Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.12.2011, 10:45:43
VladCat
Guest

Implicit

Parintele Rafail Noica raspunde in acest videoclip, la minutul 27: 50, la una din intrebarile venite din public, pusa de cineva care vroia sa stie cum e posibil ca o problema asa „subtila”(a se citi „neinsemnata”) ca filioque, sa desparta radical doua spiritualitati.

p.s.: initial pare ca deviaza, dar ulterior se observa ca nu a fost asa.

Last edited by VladCat; 26.12.2011 at 10:54:20.
Reply With Quote
Vechi 26.12.2011, 19:38:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Parintele Rafail Noica raspunde in acest videoclip, la minutul 27: 50, la una din intrebarile venite din public, pusa de cineva care vroia sa stie cum e posibil ca o problema asa „subtila”(a se citi „neinsemnata”) ca filioque, sa desparta radical doua spiritualitati.

p.s.: initial pare ca deviaza, dar ulterior se observa ca nu a fost asa.
Am dat si eu intr-un mesaj conferinta, e si transcrisa: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=224
Reply With Quote
Vechi 26.12.2011, 20:25:57
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am dat si eu intr-un mesaj conferinta, e si transcrisa: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=224
intr-adevar, fragmentele extrase sunt din aceeasi conferinta. As recomanda totusi ascultarea de la minutul 27:50 a linkului pe care l-am sugerat fiindca pe razboiintrucuvant raspunsul e prezentat trunchiat si linia gandirii parintelui nu poate fi inteleasa, mare parte din puterea cuvintelor lui pierzandu-se astfel...cel putin asa mi se pare mie...
Reply With Quote
Vechi 26.12.2011, 20:36:34
Senior Member

Implicit

Citat:
intr-adevar, fragmentele extrase sunt din aceeasi conferinta. As recomanda totusi ascultarea de la minutul 27:50 a linkului pe care l-am sugerat fiindca pe razboiintrucuvant raspunsul e prezentat trunchiat si linia gandirii parintelui nu poate fi inteleasa, mare parte din puterea cuvintelor lui pierzandu-se astfel...cel putin asa mi se pare mie...
Si in link-ul acela e data conferinta, sunt transcrise doar cateva pasaje. E adevarat, e maia bine sa fie ascultat tot raspunsul, se intelege mai bine. Despre Filioque e vorba din minutul 39.
Reply With Quote
Vechi 26.12.2011, 20:42:06
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si in link-ul acela e data conferinta, sunt transcrise doar cateva pasaje. E adevarat, e maia bine sa fie ascultat tot raspunsul, se intelege mai bine. Despre Filioque e vorba din minutul 39.
sunt pus pe contrazis in seara asta :). E vorba de la 27:50...tot ce spune despre persoana, desi aparent nu are legatura, e pentru a putea demonstra ulterior de ce filioque e erezie...de aceea incepe sa vorbeasca despre persoana spunand „filioque...filioque e foarte subtila cum zice intrebarea”.....ascultand mai multe conferinte de ale lui am observat ca intotdeauna pare ca divagheaza dar de fapt el incearca nu atat sa prezinte toate argumentele posibile cat mai degraba sa arate modul dreptslavitor(ortodox) de a gandi...

Last edited by VladCat; 26.12.2011 at 20:44:52.
Reply With Quote
Vechi 26.12.2011, 21:42:03
Senior Member

Implicit

Citat:
sunt pus pe contrazis in seara asta :). E vorba de la 27:50...tot ce spune despre persoana, desi aparent nu are legatura, e pentru a putea demonstra ulterior de ce filioque e erezie...de aceea incepe sa vorbeasca despre persoana spunand „filioque...filioque e foarte subtila cum zice intrebarea”.....ascultand mai multe conferinte de ale lui am observat ca intotdeauna pare ca divagheaza dar de fapt el incearca nu atat sa prezinte toate argumentele posibile cat mai degraba sa arate modul dreptslavitor(ortodox) de a gandi...
De acord, doar cei ce nu au rabdare pot sari la acel minut.
Reply With Quote
Vechi 26.12.2011, 21:52:44
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

chiar daca de data asta adevarul este de partea ortodoxiei ca biseica sora totusi sa nu uitam ca noi cunoastem , simtim si proorocim doar partial si inca nu deplin iar arhantii dinaintea noastra au fost prea intelepti ca sa destanuie marile si grele adevaruri carea sa nu poate fi purtate de mireni desi uneori s-au mai facut si exceptii ele au gost pastrate doar de cei care le-au putut purta,
Ar trebui sa ne imaginam ca pentru un adevar curat despre care noi acum nu putem
scrie mai mult de o propozitie sau doua in adevarul deplin s-ar putea scrie un capitol intreg plin de multe detalii.
Cele de acum sint doar umbra lucrurilor viitoare.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare