![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aduce-se-vor Împăratului fecioare în urma ei, prietenele ei se vor aduce ție. Nu de Preasfanta Fecioara vorbeam, pentru ca totul se subantelege, ci de cele care, datorita venirii pe lume a Mantuitorului din aceasta Fecioara, vor urma lui Hristos si-L vor considera Mire. Daca pentru tine asta este blasfemie, eu nu pot schimba nimic in sufletul tau, ci tu insuti. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
N-am spus că e pocită interpretarea (de altfel nici nu cred că vă aparține), ci traducerea. Citat:
Citat:
Citat:
- Origen vede aici simbolizată "înțelepciunea multiformă a lui Dumnezeu", - Eusebiu, varietatea limbilor, - Vasile cel Mare, întregul învățăturii creștine, iar - Theodoret,toate darurile Duhului Sfânt. Poate există și alte interpretări precum cea a dumneavoastră (că ar fi vorba despre călugărițe) în Patristică, eu nu am cunoștință de ele... |
|
|
|||
|
|||
|
Nu exista "logica induhovnicita" ci doar credinta si har. Cel ce vorbeste, n-o face urmand o logica, fie ea si induhovnicita, ci asculta de Harul lui Dumnezeu. Filozoful pe care se baza Arie la Niceea avea o logica aparent infailibila, doar ca Sf. Spiridon la redus la tacere doar prin cateva cuvinte: "Muta sa fie gura aceluia care huleste Cuvantul Adevarului!" Putea sa amuteasca chiar el. Dar nu. Cel mai mare atu pe care-l avea Arie in "logica" lui, a fost spulberat intr-o secunda de un batran cu haine ponosite, care a aparut tarziu dupa inceperea dezbaterilor. Dupa ce, Sf Spiridon s-a rugat sa-i revina graiul filozofului, acesta n-a mai fost niciodata de partea lui Arie. Oare de ce?
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Bine domnule OmBun, fie cum zici matale, să rămână doar credința și harul. Amin!
Eu mă gândeam că Cuvântul Domnului a fost transpus prin inspirație în cuvinte omenești tocmai pentru a recunoaște că adevărurile dumnezeiești nu sunt ilogice, ci sunt pline de ordine și frumusețe, iar Tatăl Ceresc nu e un Dumnezeu al confuziei (άκαταστασία), ci al limpezimii și păcii (1 Cor.14,33). Dar poate că greșesc... Așa se pare că ne jucăm cu vorbele... când e vorba doar de călugărițele fecioare (fac această specificare aparent ilogică, deoarece se întâmplă multe în ultima vreme), când de fecioara Maria... după cum bat vânturile prielnice în pânzele proprii... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In sfarsit, fie tie dupa cum doresti! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta și spuneam, că textul în original nu se referă la călugărițe, fecioara Maria, ori mai știu eu ce... Psalmul 44 (45 în originalul ebraic) descrie o nuntă împărătească, câteva versete (atenție, nu toate!) având și o anumită valență mesianică. Desigur, aplicații omiletice putem face câte-n lună și-n stele, important rămânând textul sacru în sine și nu interpretările noastre mai mult sau mai puțin fanteziste... |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| O posibila contradictie intre notiunile de Rai si Iad | MihaiG | Morala Crestina | 217 | 09.04.2013 17:33:55 |
| Ce se-ntampla cu cei care parasesc manastirea? | ory | Calugarul | 492 | 02.02.2013 16:36:10 |
| Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 13:02:02 |
| Libertatea fata de patimi e posibila in aceasta viata | ioan-eugen | Intrebari utilizatori | 4 | 16.03.2010 12:14:19 |
|
|