![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Asa e, e o obligatie legala sa lasi oamenii bolnavi la usa, deoarece nu au programare. Dar a plecat impreuna cu un distribuitor de medicamente, inainte de a i se termina programul de lucru! Par. Bastovoi zicea ca diavolul e POLITIC corect, iar ceea ce am patit e o aplicatie a unei politici!
Vezi si: http://www.adevarul.ro/financiar/bus...637136387.html Last edited by romanbun; 30.01.2012 at 12:45:43. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
daca nu sunteti multumit de serviciile acelui medic, dupa 6 luni de la inscriere vi-l puteti schimba cu alt medic de familie.
|
|
|
|||
|
|||
|
Stimate domn, cu respect, v-as ruga sa vedeti ESENTA SISTEMULUI: scaderea calitatii si cantitatii de servicii medicale catre contribuabil. Nu sunt bani. DE CE nu mai sunt bani?
|
|
|
|||
|
|||
|
pentru ca la nivel de guvern aceste fonduri se deturneaza, dar asta nu inseamna ca medicul dvs. sau al meu nu-si face datoria asa cum poate.
|
|
|
||||
|
||||
|
subscriu. nu o data am fost primita fara programare, in sistem de urgente ptr ca micutul meu avea o problema urgenta. Cum de asemenea au fost dati cand a trebuit sa astept destul peste programare, ca urgentele erau luate inainte. Personal, sunt foarte multumita de medciul meu de familie si atitudinea lui.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Bine este ca acele vremuri sa va prinda pregatita pt. a nu imbraca intelegerea si amocul celor care astazi isi duc neajunsurile si tilhariile la care altii ii obliga . Dar pina atunci bucurati-va , sunteti inca o fericita !
|
||||
|
||||
|
Citat:
La rândul ei, lipsa de bani se explică prin furt. Cel mai tare fură statul. Toți banii care se adună în sistemul de sănătate merg mai departe la o oală comună numită "bugetul consolidat al Statului". Acești bani, nu puțini la număr, care provin de la oameni nu reprezintă cu adevărat prime de asigurare, ci impozit. De aceea, nu ați greșit numindu-i "contribuabili" pe pacienți, iar ceea ce li se ia este, de fapt, o impunere. Dar Statul, deși fură cel mai mult, e foarte departe de a fi singurul hoț din lungul și complicatul lanț al gurilor flămânde. Foarte mult fură doctorii, administratorii de spitale, de policlinici, de alte așezăminte medicale, farmaciștii, furnizorii de medicamente, proteze, etc, într-un cuvânt toți furnizorii. Last, but not least, mai fură oamenii, adică "beneficiarii" sau "contribuabilii". Profitând de confuzia care există între principiul economic și principiul social al asigurărilor de sănătate, mulți reușesc ceea ce aceia care ar avea cu adevărat nevoie nu reușesc să obțină: statut de privilegiat social. Numărul de pensionați medical, de handicapați etc este foarte mare. O categorie specială de hoți o reprezintă pletora de "insideri": intermediarii în proces. În 1995, când eu eram medic la țară, existau doar două organe care aveau menirea de a ne pune bețe în roate: spitalul de care "aparțineam" și SANEPID-ul. Astăzi există mult mai multe; s-au adăugat: Colegiul Medicilor, Autoritatea Sanitară, Casa de Asigurări București, Casa Națională de Asigurări, Inspectoratul pentru Forțele de Muncă etc. Atunci, în 1995, când eram medic la țară, eram ajutat de 3 asistente, o moașă, o infirmieră și un vizitiu. Acum, sunt singur cu asistenta mea, pentru o muncă administrativă cu mult mai mare. Fiecare hârtie pe care legile îmi cer să o obțin înseamnă bani și alergătură. În final, nu plătesc eu, ci pacienții mei, cărora trebuie să le cer onorarii mai mari. Cum se explică faptul că în gaura neagră numită "sistem de sănătate" se introduc MULT mai mulți bani decât cu doar 10 ani în urmă, ceea ce ajunge la beneficiar fiind mai puțin ? Până când va dura furtul despre care am vorbit ? Răspunsul este simplu: va dura atâta timp cât statul se va considera misionat să aibă grijă de sănătatea oamenilor. Măsurile care trebuie luate sunt: desființarea prin privatizare a Caselor de Asigurări de Sănătate, desființarea obligativității de a te asigura și, în general, dereglementarea sistemului medical, care în prezent suferă de hiperreglementare. În luna următoare măsurilor de mai sus, veți observa că salariul dv a crescut cu cel puțin 14 %. Dacă, spre exemplu, până acum introduceați în buzunar 2 000 de lei pe lună, din acel moment veți avea 280 de lei pe lună în plus. Din acești bani, vă veți plăti, la nevoie, serviciile medicale, pe care în prezent oricum le plătiți de două ori: o dată ca și contribuție (impozit), a doua oară ca șpagă (sau "atenție", "mulțumire" ori cum vreți să-i mai spuneți).
