![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb in ortodoxie exista multe articole si carti care descriu aceasta din punct de vedere ortodox (si nu numai in ortodoxie). Acelea nu sunt considerate vorbiri in limbi ci stari de transa, existente si in alte religii. Iar acele duhuri sunt ingeri cazuti. Cum bine ai remarcat, poate fi influenta religiilor africane, care au o bogata practica de acst gen, ma refer la transa si comunicare cu spirite. |
|
|||
|
|||
![]()
Exact! si in credintele hinduse exista tehnici pentru a dobandi valente supranaturale, prin inchinarea la zei si zeite cu repetarea unei mantre! "penticostalul" poate recunoaste ce a facut, ca a repetat ca pe o mantra unul si acelasi cuvant, pana a inceput sa bolboroseasca niste vorbiri demonice. De ce spun asta? pentru ca Isus a spus sa nu repetam aceleasi cuvinte precum paganii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mda, concluzia ar fi ca penticostalii sunt plini de must (Fapte 2:13), au drac si sunt nebuni ( Ioan 10:20).
Dar se pare ca acuzatiile sunt la fel de vechi ca si sarpele cel vechi. Iar argumentele - sublime. |
|
||||
|
||||
![]()
Aliluia! Noroc cu tine! Ai grijă să nu înmoi prea tare de la ninsorile de afară!
|
|||
|
|||
![]()
domnule, daca pe credinciosii dvs ii puteti prosti, ca sa le luati zeciuiala, pe mine nu ma puteti prosti! daca penticostalii au Duhul Sfant si darurile aferente, de ce nu sunteti in masura sa faceti o lucrare ziditoare? poate BP sa profeteasca evenimente viitoare, ca sa luam aminte si sa ne ferim de relele produse de satana? precum Agab odinioara? nu aveti decat bolborosiri demonice, altceva nu aveti, ceva ziditor, nu!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
da, si la mormoni (gen Jeffrey Franks, de la FMI) exista vorbire in limbi ! du-te domnule de aici, nu pot toti sa vorbeasca prin acelasi Duh Sfant, fiind separati de invataturile contradictorii !
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Daca asta e singurul argument justificativ din partea penticostala, poti sa zici ca nu exista. Dumeata pari un tip inteligent - de asta in ceea ce ma priveste esti un mister complet, mi-e greu (desi stiu) sa inteleg cum o persoana inteligenta se poate preta la teatrul cu "vorbirea in limbi" care este o facatorie cap-coada in cel mai fericit caz, daca nu cumva vorbim si de posedari autentice. Nici asta cu tzipaturile care voi le numiti rugaciuni, in care fiecare se roaga cu glas tare in urechile celui de langa el nu pot sa o inteleg, la o adica Dumnezeu nu stie ce e in capul tau e musai sa-i impui capul si celui de langa tine desi nu da doi bani pe asta, ci se roaga si el pentru ale lui? Last edited by AlinB; 06.02.2012 at 14:33:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot un teatru considerati ca a fost si in Fapte 10 in casa sutasului Corneliu? Si in cazul credinciosilor din Efes? Citat:
Daca vreti sa cunoasteti experienta mea: eu nu aud ce se roaga cel de langa mine. Eu ma rog. El se roaga. Sunt concentrat la ceea ce ii spun eu Domnului. Cred asta e marturia multora dintre cei care participa la aceasta forma de rugaciune in comun. Cand esti la inceput e mai bizar probabil. Apoi te obisnuiesti. In bisericile penticostale se foloseste si forma de rugaciune individuala: cineva se roaga cu voce tare si ceilalti se unesc cu el in rugaciune spunand „amin”. Cei mai multi insa prefera forma de rugaciune comuna pentru ca rugaciunea individuala in public (la fel ca si vorbirea in public) poate creea o stare de tensiune, inconfort si teama. E drept, in biserica la care merg sunt descurajate strigatele isterice dar stiu ca exista biserici in care unii au un asa volum de decibeli incat acopera rugaciunea intregii adunari. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|