice una ca asta, asa cum este combatuta desfranarea. Biblia spune CLAR: nu fura, nu desfrana etc, dar in legatura cu placerea fizica intre soti nu zice nimic
Se pare că nu știi ce presupune plăcerea, orice plăcere. Iar desfrânare există și între soți în anumite situații...nu o spun eu...și nu are rost să repet la nesfârșit vechile postări. Vrei să înțelegi e bine. Nu vrei asta e...

Citat:
de unde stii ca Adam si Eva nu aveau placeri fizice? Biblia nu ne spune asa ceva. Cine promoveaza o astfel de idee speculeaza
Sfinții au făcut nevoințe grozave, înfricoșătoare și au ajuns la starea lui Adam înainte de cădere, când fiarele în prezența lor leapădă starea lor de fiare. Ca exemplu, apropape contemporan, avem pe Sfântul Serafim de Sarov și blândețea fiarelor din pădure. Înțelegi?
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02