Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2012, 15:41:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ai uitat să ceri CNP-ul și codul PIN.
Chiar crezi că nu există o evidență în sensul acesta?
Nu, nu cred.

E usor sa fluturi numere dar cand esti luat la bani marunti, din 12 viteji raman o baba surda, un mosneag chior 10 muritori de foame carora li s-a promis cate un sac de lapte de soia (vorba vine, mai mult o combinatie dubioasa de soia si ulei de palmier) + 1 baie gratis.

Si stiind ca tot ce li se cere e 10% din venituri (adica mai nimic) plus prezenta la spectacolul cultural de vineri seara si sambata dimineata, cum sa lase sa scape o afacere asa buna?

In schimb cand s-a prezentat cazul unui pastor adventist trecut la ortodoxie, gata au sarit domnii aventisti ba sa li se dea numele, ba ca n-au nici un pastor care le-a parasit crezul (asta da incredere in sistemul propriu de brainwashing).

Un pastor adventist revine in Biserica cea Una

http://laurentiudumitru.ro/blog/2008...erica-cea-una/

Citat:
Eu cred că la 100.000 de copii ortodocși "duși fortzat la botezat", merge și un adventist cu handicap sever ce nu se poate opune.
Si voi de ce nu asteptati sa faca 18 ani (sau hai 14 ca botezati si la 14) inainte sa le spalati creerul cu invataturile adventiste?

Daca botezul facut in copilarie n-are nici un efect asupra constiintei individului, asa cum spuneti voi, in schimb educatia stramba, da.

Ala saracul cand ajunge la 14 ani n-are decat o solutie: sa se boteza adventist ca in rest a fost "educat" ca toate relele pamantului si toti "copii rai" sunt in Biserica Ortodoxa.

Ca asa imi zicea cu mandrie o fetiscana adventista, ca ea nu e ca ortodocsii aia care bat discotecile si beau de cad in santz.

Si cum ea era deja la varsta la care "ortodocsii" bat discotecile, a inceput sa bata si ea barurile si cluburile, probabil a ajuns si prin discoteci - la betii n-am auzit sa fi ajuns dar n-ar fi de mirare.

Si ultima data cand am auzit de ea, slujea "Domnului" intr-un cazinou. Pai cum sa nu fie lucrarea "Domnului" (Ban?), n-au tras si apostolii la sorti?

Si mai stiu personal inca vreo 3 cazuri in care legatura cu adunarea adventista a ramas formala, o fata cel putin, inteligenta peste medie a spus ca nu crede o iota din toate povestile cu Ellen White - profeteasa pute de la o posta a minciuna.

Mai avea si o sora care taicasu', tot adventist convins incerca sa le plaseze ca "d'soare de companie" inca de minore fiind la diversi "conationali" cu bani.

Alta, si-a depus cererea de iesire din adunare pentru ca vrea sa se casatoraeasca cu un ortodox - desi nu cred ca va deveni o ortodoxa convinsa pentru ca este foarte formala si foarte lumeasca.

Da, stiu si un caz de convertire totala la ortodoxie cu slujba mirungerii si lepadarile de adunarea ereticilor.

Si apropo de educatie, am intrebat un pustan ca el cica chipurile nu poate face sport in Sabath, unde scrie asta in Biblie.
A raspuns binenteles ca papagalul "sa nu-ti faci lucrurile tale in Sabath".
Pai mancarea, televizorul, plimbarile de agrement, nu sunt "lucrurile tale"?
Pauza..a ramas ca e in curs de a citit Biblia.
Probabil cand o sa ajunga la NT, daca nu o sa-l "ajute" pastorul sa-l inteleaga gresit, o sa inteleaga si treaba cu Sabath -ul.

Citat:
Trebuia să mă întrebi pe mine, căci cunosc mult mai multe cazuri de acest fel... Eu spuneam de foști adventiști care să ajungă călugări, nu cunosc și nici n-am auzit în toată viața mea! În schimb de călugări care au devenit adventiști, da.
Dupa cum scris este:

"Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află." (Matei 7:14)

Iar dintre adventisti, si mai putini, cand diavolul prinde ceva, greu ii da drumul din gura.

Citat:
Păi vezi maică dacă n-au rămas la adventiști ce s-a ales de ei? Dar există nenumărate cazuri asemănătoare, nu de ex-și, ci de actuali! Bineînțeles... ortodocși.
Astia de care ziceam erau adventisti practicanti.

Macar ceilalti pot aveau o scuza: n-au auzit macar o data in viata lor o predica ortodoxa cap coada.