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 30.01.2012 at 22:17:22. |
|
|
|||
|
|||
|
Si daca se privatizeaza tot credeti ca o sa fie mai bine? Mai ales in situatia in care se afla poporul roman? Ma inteb doar daca romanii vor putea sa isi permita, caci de bine de rau, mai gasesti un medic al saracilor in prezent.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
În mod cert majoritatea românilor vor putea să își permită. Să presupunem o vânzătoare la butic, care în București câșrigă 1000 de lei pe lună. Fără impozitul pe sănătate, ea va câștiga 140 lei în plus în fiecare lună. Acuma, să presupunem că, la un moment dat, ea face o apendicită. Este în fața următoarelor costuri (medii, pentru București): consult medic de familie: 40 de lei. Internare 3 zile în secție de chirurgie:cca 300 de lei. Analize: 200 de lei. Acte chirurgicale: 400 de lei. Act anestezic: 100 de lei. Închiriere bloc operator 1 oră și staționar 4 ore: 100 de lei. Materiale și medicamente: cca 100 de lei. Control chirurgical: 60 de lei. În total, va primi facturi de aproxiamtiv 1000 de lei. În prezent, plătește cam 500 de lei fără nicio factură: 300 de lei șpagă chirurg, 100 de lei șpagă anestezist, 100 de lei alte șpăgi (asistentă, infirmieră, rezident). Prin urmare, pentru producerea unui risc asigurat (intervenție pentru apendicită) ea a beneficiat de despăgubiri de 500 de lei de la sistemul de asigurări și plătește direct 500 de lei (franșiză neoficială). Cu alte cuvinte, faptul că este asigurată la stat i-a scăzut cheltuielile cu 50 %. Dar cât timp și câți bani a dat ca prime de asigurare pentru asta ? Un calcul simplu arată că break even point-ul ar fi fost între 3 și 4 luni. Prin urmare, pentru o vânzătoare care nu se operează mai des de 3 ori pe an, asigurarea nu este rentabilă. La același rezultat se poate ajunge mai elegant, pe cale teoretică. Singurele asigurări rentabile sunt cele la care probabilitatea evenimentului asigurat este foarte mică. Are sens să mă asigur de lucruri improbabile, dar cu consecințe devastatoare asupra buzunarului meu, precum: incendii, cutremure, infirmitate ca urmare a unui accident auto. Nu are sens să mă asigur pentru evenimente a căror probabilitate se apropie de 1. Mai devreme sau mai târziu, în mod sigur voi avea nevoie de o operație. În mod sigur nu voi putea merge câteva zile sau săptămâni la serviciu ca urmare a unei boli. În mod sigur, mai devreme sau mai târziu, o să trebuiască să îmi iau ochelari și am să-mi pierd dinții unul câte unul, până ce voi avea nevoie de proteză. Asigurându-mă pentru evenimente sigure, tot ce fac este să plătesc atât propria despăgubire cât și partea asiguratorului (profit plus cheltuieli administrative): ceva total absurd.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 31.01.2012 at 00:50:12. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| "Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
| Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|
|