![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mama și bunica m-au învățat de mică să nu mă las vreodată atrasă de secte, precum și să nu apelez vreodată la ghicit, vrăjitoare etc. M-au mai învățat, evident, și alte lucruri bune :-)
Nu aș putea spune exact de ce au pus accentul pe acest pericol al sectelor... Văd însă că au avut o judecată sănătoasă în acest sens. Am avut și eu o perioadă lungă în care am fost mai mult despărțită de biserica în care am fost botezată, însă când am simțit nevoia să regăsesc drumul cel bun, nu m-am gândit nicio clipă să plec din biserica pe care nici nu o cunoșteam prea bine. Mi se pare de bun simț să iei o decizie în cunoștință de cauză, iar primul pas în acest sens a fost să (re)încep să frecventez slujbele bisericii noastre, să mă spovedesc șamd. Și am început să primesc răspuns(uri) la întrebările mele. În orice caz, sunt fericită că nu am dorit niciodată să plec din biserica ortodoxă, chiar dacă uneori mi-a fost mai greu... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ioanna, multi dintre ortodocsii care trec la np nu sunt nici macat ortodocsi, caci in afara de un botez pe care nu l-au constientizat si nu si-l amintesc, nimic nu ii face ortodocsi. Sunt oameni necredinciosi, fara Dumnezeu, dar de la care BO cere pastrarea credintei pe care nu au avut-o niciodata... Citat:
Nu e vorba de a cauta informatii, ci de a trai mantuirea. Mantuirea se descopera omului, omul doar recunoaste ca a gasit-o. Cu faptele nu te poti contrazice.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deocamdata raspund la niste intrebari care mi s-au pus. Credeti ca ar trebui sa ii ocolesc pe ortodocsi? Nu am nici un motiv. Patetic sau nu, titlul este doar un raspuns punctual la o intrebare. Multumiti-va cu el din respect pentru cel ce a intrebat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 11.06.2012 at 16:18:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine respectul nu e convenție socială ci o reacție lucidă la provocările realității. Prin urmare, nu numai că n-am să mă mulțumesc cu titlul din motive de politețe, ci chiar am să atrag atenția userilor asupra formei sale manipulatorii și mincinoase, reprezentativă pentru ideologia religioasă care-i servește ca fundal.
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine mă cam deranjează avalanșa de mesaje și opinii ale celor ce aparțin altor culte... e drept că pot să sar peste ele... asta și fac de cele mai multe ori...
Last edited by Annyta; 11.06.2012 at 16:32:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu tine de un nivel "mai avansat", caci ea este oferita in dar celui ce o crede, nu ca rasplata pentru fapte. Pentru faptele noastre vom primi fiecare o rasplata, dupa credinciosie si motivatia cu care le-am facut. Mantuirea nu este pentru "avansati" ci este chiar primul pas in viata de credinta: - "Ci credem ca noi, ca si ei, suntem mantuiti prin harul Domnului Iisus." (Fapt.15:11) - "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu." (Efes.2:8) - "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?" Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta." (Fapt.16:31) - "Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit." (Rom.10:9) -"El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii, (2Tim.1:9)" Mantuirea aceasta ne obliga acum la umblarea in curatia data de El, in neprihanirea ceruta de El, in sfintenia in care El ne-a asezat "...sa ne curatam de orice intinaciune a carnii si a duhului si sa ne ducem sfintirea pana la capat, in frica de Dumnezeu." (2Cor.7:1) Asa sa ne ajute Dumnezeu! Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, Annyta, ci evanghelizare.
See the difference? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|