Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2012, 20:48:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
În sfârșit a pus cineva punctul pe i (pe haș)! Căci există o deosebire fundamentală între cum percep Harul ortodocșii și neoprotestanții.
Foarte corect, exista aceasta deosebire fundamnetala. Pentru ca neoprotestantii nici nu inteleg ce este harul si nu il cunosc pentru ca nu il au in denominatiunea lor. Ei au doar o filozofie despre crestinism. Cum era filosofia lui Aristotel, Socrate, etc., poate exista si o filozofie despre crestinism.
Harul se poate observa fizic in Sfanta Scriptura este lumina cu care stralucea Iisus dupa schimbarea la fata pe Muntele Taborului, si se mai poate observa la sfinti si calugarii imbunatatiti care uneori lumineaza in acest fel (a se citi de exemplu despre Sf. Serafim de Sarov. Apare ca o aura in toate icoanele in jurul capului sfintilor. Unde au vazut neoprotestantii toate acestea? Nu au cum sa vada, doar daca se uita in icoanele ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 21:05:05
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Harul se poate observa fizic in Sfanta Scriptura este lumina cu care stralucea Iisus dupa schimbarea la fata pe Muntele Taborului, si se mai poate observa la sfinti si calugarii imbunatatiti care uneori lumineaza in acest fel (a se citi de exemplu despre Sf. Serafim de Sarov. Apare ca o aura in toate icoanele in jurul capului sfintilor. Unde au vazut neoprotestantii toate acestea? Nu au cum sa vada, doar daca se uita in icoanele ortodoxe.
Draga Catalin, cu asta esti tu amagit despre Harul lui Dumnezeu???

Harul (gr. haris) este nici mai mult nici mai putin decat "BunaVoia", "Darul" de buna voie - nemeritat al lui Dumnezeu pentru om.

"Prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efes.2:8)

"...cu mult mai mult harul lui Dumnezeu si darul pe care ni l-a facut harul acesta intr-un singur Om, adica in Isus Hristos, s-au dat din belsug celor multi." (Rom.5:15)

El S-a dat pe Sine pentru a te mantui pe tine si pe mine, Cataline. Nici unul din noi nu a meritat asa jertfa... Fiul lui Dumnezeu. Si totusi, in nemasurata sa iubire El a hotarat sa ne faca acest Dar nemeritat. Hristos.

"Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar." (Ioan1:14)

"Caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos." (Ioan.1:17)

Last edited by ucenic; 11.02.2012 at 21:07:39.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 21:22:15
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Domnule adventist, veti primi report din partea mea de fiecare data cand faceti afirmatii defaimatoare la adresa Ortodoxiei sau a parintilor ortodocsi, acuze de “luare in deradere a credintei” fara acoperire si distorsionare deliberata a mesajului lor. Atat am avut de completat.
Este pentru a doua oară că mă amenințați cu "report"*-ul și fără motiv. Îmi pare rău pentru turnura pe care a luat-o atitudinea dumneavoastră, dar n-am ce vă face... dacă așa înțelegeți dumneavoastră un dialog bine "argumentat"...
Vechi 11.02.2012, 21:34:39
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Este pentru a doua oară că mă amenințați cu "report"*-ul și fără motiv. Îmi pare rău pentru turnura pe care a luat-o atitudinea dumneavoastră, dar n-am ce vă face... dacă așa înțelegeți dumneavoastră un dialog bine "argumentat"...
Domnule osutafaraunu, ati demonstrat ca nu aveti cultura dialogului, iar daca doar prin "report post" vi se poate cultiva, atunci asta si fac. Nu amenint, doar v-am spus cand am dat report mesajelor d-voastra. Mi s-a parut onest sa va spun. V-am dat report post pentru afirmatia defaimatoare la adresa Ortodoxiei de pe topicul "despre suflet su starea omului in moarte", cand ati insinuat ca credinta noastra e insuflata de diavol. Motivele le-am expus in acel report post pe care-l citeste administratorul forumului. In privinta "harului", n-am vazut niciun dialog argumentat, doar o generalizare in ceea ce-i priveste pe ortodocsi, copiind o informatie de pe un site cu profil penticostal. V-am spus, ne-ati obisnuit cu ironiile si persiflarile d-voastra, dar totul are o limita. Imi pare si mie sincer rau ca afisati un asemenea comportament si nu se poate avea o discutie constructiva cu d-voastra.

