Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2012, 00:30:39
antoniap
Guest

Implicit

Mărturisirea unui evreu mesianic convertit la Ortodoxie
Vechi 03.03.2012, 00:34:20
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Parintele Efrem, Staretul Manastirii Vatoped, spunea ca "nu e lucru usor sa fii ortodox in vremea de azi! Trebuie sa ai putere duhovniceasca, barbatie sufleteasca ca sa traiesti crestineste, ca sa traiesti adancimea mesajului Evangheliei intr-o societate considerata de unii anticrestina, iar de altii post-crestina.

Noi credem ca mesajul crestin n-a fost asimilat nu numai de intreaga omenire, dar nici de crestinii insisi. Putini sunt cei ce adeveresc prin viata lor ca Evanghelia este aplicabila, cei ce Ii urmeaza lui Hristos oriunde merge, chiar si pe Golgota. Iar crestinul nu urmeaza lui Hristos ca un nefericit, ci cu noblete duhovniceasca.

Ortodoxul nu este un molatic, un disperat, ci un om plin de viata si energic, fara a fi activist. Biserica Ortodoxa constituie o comunitate de persoane iubitoare si creatoare. Aceste persoane sunt oameni adevarati, dupa chipul Persoanei absolute, adevarate si vesnice a lui Hristos. Urmand acelor oameni, acelor Stareti care traiesc realitatea Persoanei lui Hristos, ortodoxul caldicel de acum isi va putea depasi sinele si va putea trai frumusetea ortodoxiei".
Vechi 03.03.2012, 20:54:41
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Un subiect/eveniment intens discutat pe un alt site:

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...nale/#comments

tocmai acum de Duminica Ortodoxiei!!!!
Vechi 03.03.2012, 22:10:08
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Un subiect/eveniment intens discutat pe un alt site:

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...nale/#comments

tocmai acum de Duminica Ortodoxiei!!!!
De ce nu pot vedea pagina? imi zice ceva de alfa web
Vechi 03.03.2012, 22:23:46
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
De ce nu pot vedea pagina? imi zice ceva de alfa web
Cred ca le-a fost blocat site-ul!!!!! Si eu am patit acelasi lucru, aveam deschise cateva subiecte (lansat site-ul de mai multe ori) si cand incercam sa postez ceva aparea ceva cu Error 404, apoi acel alfa web....
sau a picat server-ul... nu stiu, nu ma pricep, dar precis au deranjat, cuiva nu i-a picat bine ce se scrie acolo
Vechi 06.03.2012, 17:24:50
stanciu stanciu is offline
Banned

