Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2012, 15:36:59
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
Particula Lui Dumnezeu! Frumos spus. Si acea particula apartine Lui. Deci ca o concluzie logica, admiti ca exista. Te autocontrazici sau cum? Ca nu mai inteleg... :)
Asa a fost denumita pentru ca ar aduce raspunsuri la multe intrebari despre functionarea universului, nu pentru ca aduce dovezi despre existenta lui Dumnezeu, nu ma contrazic deloc.

Fa un efort micut si intra pe site-ul CERN, sau macar urmareste documentarul Through the Wormhole, cu Morgan Freeman, este un documentar de exceptie.

Cu totii ati putea ajuta oamenii folosind un mic program numit Boinc. Cu ajutorul lui donati o parte din puterea de calcul a computerului, in timpul cat sta deschis dar nefolosit. Cercetarile se fac in toate domeniile de activitate existente, de la matematica pana la medicina si descoperirea de tratamente pentru boli foarte grave ale timpului nostru.
Vechi 19.07.2012, 15:39:44
Banned

Implicit

Citat:
Particula Lui Dumnezeu! Frumos spus. Si acea particula apartine Lui. Deci ca o concluzie logica, admiti ca exista. Te autocontrazici sau cum? Ca nu mai inteleg... :)
Particula poarta si numele de Bosonul Higgs, de la savantul care a enuntat prima oara aceasta teorie.

Informatii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bosonul_Higgs
Vechi 19.07.2012, 15:42:22
Banned

Implicit

Citat:
Daca esti 100% un om care crede doar in.stiinta si in explicatii, calcule etc. ce cauti pe acest forum? Oare nu cumva constiinta ta striga din interior dupa ajutor sufletesc, unul pe care stiinta nu ti.l poate da?
Deloc, nu striga nimeni de nicaieri.

Sunt pe acest forum pentru ca asa vreau eu, nu am un motiv anume, decat de a vedea cum ganditi voi.
Vechi 19.07.2012, 15:42:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
"
[b]"Particula lui Dumnezeu" sau "Particula Dumnezeu"
Nu e una si aceeasi chestie.
Chiar strict lingivistic analizand expresiile.
Vechi 19.07.2012, 15:42:44
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
Probabil nu iti imaginezi cati asa zisi credinciosi sunt exact in felul in care ii descrii tu si cum iti spuneam eu, adica din aia care considera ca orice le este inca necunoscut tine de Dumnezeu.
Daca nu are explicatii pentru un fenomen, clar e mana lui God. Daca citesti cu atentie pe aici pe forum, vei vedea ca exista cel putin un user care considera ca si schimbarea pe verde a semafoarelor, pentru avantajul sau, tine tot de Dumnezeu, de parca functionarea semafoarelor nu ar tine de matematica ci de influenta lui Dumnezeu, schimband matematica pentru avantajul credinciosului.

Exista unii credinciosi, pe alte forumuri, care cred ca si sondele spatiale trimise pe Marte sau prin spatiul cosmic sunt doar trucaje, nu exista asa ceva.
Si care este problema ta ca unii cred intr-un fel iar altii cred in alt fel ?De ce vorbesti de ei cu atat de multa ura ? Te-au obligat pe tine sa crezi ? Daca tu nu vrei sa crezi , asta nu inseamna ca trebuie ii influentezi pe ceilalti si sa-i vorbesti de rau.

Iar daca vreti sa vorbiti despre particula lui Dumnezeu , deschideti un nou subiect.
Vechi 19.07.2012, 15:43:17
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Probabil nu iti imaginezi cati asa zisi credinciosi sunt exact in felul in care ii descrii tu si cum iti spuneam eu, adica din aia care considera ca orice le este inca necunoscut tine de Dumnezeu.
Cunosc aceasta realitate trista... insa nadajduim ca harul si mila lui Hristos ii va aduce si pe ei la cunostinta profunda a Adevarului.
Sunt indignat de existenta unor site-uri care confera o conotatie peiorativa teologiei ortodoxe din pucnt de vedere stiintific, cultural si filozofic; precum:
http://hexaimeron.ro

Consider ca naivitatea si ignoranta stiintifica a pozitilor de acest gen impiedica pe multi intelectuali precum si oameni cu o cultura mai vasta, sa vina la Biserica Ortodoxa sa il cunoaca pe Hristos Iisus personal, prin harul Sau Dumnezeiesc in Sfintele Taine. Impiedica oameni sa se apropie de invatatura filocalica care nu se rezuma la monahism ci este pentru tot omul (fie monah, fie casatoritt) iubitor de frumos, de viata duhovniceasca intru Hristos Iisus

Citat:
Daca nu are explicatii pentru un fenomen, clar e mana lui God.
Sunt multi oameni simpli pentru care este mai la indemana ignoranta afirmatiilor de genul: "GPS ul e invenie draceasca" "Teoria Relativitatii este impotriva lui Dumnezeu"; decat sa studieze si sa inteleaga ca "Doamne toate cu intelepciune le-ai facut" (Psalmi).

