Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2012, 17:26:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
"Papagalii" ăștia doi încearcă să-și apere credința luată-n râs de dumneavoastră și coreligionarii dumneavoastră - cei ce au dat apă cu moară cu tot!
Nu prin dispute interminabile iti sustii credinta. Nu prin denigrarea credintei ortodoxe iti sustii credinta ta. Nu prin tulburarea apelor aduci oamenii la credinta, ci prin iubire, dragoste, umlinta, smerenie. Dragul meu te compatimesc spunandu-ti - credinta ta nu propovaduieste aceste valori - cel putin prin prezenta ta.

Ma tot intreb ce o fi credinta asta adventista (daca o putem numi credinta)? Oare credinta asta ne-a pastrat noua identiatea ce o avem astazi? Oare datorita credintei adventiste ne numim noi astazi poporul roman, vorbim noi aceeasi limba, avem aceleasi obiceiuri si traditii? Oare Stefan Cel Mare, Mihai Viteazu, poporul roman si ceilalti domnitori de seama au fost adventisti? hmm..ma indoiesc. Cand ei luptau cu paganii pentru reintregirea tarii, pentru pastrarea identatii neamului nostru credinta ta dragul meu nici nu exista. Acum sa vina sa dea lectii credintei poporului meu mi se pare jignire. Deci te rog trage tu concluzia cine pe cine denigreaza?

Citat:
AAici nu s-a denigrat crucea, tainele, moaștele și etc; ci credința adventistă cu credincioșii ei cu to
Domnule 66, uita-te in postarile tale si fa un rezumat - Cate denigrari ai adus pana acum sfintelor taine, sfintelor moaste, a icoanealor...? - e scris cu manuta ta - deci nu incerca sa pozezi in victima ca nu-ti iese. Vad ca stai bine la capitolul diversiune dar crede-ma ca mai sunt si oameni care vad acest lucru. Acum te simti ofensat ca toti de aici iti pun tot felul de etichete si ca topicul acesta iti denigreaza credinta. Imi pare rau si te compatimesc, dar tu singur ai ales acest lucru, ti-ai facut-o cu manuta ta.

Ultimul drept pe care il avem este sa ne dam moartea, dar ultimul - (spunea Decebal referindu-se la libertea poporului dac) - Mesaje din trecut - Iar noi acum sa ne vindem si credinta?
Vechi 20.01.2012, 17:39:57
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Logica dumneavoastră privitoare la taxonomia maimuțelor, ori la organigrama A.P.V.-iștilor nu se aplică la Dumnezeu.
Am bănuit că nu aveți tangențe cu logica. Știu că pentru omul de pe stradă, distincția gen-specie duce cu gândul la biologie, dar pentru cei care am fost atenți în clasa a IX-a, aceste noțiuni înseamnă altceva:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Specie_%28logic%C4%83%29

Citat:
Nici această logică maniheistă, nu cred că se poate aplica aici.
Este logică aristotelică, domnule (aceeași pe care se vede că ați chiulit în liceu).

Adevărul propoziției "numai A este B" implică falsul propoziției "C este B".

În speță, dacă este adevărat că numai Dumnezeu este nemuritor, așa cum susțineți d-vs, rezultă că îngerii sunt muritori. Deci ? cum sunt îngerii ? Muritori sau nemuritori ?

Last edited by Erethorn; 20.01.2012 at 17:42:28.
Vechi 20.01.2012, 17:56:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

P.S. Dvs. ati deschis acest topic despre "inataturi incredibile" ale adventistilor. Ati enuntat una singura, care nu pare deloc incredibila. Mai aveti si alta "invatatura incredibila" sau doar ati facut putin praf?
Până acum, în afară de d-vs și de domnul 99, nimănui nu i s-a părut "credibilă" fabulația adventistă despre Mihail egal Cristos.

