![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu sunt de parere ca nu trebuia sa scrii aici despre parinte, si despre tot ce a fost ...
Inevitabil, unii l-au crticat dur ,si la ce bun? Nu au comunicat cu parintele, atunci cu ce drept se incumeta cineva sa il judece? Stii cel mai bine situatia si de ce nu vrea parintele sa va dea binecuvantarea. Un preot este ales de Dumnezeu si are har. Cu ce suntem noi mai presus decat preoti sa ii judecam. Daca in situatia cand stim si vedem ca gresteste un parinte ne rugam la Dumnezeu pentru parinte, si sa se faca voia lui Dumnezeu. "Judecatile lui Dumnezeu nu sunt ca judecatile oamenilor." Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
|
Citat:
Stiu ca e greu asta, dar nu e imposibil sa vezi faptele cuiva fata de Hristos si sa vezi de greseste sau nu., iar de greseste sa-ti doresti indreptarea lui si nu osandirea sa. Pe mine m-a interesat in primul rand sa stiu in ce masura se face ascultare de un duhovnic cand acesta clar si flagrant nu implineste randuiala Ortodoxiei., iar asta fara sa judecam faptele sale, fara sa-l osandim pe el, sau sa ne comparam noi cu el.. Fireste, ai dreptate, Adriana., oricarui preot i s-a dat har, dar acest har, din punctul meu de vedere trebuie folosit "spre bine", nu spre rau.. Si aici e nevoie de o dreapta socoteala, zic eu, ca sa vezi cat asculta el insusi de Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, pt a asculta de el.. Caci, din punctul meu de vedere e limpede: daca el, in calitatea sa de duhovnic, nu urmeaza pilda vietii Mantuitorului si depasesete "granitele" Ortodoxiei, atunci, pt ce sa asculti de el?! De cine asculta cel ce nu asculta de Hristos?! Si atunci, cel ce face ascultare de cel ce nu asculta de Hristos, poate fi in Hristos?! Oricum, s-au intamplat multe intre timp si, doar pt a nu da prilej de sminteala si de judecata nu le mai afisez aici...
|
||||
|
||||
|
Singura problema e la ea. Pai daca preotul ii cere sa sara in cap, sare in cap? Daca mama vrea sa ramana singura si nemaritata ca sa o aibe pe langa casa, o sa ramana nemaritata?
Si de cand casatoria si nasterea de prunci au ajuns spurcate si in categoria curviei? Nu erau parca TAINA si BINECUVANTARE? Sau la 40 si ceva de ani, regulile sunt: mori singura!!! F crestineste, mai ales, ca nu este o solutie aleasa, ci impusa. "FFF crestineste" Basescu traieste in inimile noastre si se numeste comunism democratic. dictatura democratica. Daca asa zice, basescu, asa e, si gata!!!! Ca doar e binecuvantat de Patriarh, deci clar voia lui Dumnezeu.:P Asa ca faceti ascultare si votati PDL!!! Sa traiti bine! Nu traim bine, dar macar sa traiasca ei. E voia lui Dumnezeu. Sa nu mai fim asa egoisti. . . Aaaa, nu faceti ascultare, pt ca noi vb de ascultare, dar mereu cand e vb sa le impunem altora, nu noua!!!
|
|||
|
|||
|
E sf si marele post, am gresit si noi, prin pacatele noastre, in primul rand, a gresit si parintele, dar in primul rand eu trebuie sa invat sa-l iubesc, indiferent de comportamentul sau fata de mine. Nu-i de ajuns sa nu-l urasc, nu-i de ajuns sa ma rog pt el, desavarsirea incepe cand o sa pot sa-l iubesc, chiar daca a facat si a spus atatea..
Stiindu-ma pacatos si departe de acesta desavarsire, vin si sa va rog sa va rugati pt el, si pt noi, pacatosii.. Iertare tuturor ce le-am gresit intr-un fel sau altul.. Doamne-ajuta!
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cand suntem in lume? | florin.oltean75 | Generalitati | 22 | 17.03.2012 01:28:36 |
| increderea fata de duhovnic | alex.petrisor | Preotia (Hirotonia) | 18 | 05.12.2010 16:06:18 |
| Despre rugaciune atunci cand nu suntem acasa | justine | Rugaciuni | 5 | 04.08.2010 23:11:36 |
| Rugaciunile cand suntem obositi | justine | Rugaciuni | 1 | 05.07.2010 23:37:10 |
| Până unde merge ascultarea de duhovnic | florina_drossu | Preotul | 29 | 05.04.2010 15:28:56 |
|
|