Data înregistrării: 05.03.2012
Implicit pentru ASAZISII ORTODOCSI

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Incep prin cuvintele Parintelui Cleopa , Dumnezeu sa-l odihneasca in imparatia Sa , care spunea :"Multumim Maicii Domnului ca suntem ortodocsi ! Si sa ne ajute Preasfanta sa sa ramanem ortodocsi pana la capat! ". Staruinta in ORTODOXIE , adica in modul autentic de viata , si staruinta in adevarul care slobozeste si mantuieste , nu este egoism , fanatism sau dispret fata de alta credinta , precum dau de inteles unii binevoitori si mari iubitori , iertatori , impaciuitori , si alte cele de pe acest forum pur ORTODOX . Ci aceasta exprima dimensiunea universala , dragostea si filantropia Bisericii Ortodoxe . De asemenea ea constituie si ultima posibilitate pe care o ofera pentru o schimbare duhovniceasca radicala a Occidentului , dar si pentru o slobozire a Orientului din robia mincinosilor dumnezei .Indiferent ce cred si propovaduiesc catolicii si fractiunile sectare desprinse din ei , Biserica este una , cea Ortodoxa , pentru ca ea sta strans unita cu Capul ei , care este Iisus Hristos ! Incercarile de unire cu papistasii nu vor avea sorti de izbanda in vecii vecilor , atata timp cat in Apus nu se va reveni la Traditia Sfintilor Parinti . Iata cat de clar ne spune Parintele Staniloae :"Daca crestinismul apusean vrea sa renasca si sa-si recastige puterea pierduta acasa la el , trebuie sa se identifice complet cu ORTODOXIA , nu sa caute sa toarne si la noi apa oaselor lui imbatranite ! " Viata religioasa din confesiunile vestice este pe moarte .Tot regretatul Staniloae accentua :"...falsitatea celor care cu insinuari vulpesti , confunda voit Legea Veche cu Adevarul dreptei-credinte , al Revelatiei ultime ( in afara careia nimic altceva nu mai avem a astepta ) , ocolind un lucru simplu , dar esential : A FI ORTODOX INSEAMNA ESENTIALMENTE A FI INDRAGOSTIT DE A D E V A R , deoarece DRAGOSTEA NU SE BUCURA DE NEDREPTATE , CI SE BUCURA DE ADEVAR ". Biserica Ortodoxa nu s-a dedat la nici un fel de schimbare a adevarului revelat si cuprins in Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie ! Poate fi ORTODOXIA radicala ? DA , ea este radicala , ea cere absolutul - cere DEZRADACINAREA REALA A PATIMILOR ! Da , domnilor catolici , protestanti , si alte faramituri , suntem fericiti asa cum suntem , suntem fericiti ca suntem ortodocsi , caci prin ORTODOXIE suntem noi insine ! ! ! " Prin ea suntem cei dintai intr-o casa care-i a noastra din mosi-stramosi si nu codasi intr-o casa ocupata de altii. Un neam care tine la demnitatea lui trebuie sa fie intreg acolo unde este . Un neam hibrid , cu jumatate fiinta intr-o parte , cu jumatate in alta , nu stie ce este niciodata. . . DESTINUL NOSTRU E HOTARAT DE ISTORIA NOASTRA ! "( D. Staniloae ) .. Adevarul este Hristos , Biserica Ortodoxa , cuvantul Ortodox asta inseamna , iar cei ce propovaduiesc unitatea trebuie sa-si motiveze despre ce unitate-i vorba , atata timp cat Adevarul nu poate fi impartit . Sa luam aminte la cuvintele Parintelui Cleopa :" Stefan cel Mare n-a fost baptist ! Mircea cel Batran n-a fost evanghelist sau adventist ! Alexandru cel Bun n-a fost martorul lui Iehova ; nebunii astia care au iesit acum. Nici o secta nu exista in tara noastra pe atunci . Acestia vin din strainatate , platiti de masonisa ne strice dreapta credinta si originea noastra si radacina noastra de popor ORTODOX "!A venit vremea sa nu mai stam indiferenti in numele "bunatatii" , "iertarii" si al "prieteniei " , pentru a nu lasa in voie pana la sfarsit lupii imbracati in haina de oaie sa-si faca nestingheriti jocul ! " CU OMUL ERETIC SA NU VORBESTI , IN CASA SA NU-L PRIMESTI , LA MASA SA NU STAI CU DANSUL , BUNA ZIUA SA NU-i DAI " ( Sfantul Efrem Sirul ) Ei sunt inaintemergatorii lui Antihrist . Cei ce s-au desparit de Biserica Ortodoxa , s-au desparit de Hristos , iar " FIECARE SECTAR CARE S-A DESPARIT DE BISERICA , S-A DESPARIT DE HRISTOS . ESTE OM AL SATANEI "- Sa luam aminte !