Nici nu pot fi dati afara din Biserica dintr-un motiv simplu ..nici nu prea calca pe acolo.

In schimb la neoprotestanti ipocrizia se pare ca e la ea acasa, de asta sunt exclusi cei care o imping mai departe decat poate tolera comunitatea sau media generala ca sa zic asa.

Last edited by AlinB; 09.07.2012 at 15:54:49.
Vechi 09.07.2012, 15:47:49
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:

Eu cred că la 100.000 de copii ortodocși "duși fortzat la botezat", merge și un adventist cu handicap sever ce nu se poate opune.
Vedeți oameni buni Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice? De aia! De aia n-are ursul coadă!
Asa cum se fac vaccinuri la sugari pentru a preveni diferite boli... asa si botezul. Poate acel copil moare a2a zi si ar fi pacat sa moara nebotezat , cat timp exista posibilitate.
Vechi 09.07.2012, 15:55:16
bluester's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Cu câtă larghețe vorbiți de milioane de călugări și mii de ani! Probabil îi includeți și pe călugării budiștii și pe cei din Star Treck.
Ipocrizie cat cuprinde !
Daca acei calugari ar fi fost adventisti ne-ati fi scos ochii pana acum.
Dar , stiu , Adevarul doare ! Cand nu iti convine ceva - devii ironic.
Vechi 09.07.2012, 15:56:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Asa cum se fac vaccinuri la sugari pentru a preveni diferite boli... asa si botezul. Poate acel copil moare a2a zi si ar fi pacat sa moara nebotezat , cat timp exista posibilitate.
Iti pierzi timpul cu comparatii din astea, la ei botezul e doar o baitza de dat in spectacol.
Vechi 09.07.2012, 16:04:41
bluester's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar ideea de mai sus e produsul propagandei ortodoxe. Propaganda ateistă merge chiar mai departe spunând că chiar Dumnezeu e produsul Sf. Tradiții. Nu sunteți chiar departe de aceasta, căci Biblia e produsul Duhului Sfânt. De parcă n-ați cunoaște acest adevăr...
Aaa , si am uitat sa spun ca mai degraba secta dumitale face propaganda ateista. Pentru ca acuzand in mod continuu Bisericile istorice le dati satisfactie ateilor. Pana acum , in Romania cat si in celalate tari , ateii si-au batut joc de Biserica Ortodoxa (si catolica) , insa nu si-au batut joc de azs,penticostali,luterani etc.
Cu toate ca aceste momente ar trebui sa fie de tristete , eu , insa , am si o picatura de bucurie - pentru ca ma intaresc in credinta : Biserica este prigonita datorita existentei Lui Hristos in mijlocul ortodocsilor !
Vechi 09.07.2012, 18:03:39
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Draga , eu vorbeam de Biblie ca si carte.
Este adevarat , ca scriitorii acesteia (biblia) au fost inspirati de Duhul Sfant.
Insa , asezarea cartilor (Levitic , Psalmi , Isaia, Iezechiel, Ep lui Ioan , Apocalipsa etc) , asezarea capitolelor , numerotarea versetelor exista astazi gratie Sfintei Traditii.
Păi de ce n-ai spus așa de la început, dacă tot ți-am devenit drag? În sfârșit acum înțeleg și eu menirea grațioasă a Sfintei Predanii: paginarea și legarea în volum a Scripturii.

Citat:
Totododata , multumita Sfintei Predanii (Traditii) , Biblia nu contine carti apocrife precum :Evanghelia lui Toma , Evanghelia dupa Maria Magdalena etc.
Spune-i asta și nuțucuței că dânsa trăiește cu impresia că i-am "ciunțit" Scriptura de respectivele făcături.
Vechi 09.07.2012, 18:08:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu, nu cred.
Întreabă secretarul oricărei biserici adventiste și te va lămuri.

Citat:
E usor sa fluturi numere dar cand esti luat la bani marunti, din 12 viteji raman o baba surda, un mosneag chior 10 muritori de foame carora li s-a promis cate un sac de lapte de soia (vorba vine, mai mult o combinatie dubioasa de soia si ulei de palmier) + 1 baie gratis.
Yeah, very funny! Un sac de lapte și doi metri de ciorbă...

Citat:
In schimb cand s-a prezentat cazul unui pastor adventist trecut la ortodoxie, gata au sarit domnii aventisti ba sa li se dea numele, ba ca n-au nici un pastor care le-a parasit crezul (asta da incredere in sistemul propriu de brainwashing).

