Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2012, 12:41:51
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Fiecare i se adreseaza cum simte. Iti multumim domnule Mihnea pentru marturisire.

Pentru mine este persoana care merita pe deplin cuvantul MAMA. Sa mijloceasca pentru noi sa devenim frati cu Hristos, fii ai ei.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2012, 13:04:06
Annyta
Guest

Implicit

Da, fiecare ne adresăm Maicii Domnului cum simțim...
Mai aproape de mine este "Apărătoare Doamnă, pentru biruință mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi aducem Ție, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi..."
Reply With Quote
Vechi 09.08.2012, 14:29:54
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Minunate aceste randuri scrise din suflet si cu toata sinceritatea...Va multumesc,am simtit la randul meu ca vorbesc cu Doamna alaturi de dumneavoastra!
Vechi 09.08.2012, 15:17:23
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Nici mie nu-mi place "Stimata Doamna". Chiar ma gandeam cui i-o scrie Mihnea de pe forum?

Mi se pare prea rece, distant si lumesc.
Nu era o doamna, ci o femeie smerita.

Si pentru mine este mama. Totusi ma adresez Ei cu Sf.Fecioara.
Vechi 09.08.2012, 18:13:37
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nici mie nu-mi place "Stimata Doamna". Chiar ma gandeam cui i-o scrie Mihnea de pe forum?

Mi se pare prea rece, distant si lumesc.
Nu era o doamna, ci o femeie smerita.

Si pentru mine este mama. Totusi ma adresez Ei cu Sf.Fecioara.
-si eu am crezut ca s-a indragostit de o femeie de pe forum

-Parintele Cleopa- CINSTIREA MAICII DOMNULUI

Dintre toți sfinții, pe care trebuie să-i cinstiți, să cinstiți mai tare pe Maica Domnului!
Să aveți mare evlavie, fraților, la Fecioara Maria și fericită este casa și familia aceea care are în casă icoana Maicii Domnului și în fiecare dimineață îi citește Acatistul și cinstitul ei Paraclis și toți știu rugăciuni către Maica Domnului.

Știți voi cine-i Maica Domnului?
Ea este Împărăteasa Heruvimilor, Împărăteasa a toată făptura, cămara întrupării lui Dumnezeu-Cuvântul! Ușa Luminii, că lumina cea neapropiată gânditoare prin ea a venit în lume; Ușa vieții, că Viața Hristos prin ea a intrat; Poarta cea încuiată prin care n-a trecut nimeni decât Domnul, cum spune Proorocul Iezechil (cap. 44, 2). Scară către cer, pod către cer; porumbița care a încetat pierderea sau potopul păcatelor, precum porumbița lui Noe a adeverit încetarea potopului.
Cădelniță dumnezeiască, că a primit focul dumnezeirii, și Biserică a Preasfântului Duh.Cine este Maica Domnului?
Este Mireasa Tatălui, Maica Cuvântului și Biserica Duhului Sfânt.Știți voi cine-i Maica Domnului?
Când auzi un blestemat sectar că nu crede în Maica Domnului, fugi, că acesta este fiu al iadului."
Reply With Quote
Vechi 09.08.2012, 18:35:47
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
Intr-adevar o replica de zile mari!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2012, 18:44:46
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Mie mi-a placut scrisoarea si chiar si adresarea.
Eu nu am fost niciodata talentata sa ma rog cu cuvinte mari,pompoase sau sa devin teatrala,dramatica.
"Stimata Doamna"= mult respectata si slavita Doamna.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2012, 18:47:05
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
La primă vedere am crezut că este un mesaj adresat tuturor doamnelor, apoi mamei...
Reply With Quote
Vechi 09.08.2012, 18:57:52
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Imaginarul religios a lui Mihnea explorează, ca de obicei, cele mai înalte culmi ale penibilului.

Nu vă lăsați amăgiți de baloanele lui pietiste criptoerotice! Dacă cumva ați tresărit de emoție la textul lui, aveți motive serioase să vă reanalizați conținuturile credinței (dar și ale vieții , de care sunt strâns legate).
Erezia emoțională e mult mai primejdioasă decât cea conceptuală.
De ce???
Pentru că emoțiile tâmpite au mereu justificări relativizante și sunt mult mai ușor de manipulat decât ideile.
Nu e vorba aici de blasfemie, ci de o confuzie capitală între Teotokos a creștinismului autentic și madonele imaginare ale catolicismului.

Avem mai sus două imagini care, aparent, vor să înfățișeze aceeași persoană. Oare cărei ipostaze i s-ar potrivi experimentul literar pietisto-amoros lui Mihnea?

Last edited by Mihailc; 09.08.2012 at 19:02:34.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2012, 19:41:47
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
cele mai înalte culmi ale penibilului.
baloanele lui pietiste criptoerotice!
Erezia emoțională
emoțiile tâmpite
Faptul că ați găsit cu cale să adresați injurii cuiva pentro o rugăciune adresată Maicii Domnului spune multe despre caracterul dumneavoastră.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Doamna bolnava de cancer din Ploiesti cosminms Umanitare 0 10.10.2012 21:55:36
O ciorba pentru doamna V.P. Mihnea Dragomir Umanitare 17 05.01.2012 00:32:33
Ati citit despre doamna care a fost in rai 06dec Stiri, actualitati, anunturi 7 11.10.2010 11:47:10
Sa o salvam pe doamna Luciana! almaris Generalitati 4 30.12.2009 22:50:33
doamna Desanca Nicolai clau23dari Stiri, actualitati, anunturi 84 06.12.2007 23:46:57