Domnilor asazisi ortodocsi, va reamintesc ce a spus DOMNUL ISUS si va rog sa puneti mana din cand in cand sa cititi SFINTELE SCRIPTURI insuflate de DUMNEZEU prin DUHUL SFANT:''ATI DESFIINTAT FRUMOS CUVANTUL LUI DUMNEZEU,CA SA TINETI DATINA VOASTRA''Marcu 7,9 si Marcu 7,13 asa ca nu mai amestecati traditiile voastre omenesti cu SFINTELE SCRIPTURI,si obiceiuri OMENESTI cu care ati inlocuit CUVANTUL,si alte RANDUIELI ,desfiintand CUVANTUL ADEVARULUI si lasand pe fratii ortodocsi sa zaca intr o necunostinta cu care ii veti duce la moarte vesnica ''VETI LUA DUPA VOI IN FOCUL VESNIC O MARE GLOATA'' ISUS CRISTOS. Cu privire la dumnezeii falsi aveti mare dreptate,budha si alti asazisi dumnezei inventati pe fata pamantului NU AU FOST CREATI DECAT PENTRU A AMESTECA ADEVARATA CREDINTA cu acestia PENTRU A LASA OAMENII INTR O CONFUZIE ENORMA.Dar va reamintesc si dumneavoastra care va considerati mai intai ortodocsi inainte de crestini,ca l ati ingropat pe ISUS CRISTOS in preainalti,preasfinti,prealuminati,preafericiti,pr eaprelati,,,in moaste si oase putrezite,in tablouri frumoase la care ii puneti pe oameni sa se inchine SI AICI VA ROG SA FITI ATENTI LA URMATORUL VERSET DIN -NOUL TESTAMENT-:''si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor,intr o ICOANA CARE SEAMANA CU OMUL MURITOR'' Romani 1,23. In dorinta de a a i supune pe oameni in mandria dumneavoastra,i ati lasat sa se inchine asazisilor preoti, pana la pamant ,iar acum va rog sa cititi urmatoarele versete din NOUL TESTAMENT,si nu in ultimul rand sa si VERIFICATI cu BIBLIA in fata: cand apostolul Petru a intrat in casa sutasului Corneliu---''Corneliu,care i iesise inainte,s a aruncat la picioarele lui,si i s a inchinat.DAR PETRU L A RIDICAT,si i a zis:SCOALATE SI EU SUNT OM'' Faptele Apostolilor 10,25-26. Si atunci cum preotii ORTODOCSI asteapta pe enoriasi sa li se inchine ,cand APOSTOLUL PETRU a spus sutasului Corneliu sa nu i se inchine caci si el e OM???,,,iAR IN APOCALIPSA,cand APOSTOLUL Ioan a zis ''EU IOAN ,AM AUZIT SI VAZUT LUCRURILE ACESTEA.SI DUPA CE LE AM AUZIT,SI LE AM VAZUT,M AM ARUNCAT LA PICIOARELE INGERULUI,CARE MI LE a ARATAt,CA SA MA INCHIN LUI.DAR EL MI A ZIS: FERESTE TE SA FACI LUCRUL ACESTA!!! EU SUNT UN IMPREUNA SLUJITOR CU TINE,SI CU FRATII TAI ,PROOROCII,SI CU CEI CE PAZESC CUVINTELE DIN CARTEA ACEASTA.INCHINA TE LUI DUMNEZEU.''APOCALIPSA 22,8-9,,,deci daca nici APOSTOLII,si mai mult de atat,nici INGERII nu au lasat pe nimeni sa se inchine la ei,atunci cum accepta ortodoxia una ca asta? CU PRIVIRE LA DESTINUL VOSTRU DE ORTODOCSI, va reamintesc faptul ca nu este hotarat de sfanta istorie a dumneavoastra,ci a fost hotarat mai inainte de a va naste de BUNUL DUMNEZEU, nici de sfantul stefan cel mare,nici de mircea cel batran,si nici de alt domnitor pe care l ati facut voi sfant. Iar cu privire la venerarea fecioarei maria si la alte femei din BIBLIE, VREAU DOAR SA IMI DATI UN SINGUR EXEMPLU DE LA VENIREA LUI ISUS CRISTOS,UNDE SE AFIRMA CA CINEVA TREBUIE SA SE INCHINE,SA SE ROAGE LA ALTCINEVA in afara de DUMNEZEU .Doresc sa va fac cunoscut ca ca nu recunosc nici una din barierele acestea confesionale care se numesc,ortodoxe,catolice,baptiste,adventiste,prote stante,penticostale ,luterane sau alte bazaconii,,,,nu vreau decat sa consider crestin,si nu doar cu buzele,ci si prin fapte ,credincios in urma ASCULTARII SCRIPTURILOR SI IMPLINIRII LOR....DUMNEZEU cu voi,eu o sa ma rog pentru dumneavoastra ca sa vi se deschida odata ochii si sa vi se destupe urechile. ''MA vor cinsti doar cu buzele'' si ''aveti ochi si nu vedeti,aveti urechi si nu auziti''------pentru ca nu cititi SFINTELE SCRIPTURI------.
Vechi 06.03.2012, 17:59:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
cum adica evreu mesianic? Doamne ajuta!
Vechi 06.03.2012, 18:02:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stanciu Vezi mesajul
