![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca era dupa mine mergeam in amandoua partile, eu il simt pe Dumnezeu, aceeasi bucurie fericire, moment care nu as vrea sa se mai termine, implinire atat in slujbele ortodoxe( in special la cantarile noastre de la antifoane si pana la sfarsit) cat si in programul de la crestini. Stiu ca ce am spus acum o sa/mi sara fratii mei in cap si probabil au si dreptate daca doar ortodoxia este corecta. Nu am trait intr-un mediu doar de ortodocsi, am crescut in Italia intre catolici si multe alte religii si am invatat ca trebuie sa iubesc pe toti si sa nu/i judec, iar biserica am avut romana de ortodocsi( cladirea data de catolici). |
|
|
||||
|
||||
|
Dar nu iti sare nimeni in cap si nici nu spune vreun ortodox sa ii judecam pe altii. Iar daca o face acela nu e ortodox!
Pana la urma,in situatia ta,framantarea e legata de Sfanta Taina a casatoriei. Asta este in ortodoxie,caci la neoprotestanti nu exista asa ceva,cum nu exista nici botez,nimic. De fapt or exista,insa doar teoretic,harul Duhului Sfant neaflandu-se in "preotii" lor. Hristos a lasat un sir neintrerupt de preoti,descendenti directi prin hirotonie ("punerea mainilor") ai Sai si ai Sf. Apostoli. Cei din aceste culte nu fac parte din acest sir... Crestinii dupa Evanghelie au aparut in Elvetia la sfarsitul sec. XIX. Deci de unde si pana unde legatura directa cu Hristos?? Nu vreau sa supar pe nimeni si nici sa duc pe cineva in deznadejde,insa adevarul e unul singur. Hristos a spus: "adevarul va va face liberi". Iertare pentru mesaj. Doamne-ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aici este confuzia. Religia voastra este si acum aceeasi. Sunteti crestini. Il credeti pe Iisus Hristos si Il marturisiti pe Iisus Hristos. Confuzia asta este alimentata doar de diavolul, in realitate voi marturisiti pe acelasi Dumnezeu - Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Te intreb. Cu ce sunteti voi mai buni, tu - ortodoxa sau el - crestin dupa evanghelie, decat un african din Nigeria care L-a primit pe Iisus Hristos in inima lui luna trecuta, gratie unei evanghelizari dintr-un trib de la marginea junglei? Sau cum de este marturia voastra mai bine primita decat a unui crestin chinez, care este incartiruit de mai bine de zece ani pentru ca Il marturiseste pe Hristos? Despre ce vorbim??? Hristos nu cere de la nici unul din voi doi altceva decat inima voastra. Intreaga. Sa Il iubiti, sa Il ascultati, sa Il urmati... Si facand astfel, sa va bucurati unul de celalalt, imprejmuiti de copii vostri, pana la adanci batraneti. Hristos in voi, nadejdea Slavei. Mantuirea e numai si numai in Hristos si prin Hristos. Restul??? De restul ne vom lamuri cu totii, cand ne vom intalni sus, in ceruri. Domnul sa va binecuvinteze in planurile voastre. Amin. Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 02:18:48. |
|
|
||||
|
||||
|
Ucenic,"au doara S-a impartit Hristos"?? De unde atatea religii "crestine"? Incalci un articol important din Crez,si anume "intru UNA Sfanta,Soborniceasca si Apostoleasca Biserica". Pai stai frate,Hristos a lasat o SINGURA biserica,nu doua,nu zece,nu o suta! Stiu ce este in inima surorii noastre prinsa "intre ciocan si nicovala" si mi se rupe sufletul,insa nu o putem ajuta cu idei si doctrine aparute la o mie si ceva de ani dupa Hristos. Ma pun in locul ei si stiu exact prin ce as trece,e o situatie extrem de dificila,neplacuta si dureroasa,si mi se pare incredibil cu cate usurinta tratezi tu lucrurile. A intrat pe un forum ortodox,lasa te rog sa-i raspunda ortodocsii. Daca vroia sa auda parerile baptistilor intra pe un forum de-al lor,daca vrea parerile evanghelistilor il intreaba pe prietenul ei si asa mai departe. Fii deci ingaduitor,te rog mult. Macar de data asta,de dragul acestei fete.
