Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2012, 00:50:43
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
...conform cu învățăturile în care cred, erorile doctrinare nu anulează automat lucrarea lui Dumnezeu.
Si eu impartasesc aceasta incredintare.
Vechi 10.05.2012, 10:16:12
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Si eu impartasesc aceasta incredintare.
incredintarea mea este urmatoarea: nu cred ca Duhul Sfant face o lucrare incompleta in sensul de a da daruri precum vorbire in limbi, tamaduiri, profetii (deci lucrari mari de putere) si invataturi ...ioc!

adica vindeci bolnavul insa nu-l inveti corect adevarul care l-ar face liber spiritual (Ioan 8:32)? il lasi in invataturi stricate, ca dracii chinuie pe pacatosi in iad si altele asemenea care dezonoreaza numele Domnului? nu cred eu ca Duhul e in felul acesta, El care e Calauzitor! (1 Ioan 2:20)
Vechi 10.05.2012, 10:59:28
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Darurile Duhului Sfantne calauzesc si sustin in urcusul duhovnicesc , insa cred ca darurile speciale (profetii, tamaduiri, glosolalie) sunt o treapta mai inalta, pe care le primesti doar dupa ce ti le cultivi pe celelalte (blandetea, smerenia,curatia ...) , caci doar un astfel de om nu se sminteste, nici nu cade in patima mandriei, atunci cand le primeste.
Vechi 10.05.2012, 13:09:12
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Darurile Duhului Sfantne calauzesc si sustin in urcusul duhovnicesc , insa cred ca darurile speciale (profetii, tamaduiri, glosolalie) sunt o treapta mai inalta, pe care le primesti doar dupa ce ti le cultivi pe celelalte (blandetea, smerenia,curatia ...) , caci doar un astfel de om nu se sminteste, nici nu cade in patima mandriei, atunci cand le primeste.
Ai pus punctul pe i, in modul cel mai simplu si limpede.
As mai aminti ravagiile pe care le face imaginatia intr-o minte si inima lipsite de curatie, de iubire jertfelnica.
Vechi 10.05.2012, 15:30:10
Banned

Implicit

Citat:
sa inteleg ca dumneavoastra credeti ca limbile (vorbirea in ~) nu au incetat? dar asta contravine conceptiei prezentata in cadrul Bisericii Ortodoxe.
Vechi 10.05.2012, 16:01:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
sa inteleg ca dumneavoastra credeti ca limbile (vorbirea in ~) nu au incetat? dar asta contravine conceptiei prezentata in cadrul Bisericii Ortodoxe.
Am vorbit eu despre asa ceva? Reciteste! Am subliniat ca darurile speciale nu se pot primi in lipsa unei baze spirituale, un om induhovnicit le primeste.

Last edited by ioanna; 10.05.2012 at 16:08:21.
Vechi 10.05.2012, 16:11:38
Banned

Implicit

Citat:
Am vorbit eu despre asa ceva? Reciteste! Am subliniat ca darurile speciale nu se pot primi in lipsa unei baze spirituale, un om induhovnicit le primeste.
dar ati enumerat glossolalia printre aceste daruri pasibile de a se primi de un crestin induhovnicit.
Vechi 10.05.2012, 16:17:53
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
dar ati enumerat glossolalia printre aceste daruri pasibile de a se primi de un crestin induhovnicit.
Tu si Nicolae44 intelegeti ce vreti voi din mesajele mele :)
Vechi 11.05.2012, 00:08:21
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Asa este! Subscriu acestei postari foarte ortodoxe, dealtfel.

Este periculos sa credem ca exista o ierarhie a darurilor duhovnicesti. Astfel, cei care nu vorbesc in limbi sunt mai prejos decat ceilalti "poliglotii".
Haideti sa admitem ca vorbirea in limbi a Sfintilor Apostoli si ucenici a fost o... NECESITATE!!!

O necesitate care astazi nu mai este aproape deloc urgenta, pentru ca exista limbi de circulatie internationala, suntem multi dintre noi oameni cu scoala, studiosi si bucurosi sa descoperim intr-un mod rational frumusetea altor limbi de comunicare, in special cele clasice - na, ca am spus-o si pe asta!!

Nu trebuie sa alergam dupa asa-zisele daruri speciale. Noi asa trebuie sa citim si la Sf.nostri Parinti ca nu trebuie nici macar sa ne dorim aceste daruri: este o lipsa de smerenie, inseamna ca te crezi cam grozav.
Of! multe sunt cazurile cand monahi imbunatatiti au fost crunt munciti de necuratul pentru ca au crezut despre ei ca sunt inaintati pe cale.

Last edited by Illuminatu; 11.05.2012 at 00:12:45.
Vechi 11.05.2012, 00:21:01
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Haideti sa admitem ca vorbirea in limbi a Sfintilor Apostoli si ucenici a fost o NECESITATE!!!

O necesitate care astazi nu mai este aproape deloc urgenta, pentru ca exista limbi de circulatie internationala, suntem multi dintre noi oameni cu scoala, studiosi si bucurosi sa descoperim intr-un mod rational frumusetea altor limbi de comunicare, in special cele clasice - na, ca am spus-o si pe asta!!
Nu ma deranjeaza ca nu credeti in vorbirea in limbi, dar macar nu mai repetati iarasi vorba asta neinspirata despre faptul ca de acum nu mai e la fel de necesara ca pe vremea apostolilor. In lume sunt inca 2000 de limbi in care nu este inca tradusa vreo parte din Biblie, nici macar NT, deci mai multe ca pe vremea apostolilor, cand lumea era foarte mica. Au fost mult mai multe limbi fara Biblie, dar ereticii astia de sectanti au trimis in triburile respective oameni care au invatat limbile, au format un alfabet (caci multi nu aveau) si au tradus Biblia. Om fi noi studiosi, in stare sa invatam limbi clasice, dar sunt destui care nu au descoperit inca limba engleza sau nici macar pantalonii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 14:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 20:40:13