Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2012, 09:27:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul

Legat de preotii trecuti in lista. Personal nu ii cunosc si nu prea stiu de dansi, deci nu ma pot exprima la subiect, insa in general stiu ca exista si preoti care au cazut in erezie, iar sfaturile duhovnicilor si a Sfintilor Parinti este sa ne ferim de cei care invata gresit, indiferent ca e mirean,preot, ierarh. Oricum, duhovnicul se alege cu mare grija si cu rugaciune. Cand esti sfatuit sa te feresti de anumite persoane nu este neaparat ura, ci grija. Depinde fiecare cum interpreteaza.

.
Un exemplu:
"Ultima speranta", cuibul exorcizarilor | Cultural | LiveNews.ro

Despre parintele Gabriel Nicu, am mai scris. De asemenea, un mare exorcist roman care a vorbit deschis si despre cipuri si despre carduri electronice inainte de 2005, cand la noi nimeni nu avea curajul sa faca acest lucru. In articol s-a scris ca slujea la Branesti, in loc de Boranesti!

Dar, asa cum am mai spus, in ispita in cuvant poate cadea oricine, mai ales din cauza unui moment de mandrie.

Apoi, daca vreau sa fiu carcotasa, observ ca nu se face nicio referire la rugaciunile de noapte, desi titlul articolului este ,,24 de ore - un program ortodox". Nu se aminteste nimic de ,,Cele sapte laude'', nici despre Rugaciunea lui Iisus sau rugaciunea inimii, nici despre analizarea gandurilor care ne-au trecut prin minte in ziua respectiva si notarea celor suspecte in biletul de spovedanie. Chiar daca se specifica ,,pentru cei mai ravnitori'', era bine sa se faca referire si la aceste aspecte, pentru a ne indemna sa tindem spre mai mult, nu sa consideram ca ne-am facut tema si putem dormi linistiti daca am respectat ceea ce s-a scris in acest program. De asemenea, e bine sa se mentioneze intr-un program ortodox si importanta candelei aprinse tot timpul. Daca un om moare in drum spre serviciu, dar acasa are candela aprinsa, i se socoteste ca a murit cu lumanare. Candela semnifica rugaciunea continua inaintea icoanelor.

Fara indoiala, in acest articol exista si multe sfaturi utile, asa ca nu-i neg intregul continut din cauza aceasta.

Dumnezeu sa ne ajute sa preluam ceea ce este spre folosul nostru si sa ne fereasca de ispite peste puterile noastre.

Last edited by antoniap; 22.06.2012 at 01:43:23.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Program duhovnicesc iosif Generalitati 19 23.10.2012 00:52:02
Program Manastirea Ghighiu AGabriela Generalitati 0 19.07.2012 15:20:12
PROGRAM la BISERICA cristinalex Biserica Ortodoxa Romana 7 18.01.2011 14:14:58
Conversatie intre un crestin ortodox si un cautator sincer al credintei ortodoxe orthodoxia.i.thanatos Despre Biserica Ortodoxa in general 84 16.07.2010 15:57:35
Program pelerinaje laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 0 12.07.2010 18:25:33