Doamne-ajuta! Last edited by Raoul; 15.03.2012 at 02:40:43. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ama, Cel ce zice "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" iti zice tie urmatorul lucru: "Vino la mine, tu, cea trudita si impovarata si Eu iti voi da odihna!" --------------------------------------- Increde-te in Hristos! ------------------------------------- "Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan 14:21) Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 03:04:14. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci va rugam sa intelegeti ca intrebarile despre protestanti le va pune pe un forum protestant. |
|
|
|||
|
|||
|
Cand prietenul tau iti va vorbi despre casatorie ar trebui sa ii sugerezi ca vrei sa te casatoresti in biserica in care ai fost botezata .
Il lasi sa se gandeasca mai multe zile pana sa iti dea un raspuns. Ar fi trebuit de atati ani de cand sunteti impreuna sa ii spui despre botez ,spovedanie ,impartasanie ,sa ii dai exemple din N.T ,despre ce a spus domnul Iisus in legatura cu aceste sf.Taine. Aceste sfinte taine nu mai exista la secte si culte. Last edited by anita; 15.03.2012 at 10:16:15. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De aceea am zis, zic si voi zice. Pentru ca nici unul din ei nu va renunta la bagajul "mostenit", casatoria aceasta, si de se va infaptui, pleaca de la un compromis. Daca de la temelie zidesti stramb, cum va fi zidirea aceea peste ani? Ama si prietenul ei sunt in fata dilemei care le da aceasta confuzie: (1) renunta el la crestinii dupa evanghelie in favoarea ortodoxiei; (2) renunta ea la ortodoxie in favoarea crestinilor dupa evanghelie; Dar in toata agonia aceasta cine este in preajma acestor copii sa le spuna ca Hristos vrea mai intai de toate inima lor si mai apoi slujirea lor. Iar acest "mai apoi" nu este un termen temporal ci prioritar. Hristos mai inainte de toate, caci noi suntem madulare in acelasi Unic Trup, dar Capul este El. Si in acest Trup cu ce este mai putin important un deget decat un ochi? Si daca renunti sa mai fii ochi si alegi ca sa fii unghie, doar de dragul degetului, nu ramai oare in acelasi Trup? Cu ce te vezi tu ortodoxule, mai desavarsit in inchinarea ta decat un indonezian proaspat intors de la voodoo la Hristos? Vedeti cum stiti voi sa atarnati lanturile dogmelor si stransorile formelor pe trupurile acestea plapande? Dragoste este asta? La asta v-a chemat Hristos? Haideti, daca vreti in adevar sa nu marim confuzia Amei, sa parasim fiecare tot ceea ce ne desparte ca si crestini si sa ne unim prin Singurul care ne poate uni - Hristos, intr-un lant de rugaciune pentru acesti copii. Sa le spunem si lor sa o faca impreuna cu noi. Si sa nadajduim ca Cel ce S-a rugat Tatalui ca toti sa fim Una, va asculta ruga noastra. Eu am certitudinea ca daca copii acestia isi pun toata nadejdea inimilor lor in Singurul care poate aduce izbavire, viata de sot si sotie poate incepe ca si un singur trup sub binecuvantarea Singurului care o poate da, Iisus Hristos. Dumnezeu sa le ajute la aceasta. Amin. Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 12:20:21. |
|
|
||||
|
||||
|
Corect!
Să ne rugăm să revină prietenul fetei la Adevăr: la ortodoxie! Amin+++
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce ne pot invata alte religii? | andreicozia | Alte Religii | 86 | 27.01.2012 14:20:03 |
| Simboluri religioase in marile religii | Iordache Adrian | Intrebari utilizatori | 7 | 24.07.2011 18:03:45 |
| alte religii | ralluka | Alte Religii | 5 | 26.02.2009 05:44:40 |
| Inmormantarea la celelalte religii | tigerAvalo9 | Generalitati | 19 | 19.02.2009 00:08:38 |
| well , daca tot e despre alte religii | Nitro | Alte Religii | 7 | 14.06.2007 14:18:16 |
|
|