Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2012, 18:39:53
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Da, frumoasa poezie!
Nu pot sa nu observ, in oglinda, ca nu prea cunosc poezii dedicate barbatului, exceptind "Barbatul", poem scris de Magda Isanos. Ma intreb de ce oare stau asa lucrurile...
La poezie ma refer, ca altminteri operele literare sunt pline de figuri masculine, de la canalii la sfinti, de la criminali la eroi cu totul minunati. Iar in crestinism Vietile Sfintilor ne dezvaluie chipuri si vieti minunate de barbati si femei care si-au inchinat viata lui Dumnezeu si slujirii aproapelui.
Dar cum ramane cu poezia?...:)

De ce exista mai multe poezii dedicate femeilor comparativ cu cele dedicate barbatilor? Cum de ce?
Pentru ca cei care le scriu sunt barbati. Ei ne scriu noua, in schimb, noi nu prea le dedicam barbatilor poezii.
De ce e asa? De ce barbatii scriu femeilor poezii dar prea putin si invers? Pentru ca femeile pot plange oricand...

Pentru ei insa, scrisul e modul lor de a ascunde (fara succes) ca sunt fragili, sensibili si ca isi doresc la fel de mult ca femeile, sa fie iubiti.

Exista totusi poezii dedicate barbatilor, uneori scrise tot de barbati. Are Grigore Vieru una in care se intreaba in versuri tocmai ce intrebi si tu:
„Tata, eu nu stiu de ce
Nu te-au pus in cantece
Ca pe maiculita mea
Care viata datu-mi-a.”

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11