În ce privește alte fabulații, puțintică răbdare. Sau vă grăbiți așa de tare să vă fie stricată credibilitatea, dumneavoastră și sectei iudaizante din care faceți parte ?
Vechi 20.01.2012, 18:35:01
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Drgostea nu se sfadeste si atunci cum poate exista ceva care sa justifice sfada? E cineva dintre noi prooroc sa le stie pe toate? nu-i.

Dadea de una zi un crestin pilda cu Iov care in loc sa merga si sa converteasca un oras strain -asa cum il indemnase Domnul -el statea in exteriorul zidurilor lui ascuns la umbra de verdeata ateptind ca orasul sa fie pedepsit prin urgie de Domnul.

Imagineaza-ti ca te iei la bataie din prea multa patima si necrerinta cu cineva considerat eretic incurabil -desi toata lumea stie ca Dumnezeu binecuvinteaza pina si pe cel necredincios - si peste noapte ii vine Iisus in vis si il ajuta sa inteleaga ce trebuia de inteles , sau poate alt cestin cu duhul blindetii si putere de convingere.

Si a doua zi te intilnesti cu cel caruia i-ai rupt un picior care acum se roaga umar la umar cu tine in aceeasi biserica cu tine ..ce poti sa i spui ? Iarta-ma frate ca atunci nu eram crestin, abia acum sint ..
Vechi 20.01.2012, 19:30:45
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ei bine, tocmai ați făcut-o dumneavoastră! Asta demonstrează că aveți "o opinie proprie și extrem de inteligentă".
Frate rătăcit din zel pentru Scripturi, mesajul nu vi se adresa!

Citat:
Fraza aceasta unde trebuie s-o încadrăm, la minciună ori la proorocie mincinoasă?
Ceea ce ați spus acum puteți să încadrați și să vă încadrați unde doriți. Sincer nu-mi pasă de eretici!

Citat:
Prmiteți o întrebare offtopic? În câte cetăți ați fost dumneavoastră personal să duceți Evanghelia?
În mult mai multe decât dumneavoastră, vă garantez. "A merge în cetate" nu înseamnă a te băga în seamă cu revistele în mâini, prin trenuri, pe lângă casele oamenilor etc.

Sincer, vedeți-vă de rătăcirile dvs., după cum v-am spus, mesajul respectiv nu vi se adresa.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Vechi 20.01.2012, 20:06:10
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
Recitiți postările mele #180 și #190 ca să nu mai floodăm fără sens topicul.

Asta va trebui să faceți dumneavoastră înșivă. Vă rog nu-mi cereți mie să vă pun ordine în gânduri.

Corect, asta am spus.

Incorect. Am spus că Arhanghelul Mihail este de fapt Domnul Hristos. Nu e chiar același lucru. În prejudecata dumneavoastră și a tuturor (dar a absolut tuturor) catolicilor și ortodocșilor de pe topic mi-ați sucit fraza aceasta intenționat, căci pentru dumneavoastră există mai mulți arhangheli. Eu -conform Bibliei- cunoscu Unul singur.

Incorect. Nici măcar în dreptul îngerilor nu puteți afirma lucrul acesta. Îngerii răi vor fi muritori (sau mă rog, de jure deja sunt), deocamdată sunt cât se poate de vii.

Logica dumneavoastră care se bazează cel puțin pe o premisă falsă va duce inevitabil la rediscutarea altor două topice (încheiate în coadă de pește) de pe acest subforum. Rămâneți vă rog la subiectul topicului.
Mi-ati dat un raspuns lung insa nu mi-ati raspuns la intrebari, ci m-ati trimis la studiu. Totusi, simplific si va rog sa-mi clarificati urmatoarele lucruri (ca sa nu mai afirm ca dumneavoastra il propovaduiti pe antihrist, cum de altfel si cred in acest moment):
Este Domnul nostru Isus Cristos Dumnezeu?
Daca afirmati ca este Dumnezeu atunci nu inteleg cum puteti sustine ca El a murit (pentru ca Dumnezeu e nemuritor), iar astfel propovaduiti visul antihristului.
Daca afirmati ca nu este Dumnezeu ci a fost creat ( inteleg acum si de ce spuneti ca e arthanghel), atunci chiar propovaduiti ceea ce apostolul Ioan ne-a spus despre antihrist si cum sa-i recunoastem.

