Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.07.2012, 07:28:47
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Adică cum "îmi dau demisia din episcopat!"?
Episcopatul, la catolici, nu e pe linie apostolică? Și-a dat demisia vreun apostol?
Nu înțeleg, să fiu iertat.
Poate nu înțeleg de unde-și dă demisia.
E cineva, de preferință catolic și cunoscător ar fenomenului, să mă lumineze?
Reply With Quote
Vechi 03.07.2012, 07:35:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

http://www.crestinortodox.ro/carti-o...lor-81932.html

Cand detinerea locului ocupat aduce pagube morale, misionare si sociale, incat el, consultadu-se autoritatea de drept, constata ca detinerea mai departe a locului este vatamatoare bisericii si mantuirii sale si intre doua rele, alege pe cel mai mic, retragerea saa demisia, (paretisis). In aceste cazuri episcopul nu poate inainta demisia decat sinodului in drept, care l-a ales si inscaunat, iar clericul, episcopului eparhiot fata de care este supus ascultarii.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2012, 02:13:25
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Episcopatul, la catolici, nu e pe linie apostolică? Și-a dat demisia vreun apostol?
Individualizându-și alocuțiunile sporatice cu privire la..substracturile cognitive survenite în urma indeterminării consistoriului...!!!

nu mă lua în seamă...!!!
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 00:02:31
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de myself00 Vezi mesajul
Individualizându-și alocuțiunile sporatice cu privire la..substracturile cognitive survenite în urma indeterminării consistoriului...!!!

nu mă lua în seamă...!!!
Genial, myself....
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 10:20:07
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul

Sunt catolici pe forum dar...se pare ca nu stiu nici ei cu exactitate cum vine treaba cu demisia din episcopat...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2012, 10:37:37
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Sunt catolici pe forum dar...se pare ca nu stiu nici ei cu exactitate cum vine treaba cu demisia din episcopat...
Dl MihaiG, catolic, v-a explicat, citind din canoanele ortodoxe care prevăd demisia episcopului. Postarea se află chiar pe aceeași pagină cu aceasta a dv. Față de cele expuse de dumnealui, mai aveți nelămuriri suplimentare ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 18.07.2012, 09:52:47
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dl MihaiG, catolic, v-a explicat, citind din canoanele ortodoxe care prevăd demisia episcopului. Postarea se află chiar pe aceeași pagină cu aceasta a dv. Față de cele expuse de dumnealui, mai aveți nelămuriri suplimentare ?
Nu mai am alte nelamuriri. Multumesc.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2012, 10:28:54
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de HoratiuM
Or, cum infailibilitatea papală e, de fapt, concentrarea infailibilității Bisericii în conducătorul ei instituțional ...
Dacă infailibilitatea papală este concentrarea infailibilității Bisericii Romano-Catolice în conducătorul ei instituțional, atunci pe ce bază dogmatică justificați acceptul credinței că deciziile dogmatice de la Sinoadele Ecumenice acceptate de romano-catolici ar fi infailibile. Din moment ce dogma infailibilității papale de la Sinodul I Vatican se referă expres la lămuririle și definirile pe care le face papa în condițiile specificate, pe ce bază dogmatică se justifică și se acceptă infailibilitatea deciziilor în materie de credință a sinoadelor ecumenice, ținând cont că sinoadele ecumenice acceptate de romano-catolici nu se reduc la definiții formulate ex-cathedra de papi?

Last edited by Decebal; 29.07.2012 at 10:14:38.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 22:04:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Dacă infailibilitatea papală este concentrarea infailibilității Bisericii Romano-Catolice în conducătorul ei instituțional, atunci pe ce bază dogmatică justificați acceptul credinței că deciziile dogmatice de la Sinoadele Ecumenice acceptate de romano-catolici ar fi infailibile. Din moment ce dogma infailibilității papale de la Sinodul I Vatican se referă expres la lămuririle și definirile pe care le face papa în condițiile specificate, pe ce bază dogmatică se justifică și se acceptă infailibilitatea deciziilor în materie de credință a sinoadelor ecumenice, ținând cont că sinoadele ecumenice acceptate de romano-catolici nu se reduc la definiții formulate ex-cathedra de papi?
Cum ar putea sistemul papal să se infiltreze în toate sistemele, religioase și politice, pentru a-și realiza scopul în controlul asupra omenirii? în acest caz, nu trebuie să cercetăm prea mult pentru a demasca metodele și mecanismele prin care iși va realiza scopul. Așadar, avem această mare dialectică hegellană în mișcare: din 1536, an în care Orientul Iezult a fost fondat de Ignntio de Lolola, când a fost autorizat de papa Paul al 3-lea în 1540 când a fost admis în cadrul papalității, iar acum avem acest război al reformațiunii, și țări reformate, chestiunea care include Biblia care reprezintă temelia țărilor reformante care se luptă împotriva contra-reformel Ignațiu de Lolola, conciilul sau de la Trent și ura împotriva bibliei, în incercarea lui de a o lua din mâinile oamenilor.

religia catolită..duce 100% spre încoronarea lui antihristului...
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 22:25:49
Banned

Implicit

Numai dacă revenim la descoperirile vechi pe care Dumnezeu le-a oferit profeților Săi, putem cuprinde cu adevărat întreaga imagine. Mulți cred că principala cheie pentru a dezlega ți înțelege codul profetic al Scripturii se găsește în descrierea visului lui Nebucadnetar făcută de Daniel în capitolul 2 al cărții sale.
Daniel capitolul 2 constitue o profeție ulterioară. De fapt, este o profeție care vorbește despre 2500 de ani.
Ea începe cu capul de aur care reprezintă Babiilonul; apoi urmează brațele și pieptul de argint care reprezință Medo-Persia; apoi, de la Medo-Persia, ajunge până la Imperiul Grecesc, reprezentat de pântecele de bronz.
Apoi, în final, picioarele sunt numai din fier care reprezinrtă Imperiul Roman.
Apoi, degetele reprezintă despărțirea Imperiului Roman în ceze părți în anul 476. Așadar, în acea profeție descoperim toată Istoria, începând din timpul Babilonului, până la timpul sfârșitului. Iar profeția se termină în momentul în care piatra lovește statuia și o distruge, ceea ce reprezintă revenirea lui Hristos.
În Daniel aveam o cheie pentru înțelegerea cărții Apocalipsa. De fapt, cele două cărții, Daniel și Apocalipsa, merg mână-n mână. Simbolismul pe care-l găsim în cartea Apocalipsei, este de fapt împrumutat din întrega Scriptură,
dar imaginile sunt împrumutate din cartea lui Daniel.
Iisus spune în Matei 24, atunci când a fost întrebat în legătură cu semnele sfârșitului, că ar trebui să studiem cartea lui Daniel.

Last edited by myself00; 02.08.2012 at 22:46:08.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Ioan Gura de Aur si primatul petrin Erethorn Biserica Romano-Catolica 31 10.10.2012 20:52:46
Recunoasterea Primatului papal in B. Ortodoxe?! Pravoslavia Despre Biserica Ortodoxa in general 12 07.12.2007 14:23:07