Last edited by ioanna; 11.02.2012 at 21:45:07.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 21:58:04
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Cu un "Iarta-ma!" din inima se rezolva. De ambele parti. Destul este internetul plin de mizerii.
Daca "osutafaraunu" nu este pe site-uri cu obscenitati si daca"ioanna" nu face shopping online sau nu atarna pe site-uri de fitze si amandoi au ales sa "rascumpere vremea" pe un forum crestin... asta spune multe despre chemarea care Le-a facut-o Dumnezeu.
Sa ne bucuram impreuna ca Hristos S-a dat pentru fiecare. Stim ca acum este la dreapta Tatalui si mijloceste pentru noi. Sa aratam Domnului nostru ca marturia noastra este vie.

Si intrucat atarna de noi, sa traim in pace unii cu altii. Va rog, in Numele Domnului Iisus, impacati-va.

Fiti binecuvantati!
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 22:08:03
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Domnule osutafaraunu, ati demonstrat ca nu aveti cultura dialogului, iar daca doar prin "report post" vi se poate cultiva, atunci asta si fac.
Sunteți liberă să acționați după cum vă îndeamnă cugetul să mă "cultivați". Eu unul dezavuez asemenea mijloace de educare care țin mai mult de metoda celui numit "pârâșul fraților noștri" (Apoc. 12,10). Poftim! V-am mai dat un "motiv" să mă "reportați"...

Citat:
V-am dat report post pentru afirmatia defaimatoare la adresa Ortodoxiei de pe topicul "despre suflet su starea omului in moarte", cand ati insinuat ca credinta noastra e insuflata de diavol. Motivele le-am expus in acel report post pe care-l citeste administratorul forumului.
Dacă și-n "report" ați raportat ce-ați postat pe topic, e clar... din nefericire (pentru dumneavoastră) topicul a fost închis și nu vă mai puteți edita postarea cum ați făcut-o de 6-7 ori (le-am pierdut șirul tot numărându-le) pe aceasta ultima.

Citat:
In privinta "harului", n-am vazut niciun dialog argumentat, doar o generalizare in ceea ce-i priveste pe ortodocsi, copiind o informatie de pe un site cu profil penticostal.
Site-ul respectiv este cu profil multiconfesional, iar informația e preluată de la un user (Ana) ortodox, aș spune chiar ultra-ortodox. Dumneavoastră ortodocșii puteți verifica cât e de reală informația cu "țeava ruginită" în opera părintelui Cleopa.

Citat:
Imi pare si mie sincer rau ca afisati un asemenea comportament si nu se poate avea o discutie constructiva cu d-voastra.
OK, atunci dați-i înainte cu discuția distructivă... Succes!
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 22:12:03
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
OK, atunci dați-i înainte cu discuția distructivă... Succes!
Multumesc. Formul este al d-voastra, domnule adventist. Prefer sa ma retrag.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2012, 22:17:33
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Si intrucat atarna de noi, sa traim in pace unii cu altii. Va rog, in Numele Domnului Iisus, impacati-va.

Fiti binecuvantati!
subscriu la aceasta initiativa
Vechi 12.02.2012, 08:02:26
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Implicit

Citat:
Multumesc. Formul este al d-voastra, domnule adventist. Prefer sa ma retrag.
Noi nu ne-am suparat (chiar v-am apreciat) cand ati avut o "atitudine defaimatoare" la adresa bisericii adventiste, folosind surse adventiste. Acum, dvs. va suparati pentru ca s-a facut o referire la o invatatura ortodoxa? Daca nu va convine, fiti suparata pe acea invatatura si respingeti-o.