Un pastor adventist revine in Biserica cea Una

http://laurentiudumitru.ro/blog/2008...erica-cea-una/
Pentru cei 14 botezați există evidențe, există certificate de botez, există chiar înregistrări video. În schimb pentru făcătura aceea există doar o filmare aproximativă și o minciună cât mitra episcopală ce o girează! Nu a existat niciodată un pastor adventist cu numele David Lucian. Nici măcar la Mișcarea de Reformă. Așa că e bine de știut: cu o mârșăvie nu se face primăvară!

Citat:
Si voi de ce nu asteptati sa faca 18 ani (sau hai 14 ca botezati si la 14) inainte sa le spalati creerul cu invataturile adventiste?

Daca botezul facut in copilarie n-are nici un efect asupra constiintei individului, asa cum spuneti voi, in schimb educatia stramba, da.
Educația religioasă nu e "spălare de creier" decât din perspectiva ateilor și apoi, nu confunda botezul bebelușilor cu botezul făcut în copilărie.

Citat:
Ala saracul cand ajunge la 14 ani n-are decat o solutie: sa se boteza adventist ca in rest a fost "educat" ca toate relele pamantului si toti "copii rai" sunt in Biserica Ortodoxa.
Mai are o soluție: să nu se boteze. Rar se întâmplă ca să se boteze la 14 ani, de obicei se botează după 20. Ca să nu mai spun de cei proveniți din mediul ortodox care vin să se boteze la vârstă matură.

Citat:
Si mai stiu personal inca vreo 3 cazuri in care legatura cu adunarea adventista a ramas formala
Și cu asta ce vrei să demonstrezi? Că există și adventiști nepracticanți? Da, există! La fel cum există și milioane (da, ai citit bine: milioane) de ortodocși nepracticanți. Și ce-i cu asta?

Citat:
Da, stiu si un caz de convertire totala la ortodoxie cu slujba mirungerii si lepadarile de adunarea ereticilor.
Dar nu acela cu "pastorul" adventist din link.

Citat:
Dupa cum scris este:

"Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află." (Matei 7:14)

Iar dintre adventisti, si mai putini, cand diavolul prinde ceva, greu ii da drumul din gura.
Noroc cu cei mulți care mai echilibrează situația. După cum scris este:

"că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află."(Matei 7:13)
Cam 86%.

Citat:
Astia de care ziceam erau adventisti practicanti.

Macar ceilalti pot aveau o scuza: n-au auzit macar o data in viata lor o predica ortodoxa cap coada.
Cam asta înseamnă pentru tine practicant? Să mergi duminica/sâmbăta la Biserică și să asculți predica cap coadă? Nu mă miră că diavolul plantează indicatoare cu "drum îngustat" și așazișii "practicanți" cred în naivitatea lor că chiar așa este. Că e vorba de ortodocși ori adventiști nominali...

Citat:
Nici nu pot fi dati afara din Biserica dintr-un motiv simplu ..nici nu prea calca pe acolo.
Mă întreb de ce mai sunt ținuți în registre dacă n-au călcat pe acolo. Au fost duși la început cu căruciorul și urmează să mai fie duși cu dricul, ar trebui să fie numiți "ortodocși pe roți".

Citat:
In schimb la neoprotestanti ipocrizia se pare ca e la ea acasa, de asta sunt exclusi cei care o imping mai departe decat poate tolera comunitatea sau media generala ca sa zic asa.
Limita calității de membru nu e impusă de scrupulele membrilor, ori de media aritmetică dintre rece/clocot, ci de Legea lui Dumnezeu.

Last edited by osutafaraunu; 09.07.2012 at 18:11:16.
Vechi 09.07.2012, 18:12:31
Banned

Implicit

Citat:
Se pare că rata "succeselor terapeutice" în cazul botezului infantil e cât casa [Poporului]: tratament excelent, pacient mort! O bătaie de joc la adresa instituției Botezului...
Vechi 09.07.2012, 18:13:23
Banned

Implicit

Citat:
Ipocrizie cat cuprinde !
Daca acei calugari ar fi fost adventisti ne-ati fi scos ochii pana acum.
Dar , stiu , Adevarul doare ! Cand nu iti convine ceva - devii ironic.
No chance! În Biserica Apostolică și în Biserica Adventistă nu există călugări.
Vechi 09.07.2012, 18:14:09
Banned

Implicit

Citat:
Iti pierzi timpul cu comparatii din astea, la ei botezul e doar o baitza de dat in spectacol.
Doar bebelușului i se face "băiță". În văniță. Ori în... cristel-niță. De la caz...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09