![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
2.Eu nu mi-am schimbat religia - sunt tot crestin. Religiile in lume sunt: crestinism, iudaism, budism, hinduism... etc. In crestinism gasim mai multe confesiuni sau culte. Eu nu am parasit credinta mea, Crezul meu; dimpotriva, am aprofundat relatia mea cu Dumnezeu iar El a raspuns si raspunde cautarilor si nevoilor mele duhovnicesti. Citat:
in afirmatia asta recunoasteti in mine pe fratele dumneavoastra in Hristos. Asa va vad si eu, sora mea in Hristos. Citat:
------------------------------------------------------------------------------------------------------ Una peste alta, in a cincea zi de dezbateri pe tema "Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte" -topic deschis de tanarul frate PetruD- se poate spune ca se distinge clar atitudinea dumneavoastra, fratilor si surorilor in Hristos. Pastrez pentru mine concluziile. Sper ca mai tanarului nostru frate si coleg pe forum sa ii foloseasca aceasta experienta. Pe mine unul m-a tulburat foarte mult, ramanand singur impotriva a multi (nu spun a tuturor). Cu astfel de abordari si atitudini sa nu va asteptati la partasii duhovnicesti, nici macar in sanul bisericii dumneavoastra. Va doresc si dumneavoastra si mie sa cunoastem tot mai mult pe Domnul nostru Iisus Hristos. Si Il rog ca in dreptul fiecaruia dintre cei ce am postat aici sa auzim in ziua aceea: "Bine, rob bun si credincios; ai fost credincios in putine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intra in bucuria stapanului tau!" Asa sa ne ajute Dumnezeu! Amin. Last edited by ucenic; 31.01.2012 at 11:31:06. |
|
|
|||
|
|||
|
Asta e bine, este crestineste sa ajuti oamenii aflati in mare dificultate (le-a luat casa foc). Dar sa mergi si sa ucizi pentru Basescu si Obama in Irak sau in alte teatre de lupta, nu mi se pare crestineste si multi "colegi" de-ai tai de credinta nu au o problema in asta!
|
|
|
|||
|
|||
|
Pt Ucenic
Ati parasi credinta in care te-ai nascut si in care ai fost botezat nu mi se pare a fi corect. Corect ar fi fost sa stai vreo 30 de ani in Biserica in care ai fost botezat, sa aprofundeszi acesta credinta (atat cat iti este dat), asa cum de altfel la cealalta confesiune o faci. Sa studiezi citind Filocalia, viata si invataturile Sf Parinti si apoi sa alegi un alt drum. Am o intebare pentru tine: Domnitorii tarii noastre - cei de cinste - ce au fost protestanti, neoprotestanti? Te rog sa nu iei acest comentariu drept judecata sau insulta, ci doar un punct de vedere personal. De asemenea parerea mea nu a luat in calcul posibiliatatea ca tu sa te fi nascut intr-o familie neoprotestanta sau de alta confesiune. |
|
|
|||
|
|||
|
Domnitorii tarii noastre? totusi apostolii lui Isus sunt modelele demne de urmat si nu niste personaje istorice despre care nu stim mare lucru, e foarte posibil ca majoritatea sa fi trait in pacat (preacurvie, betie). Faptul ca au aparat tara, nu inseamna nimic. Si-au aparat propriile interese latifundiare.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cred ca sunteti de alta nationalitate ,dupa cum puneti problema imi pareti iudeu ,ca sa folosesc un cuvant arhaic.Sau ma insel. Ca romanca nu pot sa stau indiferenta si nerecunoscatoare fata de inaintasii mei carora le datorez cinstea de a ramane ortodoxa in acest spatiu in care m-am nascut.Nu merit eu a fi urmasa lor ,pacatele mele fiind mult mai mari decat a celor care au trait cu sute de ani in urma. La ortodocsi ,spovedania si impartasania sunt taine care ne curata de pacate ,deci acesti inaintasi ,chiar daca au avut pacate ,fiind profund religiosi ,s-au spovedit si Dumnezeu in marea sa mila i-a iertat. Domnitorii romani au sustinut monahismul ,si nu numai pe cel romanesc, la sf.Munte ,secole de-a randul au ajutat la inaltarea si dotarea manastirilor de acolo. Dumneavoastra ati dona zeci de hectare de teren unei manastiri ,in conditiile actuale ? De aceea spuneam ca pacatul e mult mai mare acum si credinta mai slaba,suntem prea legati de cele lumesti. |
|
|
|||
|
|||
|
daca as fi convins ca acei oameni carora le donez sunt oameni de caracter, da.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Last edited by ioanna; 31.01.2012 at 13:44:50. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Daca nu cunoasteti viata domnitorilor, de ce va permiteti sa faceti afirmatii de genul "si-au vazut de interesul personal"? Unii se sacrifica si-i apara pe cei care “tin poruncile”, caci daca n-ar exista astfel de oameni, n-ar exista nici ceilalti :)
Last edited by ioanna; 31.01.2012 at 13:52:48. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu stiti ca Hristos a spus "Mila voiesc si nu jertfa" ? Iar profetul David "Ravna casei Tale m-a mistuit" ? Interpretau Scripturile si judecau fara sa manifeste iubire in relatia cu aproapele. Una spuneau si alta faceau ,poate fara sa isi dea seama ,ei credeau ca asa trebuie. Noi ne mantuim la mila lui Dumnezeu si daca acesti domnitori nu ar fi fost placuti lui Dumnezeu nu ar fi iesit victoriosi din batalii unde numarul ostasilor romani era mult mai mic decat al turcilor. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 18:26:18 |
| Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 11:17:23 |
| Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 22:05:09 |
| Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 20:37:18 |
|
|