![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Priveste insa doar atat, prima mea intalire cu fratele meu drag, Lazar Gog. http://lazargog.feedyoursoul.net/ Restul marturiei este pentru apropiati. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Penticostalii cred ca semnul unic al primirii Duhului Sfant este vorbirea in limbi (un fel de bolboroseala neinteleasa de nimeni, autoindusa), deci daca nu ai vorbit niciodata in limbi, nu ai primit botezul cu Duhul Sfant (pecetluirea pentru ridicarea la Cer).
As dori sa-l intreb pe "ucenic", acesta fiind penticostal, cum isi explica faptul ca inca nu a vorbit in limbi(am citit un post unde spunea ca el nu a vorbit in limbi, cel putin pana acum). Cum se face ca un crestin atat de ales, atat de spiritual, care pune accent pe dragoste etc., nu este inca pecetluit? si sunt pecetluiti tot felul de rebuturi penticostale, care nici pe departe nu au atins nivelul de iubire pe care il are "ucenicul"? Priviti cat de impaciuitor, cat de plin de dragoste este acest "ucenic", cat de mult stie el din Scripturi (are vreo 10 traduceri pe acasa, le citeste in paralel), si totusi tanarul acesta nu are Duhul Sfant !! cum e posibil asa ceva?! |
|
|
|||
|
|||
|
Draga "ucenicule", daca nu sunt indiscret ca te intreb asa ceva, tu mergi noaptea la acele sesiuni (sedinte de rugaciune in comun), in care repetati niste cuvinte pentru a primi vorbirea in limbi, sub atenta supraveghere a parintelui pastor?
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu ii pusesem "ucenicului" aceasta intrebare, daca merge la acele staruinte in contextul in care penticostalii cred ca vorbirea in limbi este semnul unic si sigur al botezului cu Duhul Sfant; ce ai scris tu aici ca sunt mai multe daruri, in contextul discutiei mele cu "ucenicul" este complet irelevant din moment ce penticostalii (ucenicul fiind penticostal) cred ca doar vorbirea in limbi neintelese este semnul pentru respectivul botez. |
|
|
||||
|
||||
|
Pardon, intr'adevar, este acelasi. Ma refeream la distcinctia intre botezul cu Duhul Sfant si botezul Duhului Sfant, cel care intrevine la nasterea din nou. Scuze.
Umplerea cu Duhul Sfant este inspre echiparea pentru lucrarea. De exemplu, apostolii care s'au rugat pentru a primi indrazneala. " Și acum, Doamne, caută spre amenințările lor și dă robilor Tăi să grăiască cuvântul Tău cu toată îndrăzneala, Și pe când se rugau astfel, s-a cutremurat locul în care erau adunați, și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și grăiau cu îndrăzneală cuvântul lui Dumnezeu. " Si mai inainte scrie despre Apostolul Petru ca vorbea fiind plin de Duhul Sfant. Insa lucrearea pe care o face Duhul Sfant la nasterea din nou este prezentata si in 2 Corinteni, printre altele, asa "Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi. " Este o faptura noua, schimbarea duhului de frica, cu unul nou, de la Dumnezeu. "Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii și al dragostei și al înțelepciunii. " Lucrare a Duhui care produce, dupa nasterea din nou, roadele duhului : indelunga rabdare, dragostea, infranarea poftelor etc :) Asta ca sa fac o distinctie intre cele 2 :) Last edited by editheraven; 21.06.2012 at 16:14:23. |
|
|
||||
|
||||
|
intre cele doua... ce?
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 18:43:56 |
| Penticostalii si botezul | Templier Knight | Secte si culte | 363 | 24.07.2013 18:36:08 |
| Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 21:48:00 |
|
|