Uitandu-ma la ultimele posturi,imi vin in minte cuvintele unui sfant:"Sfinteste-te tu insuti si in jurul tau se vor mantui o mie".(le redau din memorie, s-ar putea sa difere un pic).
Nu stiu ce inteleg unii prin ortodoxie. Luatul parului in mana si jap: cu el in capul ierarhilor iubitori de bani! Sau,mai bine nu...hai sa instigam pe ceilalti frati ortodocsi"adormiti" la revolta. hai sa protestam domnle, sa facem revolta...
In general si fustrarile astea au cauze ascunse...Cum sa nu ma revolt, domnle, cand ala a dat x bani si a prins post in buricul targului si mie abia mi-au gasit unul la cucuietii din deal,un catun cu vreo 10 batrani...
Am intanit atatea cazuri de genul asta.oameni care chiar au renuntat la preotie deoarece nu au prins post, asa cum spuneam, chiar in buricul targului.Si dureros, desi provin din randul celor care au studiat teologia acestia sunt cei mai inversunati impotriva Bisericii si a slujitorilor ei....
Revin cu o intrebare personala: Ce facem noi, fiecare in parte ca lucrurile sa inceapa sa mearga? Ca lucurile sa intre pe un fagas bun? Cate zile postim ptr asta? Cat timp ne rugam zilnic ptr asta?Cata milostenie dam ptr fratii nostri cazuti?
Si sa nu uitam ca preotii si ierahii astia iubitori de argint tot din randul nostru, al crestinilor de azi s-au ridicat. Probabil ca noi sau unii ca noi am fost modelele lor. Probabil ca patimile grele care zac in spatele usii frumos lacuite de "crestin ortodocsi" si-au spus cuvantul. Si-au pus amprenta si asupra lor si ceea ce este mai dureros si asupra generatiilor ce vor veni. Caci cum vrem ca copiii nostri sa fie sfinti daca noi nu ne sfintim?
Ca un rezumat a ceea ce am scris:Ne meritam conducatorii nostri sprirituali, caci ei sunt oglida starii noastre spirituale!