Invatatura filocalica (recomand scrierile Sfantului Grigorie Palama) este straina de astfel de conceptii si indeamna la cunoasterea nu doar a modului de functionare a universului in sens unitar (nivelul contemplatiei, iluminarii) ci si la cognitia lui Dumnezeu pe nivelul indumnezeirii.
(Recomand Lucrarea Sfantului Luca al Crimeei - Puterea Inimii)

Citat:
Exista unii credinciosi, pe alte forumuri, care cred ca si sondele spatiale trimise pe Marte sau prin spatiul cosmic sunt doar trucaje, nu exista asa ceva.
Vai de ei... asa cum vai si de cei ce considera ca demonii nu exista pentru ca nu ii vand prin perceptie senzoriala.

"Somnul ratiunii naste mosntri" Francisco Goya.
somnul (boala) intelectului duhovnicesc naste moartea duhovniceasca definitiva...
Vechi 19.07.2012, 15:43:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e una si aceeasi chestie.
Chiar strict lingivistic analizand expresiile.
Ba e aceeasi particula,denumita in mai multe feluri.
Vechi 19.07.2012, 15:45:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patricia2006 Vezi mesajul
vreau sa ma spovedesc dar imi e rusine de pacate,si imi e rusine sa le spun preotului mai ales ca suntem cunostinte mai apropiate,,,ce sa fac?cum sa imi fac curaj?mai amanuntit cam cum se spovedeste ce trebuie sa ii spunem?m-am hotarat sa fac acest lucru si sa fac ascultare de ceea ce imi va spune,eventual sa ma si impartasesc,astept parerile voastre si sper ca nu va stresez.multumesc
S-a mai postat pe forum, poate te ajuta:

Tiganca Zamfira, chip al pocăinței noastre:
http://vremurivechisinoi.blogspot.ro...arabia_22.html
Vechi 19.07.2012, 15:45:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Si care este problema ta ca unii cred intr-un fel iar altii cred in alt fel ?De ce vorbesti de ei cu atat de multa ura ? Te-au obligat pe tine sa crezi ? Daca tu nu vrei sa crezi , asta nu inseamna ca trebuie ii influentezi pe ceilalti si sa-i vorbesti de rau.
Cum ai constatat tu ca eu "vorbesc" cu ura ? Daca spun parerea mea si tu nu esti de acord cu mine inseamna ca o spun cu ura?

Esti unul din cei care clasifica oamenii dupa cum ii convine lui, nu e frumos din partea cuiva care pretinde ca "doarme cu Biblia sub perna" si le stie pe toate.

Dupa cum observi, exista un coleg credincios care e capabil sa poarte o discutie interesanta din perspectiva lui teologica asupra vietii. Acesta este Eugen7.

Daca imi spun parerea, el nu aduce acuze cum ca as spune-o cu ura, pentru ca in mod sigur intelege punctul meu de vedere, poate vedea asta si singur scotocind internetul dupa siteuri unde alti credinciosi isi spun parerea.

Last edited by apophis; 19.07.2012 at 15:50:09.
Vechi 19.07.2012, 15:45:53
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Nu ai inteles un lucru: eu nu sunt anti cercetare sau progres. Dar nu se rezuma totul aici. Oricat ati incerca sa explicati si sa definiti viata,.sufletul... nu veti reusi pentru ca Dumnezeu este infinit, Atotputernic, Iubitor, Adevarat si Viu. El ti.a dat viata ca sa ai prilejul de a-L cunoaste. Daca nu vrei, e problema ta. Dragostea nu se poate cu forta asa e si Mantuirea. Nu o poti dobandi decat daca vrei. Depinde de tine daca vrei sa ramai in lumea fizica sau daca vrei sa vezi Adevarul.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu ne fie rusine cu nimeni! Laura19 Generalitati 47 13.04.2012 01:23:50
Rusine! Legionarul Generalitati 57 13.01.2011 17:24:40
A fi roman,o rusine mihailt Generalitati 129 05.09.2010 19:52:32
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07