Dar, subiectul discutiei este altul (nu supararea noastra).

Last edited by grasu77; 12.02.2012 at 08:11:02.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2012, 20:07:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Draga Catalin, cu asta esti tu amagit despre Harul lui Dumnezeu???

Harul (gr. haris) este nici mai mult nici mai putin decat "BunaVoia", "Darul" de buna voie - nemeritat al lui Dumnezeu pentru om.

"Prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efes.2:8)

"...cu mult mai mult harul lui Dumnezeu si darul pe care ni l-a facut harul acesta intr-un singur Om, adica in Isus Hristos, s-au dat din belsug celor multi." (Rom.5:15)

El S-a dat pe Sine pentru a te mantui pe tine si pe mine, Cataline. Nici unul din noi nu a meritat asa jertfa... Fiul lui Dumnezeu. Si totusi, in nemasurata sa iubire El a hotarat sa ne faca acest Dar nemeritat. Hristos.

"Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar." (Ioan1:14)

"Caci Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos." (Ioan.1:17)
Multumesc ca mi-ai si argumentat ceea ce scrisesem in mesajul precedent, eu as fi parut doar subiectiv fara arguementatia ta "Pentru ca neoprotestantii nici nu inteleg ce este harul si nu il cunosc pentru ca nu il au in denominatiunea lor. Ei au doar o filozofie despre crestinism."
Acum, ca sa intelegi mai bine, fac o comparatie, eu am spus ca o camila are patru picioare, tu spui ca nu e adevarat, o camila are doua cocoase. Iar adevarul e ca o camil are si patru picioare si doua cocoase, dar tu nu stii asta pentru ca stii doar filozofia cultului tau. Pana acum eu am intalnit doar convertiti care inainte de a se lepada de ortodoixie nu stiau apropae nimic din credinta ortodoxa, iar apoi au inavatat doar dogma cultului in care s-au dus, fara sa isi foloseasca si ratiunea, doar o repeta.
Daca vrei sa afli adevarul si esti in cautarea lui e un lucru bun, daca doar repeti dogmele cultului e o pierdere de vreme dialogul.
Acele citate din Sfanta Scriptura sunt corecte, dar nu le-ai inteles. Tu asociezi un atribut al harului cu harul, darul gratuit al harului e un atribut al harului.
Iata adevarul: harul este o energie necreata ce izvoraste din Dumnezeu. Ne-a fost dat gratuit, fara vreun merit al nostru, ca sa ne putem mantui. Pana la venirea lui Iisus nu exista decat har exterior, Adam pierzand harul, de aceea nu se putea mantui nimeni. Cum am primit harul? Prin limbile de foc trimise Apostolilor. Apoi Apostolii au transmis mai departe harul celor botezati, prin punerea mainilor. La inceput primirea harului se manifesta prin vorbirea in limbi a celui ce primea harul. Azi primirea harului se face prin Taina Mirungerii, de care neoprotestantii nu au auzit. Pentru neoprotestanti e o notiune filozofica de care au auzit citind in Sfanta Scriptura. Ortodocsii sunt madulare ale lui Hristos prin acest har pe care il primesc la Mirungere si apoi prin celelalte Taine, in special Sfanta Impartasanie. Noi nu avem doar o filozofie crestina, ci ortodoxia spune de indumnezeirea prin har.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
NADEJDEA SI GANDIREA POZITIVA iosif Pocainta 23 25.06.2015 01:31:08
Pledoarie ptr gandirea pozitiva ingerul_pazitor Generalitati 4 03.07.2012 09:55:46
Colegă penticostală elom Secte si culte 225 21.08.2011 19:15:50
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 10:35:27
Gandirea pozitiva silverstar Generalitati 29 23.09.2006 00:23:34