Citat:
În prealabil postat de ucenic
V-ati mai revenit. Afirmatia dvs. anterioara cum ca Iisus nu este Atotputernic sau ca nu este de aceeasi natura cu Tatal va condamna la erezie. Dar pe masura ce ati continuat sa postati, observ ca ati schimbat raul in bine.
|
Eu nu am schimbat nimic in nimic, am exprimat de la inceput exact ceea ce am constatat citind Scripturile, fara sa fac apel la alte idei de la culte, deci sa gandesc eu insumi, fara vreo influenta din exterior.
Isus este Dumnezeu, Nemuritor, are Viata in Sine (pot aduce versete pentru aceste afirmatii),
dar pentru ca asa doreste Tatal, asa a fost nascut de Tatal (Tatal ramane aici Cauza suprema). Prin urmare Isus asculta de Tatal. Eu nu am gasit ca Tatal asculta de cineva sau ca se raporteaza la cineva. Insa Fiul se raporteaza la Tatal. Deci sa-L consideri pe Fiul ca fiind Atotputernic, este gresit, deoarece Tatal este Atotputernic (la modul absolut) si Tatal confera/deleaga atotputernicie Fiului, incat orice genunchi se pleaca in numele Lui (al Fiului). Ei sunt de aceeasi natura, din punctul asta de vedere identici, dar sa nu uitam ca unul e Tata si celalat e Fiu, acum...eu sunt om batran, dar Fiul respecta pe Tata si nu invers, nu? adica cred ca vi se pare normal ca fiul meu Lucian sa asculte de mine, ca eu l-am facut, nu? dar suntem amandoi oameni, deci din punctul asta de vedere, egali.