Deci, dupa logica mea, oricum o dau tot la aceiasi concluzie ajung, ca sinteti rataciti in cel mai bun caz, daca nu slujitori ai celui rau de-a dreptul. Va rog sa ma luminati dumneavoastra.
Vechi 20.01.2012, 20:20:00
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Până acum, în afară de d-vs și de domnul 99, nimănui nu i s-a părut "credibilă" fabulația adventistă despre Mihail egal Cristos.
Credibil, insemana ceva care poate fi crezut. Ori, noi am venit cu argumente care fac credibila "fabulatia adventista" referitoare Mihail si Hristos (asta nu inseamna ca automat devine crezuta). Va rog sa cititi urmatoarele versete profetice:

"si în vremea aceea se va scula Mihail, marele voievod care ocroteste pe fiii poporului tău, si va fi vreme de strâmtorare cum n-a mai fost de când sunt popoarele si până în vremea de acum. Dar în vremea aceea, poporul tău va fi mântuit si anume oricine va fi găsit scris în carte. si multi dintre cei care dorm în tărâna pământului se vor scula, unii la viată vesnică, iar altii spre ocară si rusine vesnică."(Daniel12:1-2)

Cine este acest Mihail (Cine este ca Dummnezeu) care invie mortii si da rasplata tuturor, mantuindu-i pe credinciosi? Eu zic ca este vorba de Domnul Iisus Hristos. Este credibila afirmatia mea? Sau ramane o "fabulatie adventista"?

P.S. Daca vreti sa aveti parte de o fabulatie tare de tot, fara argumente, va dau eu una: camera de perpelire a mortilor, care vor fi inviati, numita si purgatoriu. Dar, sa nu deviem de la subiect, pentru ca aceasta fabulatie nu este adventista.

Citat:
În ce privește alte fabulații, puțintică răbdare.
Ard (nu in purgatoriu) de nerabdare.

Citat:
Sau vă grăbiți așa de tare să vă fie stricată credibilitatea, dumneavoastră și sectei iudaizante din care faceți parte ?
Ce rau sunteti. Dupa ce ne-ati coplesit cu exemple de "invataturi incredibile ale adventistilor", acum ne mai si jigniti.

Apropo: de ce ne numiti iudaizanti? Pentru ca pazim toate Cele 10 Porunci Dumnezeiesti (inclusiv porunca a patra referitoare la ziua a saptea)? Ca, alt motiv nu cred sa aveti.
Vechi 20.01.2012, 20:22:04
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Ba da. Il citeaza pe Isaia. Si, ce nu este in regula?
asta arata ca Matei ii spune persoanei in cauza pe numele sau real IISUS si nu Mihail. Doamne ajuta!
Vechi 20.01.2012, 20:25:23
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Mihail nu este inger ci este arhanghel (singurul arhanghel din Scriptura). Mihai este cel care nu moare ci are viata, aducand invierea mortilor si mantuirea credinciosilor (Daniel 12:1-2). Mihail este una din denumirile date Domnului Iisus Hristos, care are viata si nemurirea.
te mai intreb o data: CE ESTE UN ARHANGHEL?
Vechi 20.01.2012, 20:30:14
Banned

Implicit

Citat:
Cine este acest Mihail (Cine este ca Dummnezeu) care invie mortii si da rasplata tuturor, mantuindu-i pe credinciosi? Eu zic ca este vorba de Domnul Iisus Hristos. Este credibila afirmatia mea? Sau ramane o "fabulatie adventista"?
Unde scrie în Scriptură că Mihail învie morții ?!

Unde scrie că Mihail îi mântuiește pe credincioși ?!!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12