![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cunosc un caz foarte, foarte apropiat, un copil care prin viata lui a intors spre credinta pe cei din jurul lui... Nu tuturor ne este dat un rol atat de insemnat, dar cred ca acest copil a avut o astfel de menire, sa-si intoarca neamul spre credinta. Discutia se poate extinde: http://pilde.uv.ro/talanti.htm Last edited by Adriana Cluj; 02.07.2012 at 22:33:27. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Este trist cînd realizezi că ai ajuns să practici un serviciu pentru toată viața într-un domeniu care nu ți se potrivește. Știu cazuri concrete. Asta se întîmplă de multe ori nu din cauza individului, ci a sistemului ticăloșit care nu permite omului să-și pună în practică talentul, fiind un sistem corupt unde locurile de muncă nu prea există și alea puține care apar au fost din start aranjate. Este strigător la cer, doar că vinovaților nu le pasă de lucrurile astea...
|
||||
|
||||
|
Întotdeauna rămâne varianta inițiativei private pentru a ieși din "sistemul ticăloșit".
|
|||
|
|||
|
Nichita Stănescu - Gând 6
"Singurele lucruri reale, singurele lucruri pe care le ducem cu noi până la urmă sunt propriile noastre sentimente, dragostele noastre, patemile noastre, urile și adversitățile noastre. Mă-ntreb: noi, la capătul vieții noastre, ce-am lăsa în afară? Bănuiesc că putem lăsa niște sentimente. Mai puțin de ură, întrucâtva de patemi dar... de dragoste mai ales." |
|
|
||||
|
||||
|
În realitate, alternativa privată îți arată o altă față a aceluiași sistem corupt. În sfîrșit, fiecare cu "norocul" lui.
|
||||
|
||||
|
Nu-s deloc de acord cu tine. Da, te poți lovi de "fețele" de care zici. Dar nu te obligă nimeni să iei parte la actele de corupție.
Eu, slavă Domnului, din 1997 îmi desfășor activitatea și-mi câștig bruma de pâine, prestând la mica mea firmă. Fac ce-mi place, cât pot, cum pot, îmi aleg clienții și seara mă duc liniștit la culcare mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru ce-mi îngăduie să fac.
|
||||
|
||||
|
Citat:
A lua parte la actele altora de corupție - asta e altă discuție.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Si da,depinde de ce parte a baricadei esti:sa fii salariat la patron,platit in nasturi lunar si sa-ti traiesti viata doar intinzand salariile de pe o luna pe alta,nu-i prea magulitor nu?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 03.07.2012 at 11:53:55. |
|
|
||||
|
||||
|
Nici cu tine nu-s de acord, dar nu contează prea mult...
În fond, la ce ai scris tu în postarea ta, se poate face trimitere la purtarea de fiecare a crucii sale. Gata, am terminat, scuze pentru prostiile pe care le-am debitat pe aici.
|
||||
|
||||
|
Si eu am.simtit de mai multe ori ca locul meu era altul... Incercam sa fac un anumit lucru dar drumul se schimba constant (ca pe gps... ma redirectiona). Asa am ajuns sa lucrez in gradinita. Eu am vrut sa fac ASE-ul... Deci imaginati-va pentru ce ma pregateam eu si unde sunt acum. "Intampator" am fost la examenul de admitere la Colegiul Universitar de institutori. Am dat examenul si am intrat la buget. Nici nu m.am mai dus sa incerc la ASE. Initial am vrut sa predau la I-IV dar drumul meu m.a dus catre gradinita. Nu imi doresc altceva. Este cea mai frumoasa profesie in sufletul meu. Este varsta la care copiii sunt puri, sinceri... Daca ati sti cat este de frumos cand imi spun "te iubesc doamna!" sau cand vin.cu o mica floricica pe care o rup in drum spre scoala... E minunat :)
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Care este menirea omului pe pamant? | sophia | Din Vechiul Testament | 29 | 22.11.2009 11:17:57 |
| Ce inseamna sa nu iti gasesti menirea | Mihailescu_Daniel | Generalitati | 16 | 20.02.2009 17:55:36 |
|
|