Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2012, 08:36:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Inteleg ca profetesa adventista Ellen G White nu a avut capacitatea de a intelege
Nu o amestecăm pe White [și] în problema aceasta, ea a fost doar o "nebună", o "lovită la cap", nu avea "capacitatea de a înțelege"...

Citat:
ca "icoana" nu e un substitut a lui Dumnezeu, nu-l inlocuieste pe Acesta
Nici statuia lui Jupiter nu era un "substitut" al lui Jupiter, acesta se afla (conform credinței lor) pe Muntele Olimp. Era doar o reprezentare a "nevăzutului" zeu. Nici măcar vițelul de aur (ca să venim mai aproape de chestiunea în discuție) nu era un substitut al lui Yahveh, era doar o reprezentare - conform culturii în care au trăit 400 de ani- a nevăzutului Dumnezeu care i-a scos din țara Egiptului. Nu intru în amănunte, citiți capitolul 32 din Ieșirea (e foarte instructiv) și vă convingeți chiar din cuvintele "iconarului" Aaron.

Citat:
cei prezentati (nu reprezentati, icoane prezinta, te pune in relatie cu o persoana)
Îmbârligătura aceasta teologică (prezentați, nu reprezentați) în loc să vă scoată de sub incidența Poruncii a II-a, vă plasează în altă prăpastie: aceea a chemării, a invocării morților. Desigur îmi veți replica că sfinții morți... nu sunt morți și uite așa iar se va rupe filmul...

Citat:
nu sunt "zei" carora sa le solicitam ajutorul in absenta lui Dumnezeu (pana si in rugaciune se spune: Sfinte ... roaga-te pentru noi lui Dumnezeu)
Nu le solicitați ajutorul, dar totuși îi rugați să vă ajute intermediind la Dumnezeu... e logic ce spuneți?
Aaaa... nu le solicitați ajutorul în absența lui Dumnezeu! Păi o faceți în prezența Lui, ceea ce e și mai grav! Încă un element condamnabil de încălcare a Poruncii:

"Să nu te închini lor, și nici să le slujești; că Eu, Domnul, Dumnezeul tău, Eu sunt un Dumnezeu gelos [...]" (Ieșirea 20,5 - versiunea Anania)

Iar dacă citiți cu atenție Porunca, mai găsiți un element, vă las pe dumneavoastră să-l descoperiți... Măcar atâta câștig să aveți din scârbavnica mea postare: cercetarea Scripturii!

Citat:
e evident ca indoctrinarea antiortodoxa cultivata in cadrul cultului adventist este recenta
Nu e recentă doamnă, are deja peste 3.400 de ani! Întrebați-i pe evrei și chiar pe musulmani, vă vor da aceeași explicație.

Citat:
poate in cativa ani, veti realiza ca inchinarea in fata "profetesei" White e nociva.
Doar că vedeți dumneavoastră... pe profetesa White nici n-am sanctificat-o, nici nu i-am aprins candelă la fotografia ei...
Iar dacă vreți să spuneți că "închinarea/înclinarea" în fața teologiei ei e idolatrie, înseamnă că ați înțeles perfect și spiritul și litera Poruncii a II-a! Adicătelea nocivă e închinarea și la idoli, și la icoane, și la o teologie falsă. Dixit!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tragedie in Germania Hector Stiri, actualitati, anunturi 27 09.08.2013 11:09:09
Camasa-imbracaminte barbateasca? elena20 Reguli in Biserica 7 26.01.2013 22:38:26
Pelerinaj la Trier, Germania, la camasa lui Iisus ANUNT Ion Pop Generalitati 1 30.04.2012 11:26:13
Buletine electronice in Germania bmd Stiri, actualitati, anunturi 73 27.07.2011 19:22:23
Xcellcenter, Germania LapetiteMoc Stiri, actualitati, anunturi 13 24.04.2011 22:39:34