Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2012, 19:00:43
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Sunt convins ca vorbesti in deplina cunostinta de cauza, tu stii ca Lazar Gog are chiar partid politic pe care l-ai votat !

http://www.cotidianul.ro/se-naste-pa...ricani-164640/
Nu credeam ca voi face asta, dar as vrea sa-ti spun ca am auzit ce este scris acolo, stiu cazul. Nu marturisesc eu despre Lazar Gog, nu aceasta este menirea mea aici.

Priveste insa doar atat, prima mea intalire cu fratele meu drag, Lazar Gog.

http://lazargog.feedyoursoul.net/

Restul marturiei este pentru apropiati.
Vechi 12.06.2012, 10:47:02
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Ce mi-ai dat aici? nerozeniile lui Lazar Gog? toate "profetiile" acestui individ care, de fapt, nu e profet al Domnului ci activist politic? (nu era suficient ca scotea bani prin religie acum s-a apucat si de politica).
Vechi 12.06.2012, 10:59:36
Senior Member

Implicit

Penticostalii cred ca semnul unic al primirii Duhului Sfant este vorbirea in limbi (un fel de bolboroseala neinteleasa de nimeni, autoindusa), deci daca nu ai vorbit niciodata in limbi, nu ai primit botezul cu Duhul Sfant (pecetluirea pentru ridicarea la Cer).

As dori sa-l intreb pe "ucenic", acesta fiind penticostal, cum isi explica faptul ca inca nu a vorbit in limbi(am citit un post unde spunea ca el nu a vorbit in limbi, cel putin pana acum). Cum se face ca un crestin atat de ales, atat de spiritual, care pune accent pe dragoste etc., nu este inca pecetluit? si sunt pecetluiti tot felul de rebuturi penticostale, care nici pe departe nu au atins nivelul de iubire pe care il are "ucenicul"?
Priviti cat de impaciuitor, cat de plin de dragoste este acest "ucenic", cat de mult stie el din Scripturi (are vreo 10 traduceri pe acasa, le citeste in paralel), si totusi tanarul acesta nu are Duhul Sfant !! cum e posibil asa ceva?!
Vechi 12.06.2012, 11:06:40
Senior Member

Implicit

Draga "ucenicule", daca nu sunt indiscret ca te intreb asa ceva, tu mergi noaptea la acele sesiuni (sedinte de rugaciune in comun), in care repetati niste cuvinte pentru a primi vorbirea in limbi, sub atenta supraveghere a parintelui pastor?
Vechi 21.06.2012, 14:32:37
editheraven's Avatar
editheraven editheraven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Penticostalii cred ca semnul unic al primirii Duhului Sfant este vorbirea in limbi (un fel de bolboroseala neinteleasa de nimeni, autoindusa), deci daca nu ai vorbit niciodata in limbi, nu ai primit botezul cu Duhul Sfant (pecetluirea pentru ridicarea la Cer).

As dori sa-l intreb pe "ucenic", acesta fiind penticostal, cum isi explica faptul ca inca nu a vorbit in limbi(am citit un post unde spunea ca el nu a vorbit in limbi, cel putin pana acum). Cum se face ca un crestin atat de ales, atat de spiritual, care pune accent pe dragoste etc., nu este inca pecetluit? si sunt pecetluiti tot felul de rebuturi penticostale, care nici pe departe nu au atins nivelul de iubire pe care il are "ucenicul"?
Priviti cat de impaciuitor, cat de plin de dragoste este acest "ucenic", cat de mult stie el din Scripturi (are vreo 10 traduceri pe acasa, le citeste in paralel), si totusi tanarul acesta nu are Duhul Sfant !! cum e posibil asa ceva?!
Nu confunda botezul facut de Duhul Sfant cu botezul Duhului Sfant. Si apoi, darurile Duhului nu sunt doar vorbirea in limbi. Pavel enumera mai multe :)
Vechi 21.06.2012, 14:57:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de editheraven Vezi mesajul
Nu confunda botezul facut de Duhul Sfant cu botezul Duhului Sfant.
Este unul si acelasi lucru

Citat:
Si apoi, darurile Duhului nu sunt doar vorbirea in limbi. Pavel enumera mai multe :)
Eu ii pusesem "ucenicului" aceasta intrebare, daca merge la acele staruinte in contextul in care penticostalii cred ca vorbirea in limbi este semnul unic si sigur al botezului cu Duhul Sfant; ce ai scris tu aici ca sunt mai multe daruri, in contextul discutiei mele cu "ucenicul" este complet irelevant din moment ce penticostalii (ucenicul fiind penticostal) cred ca doar vorbirea in limbi neintelese este semnul pentru respectivul botez.
Vechi 21.06.2012, 16:02:22
editheraven's Avatar
editheraven editheraven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2011
Implicit

Pardon, intr'adevar, este acelasi. Ma refeream la distcinctia intre botezul cu Duhul Sfant si botezul Duhului Sfant, cel care intrevine la nasterea din nou. Scuze.

Umplerea cu Duhul Sfant este inspre echiparea pentru lucrarea. De exemplu, apostolii care s'au rugat pentru a primi indrazneala.
" Și acum, Doamne, caută spre amenințările lor și dă robilor Tăi să grăiască cuvântul Tău cu toată îndrăzneala,
Și pe când se rugau astfel, s-a cutremurat locul în care erau adunați, și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și grăiau cu îndrăzneală cuvântul lui Dumnezeu. "

Si mai inainte scrie despre Apostolul Petru ca vorbea fiind plin de Duhul Sfant.

Insa lucrearea pe care o face Duhul Sfant la nasterea din nou este prezentata si in 2 Corinteni, printre altele, asa "Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi. " Este o faptura noua, schimbarea duhului de frica, cu unul nou, de la Dumnezeu. "Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii și al dragostei și al înțelepciunii. " Lucrare a Duhui care produce, dupa nasterea din nou, roadele duhului : indelunga rabdare, dragostea, infranarea poftelor etc :)

Asta ca sa fac o distinctie intre cele 2 :)

Last edited by editheraven; 21.06.2012 at 16:14:23.
Vechi 21.06.2012, 20:06:37
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Asta ca sa fac o distinctie intre cele 2 :)
intre cele doua... ce?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 18:43:56
Penticostalii si botezul Templier Knight Secte si culte 363 24.07.2013 18:36:08
Cum sa vorbim cu penticostalii ? IonutS Secte si culte 282 28.03.2012 21:48:00