Domnilor asazisi ortodocsi, va reamintesc ce a spus DOMNUL ISUS si va rog sa puneti mana din cand in cand sa cititi SFINTELE SCRIPTURI insuflate de DUMNEZEU prin DUHUL SFANT:''ATI DESFIINTAT FRUMOS CUVANTUL LUI DUMNEZEU,CA SA TINETI DATINA VOASTRA''Marcu 7,9 si Marcu 7,13 asa ca nu mai amestecati traditiile voastre omenesti cu SFINTELE SCRIPTURI,si obiceiuri OMENESTI cu care ati inlocuit CUVANTUL,si alte RANDUIELI ,desfiintand CUVANTUL ADEVARULUI si lasand pe fratii ortodocsi sa zaca intr o necunostinta cu care ii veti duce la moarte vesnica ''VETI LUA DUPA VOI IN FOCUL VESNIC O MARE GLOATA'' ISUS CRISTOS. Cu privire la dumnezeii falsi aveti mare dreptate,budha si alti asazisi dumnezei inventati pe fata pamantului NU AU FOST CREATI DECAT PENTRU A AMESTECA ADEVARATA CREDINTA cu acestia PENTRU A LASA OAMENII INTR O CONFUZIE ENORMA.Dar va reamintesc si dumneavoastra care va considerati mai intai ortodocsi inainte de crestini,ca l ati ingropat pe ISUS CRISTOS in preainalti,preasfinti,prealuminati,preafericiti,pr eaprelati,,,in moaste si oase putrezite,in tablouri frumoase la care ii puneti pe oameni sa se inchine SI AICI VA ROG SA FITI ATENTI LA URMATORUL VERSET DIN -NOUL TESTAMENT-:''si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor,intr o ICOANA CARE SEAMANA CU OMUL MURITOR'' Romani 1,23. In dorinta de a a i supune pe oameni in mandria dumneavoastra,i ati lasat sa se inchine asazisilor preoti, pana la pamant ,iar acum va rog sa cititi urmatoarele versete din NOUL TESTAMENT,si nu in ultimul rand sa si VERIFICATI cu BIBLIA in fata: cand apostolul Petru a intrat in casa sutasului Corneliu---''Corneliu,care i iesise inainte,s a aruncat la picioarele lui,si i s a inchinat.DAR PETRU L A RIDICAT,si i a zis:SCOALATE SI EU SUNT OM'' Faptele Apostolilor 10,25-26. Si atunci cum preotii ORTODOCSI asteapta pe enoriasi sa li se inchine ,cand APOSTOLUL PETRU a spus sutasului Corneliu sa nu i se inchine caci si el e OM???,,,iAR IN APOCALIPSA,cand APOSTOLUL Ioan a zis ''EU IOAN ,AM AUZIT SI VAZUT LUCRURILE ACESTEA.SI DUPA CE LE AM AUZIT,SI LE AM VAZUT,M AM ARUNCAT LA PICIOARELE INGERULUI,CARE MI LE a ARATAt,CA SA MA INCHIN LUI.DAR EL MI A ZIS: FERESTE TE SA FACI LUCRUL ACESTA!!! EU SUNT UN IMPREUNA SLUJITOR CU TINE,SI CU FRATII TAI ,PROOROCII,SI CU CEI CE PAZESC CUVINTELE DIN CARTEA ACEASTA.INCHINA TE LUI DUMNEZEU.''APOCALIPSA 22,8-9,,,deci daca nici APOSTOLII,si mai mult de atat,nici INGERII nu au lasat pe nimeni sa se inchine la ei,atunci cum accepta ortodoxia una ca asta? CU PRIVIRE LA DESTINUL VOSTRU DE ORTODOCSI, va reamintesc faptul ca nu este hotarat de sfanta istorie a dumneavoastra,ci a fost hotarat mai inainte de a va naste de BUNUL DUMNEZEU, nici de sfantul stefan cel mare,nici de mircea cel batran,si nici de alt domnitor pe care l ati facut voi sfant. Iar cu privire la venerarea fecioarei maria si la alte femei din BIBLIE, VREAU DOAR SA IMI DATI UN SINGUR EXEMPLU DE LA VENIREA LUI ISUS CRISTOS,UNDE SE AFIRMA CA CINEVA TREBUIE SA SE INCHINE,SA SE ROAGE LA ALTCINEVA in afara de DUMNEZEU .Doresc sa va fac cunoscut ca ca nu recunosc nici una din barierele acestea confesionale care se numesc,ortodoxe,catolice,baptiste,adventiste,prote stante,penticostale ,luterane sau alte bazaconii,,,,nu vreau decat sa consider crestin,si nu doar cu buzele,ci si prin fapte ,credincios in urma ASCULTARII SCRIPTURILOR SI IMPLINIRII LOR....DUMNEZEU cu voi,eu o sa ma rog pentru dumneavoastra ca sa vi se deschida odata ochii si sa vi se destupe urechile. ''MA vor cinsti doar cu buzele'' si ''aveti ochi si nu vedeti,aveti urechi si nu auziti''------pentru ca nu cititi SFINTELE SCRIPTURI------.
care scripturi, Traducerea Lumii NOI? Nu multumesc.
Vechi 06.03.2012, 19:57:52
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cum adica evreu mesianic? Doamne ajuta!
Mesianic-,,care tine de mesianism"

Mesianism -invățătură care propovăduiește „rolul deosebit” al unui popor în destinele omenirii. 2) Credință în venirea lui Mesia-mântuitorul lumii și trimis al lui Dumnezeu. [Sil. -si-a-] /<fr. messianisme
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11