![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă certificați dumneavoastră, musai că așa trebuie să fie!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reluati Noul testament si aratati-mi unde Isus sau vreun apostol porunceste tinerea Sambetei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"άρα άπολείπεται σαββατισμός τώ λαώ τού Θεοώ" (Evrei 4,9 - în original)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi intreb cine a poruncit scrierea Nt ? Sau trierea cartilor din primul secol cu subiecte crestine, adevarate de cele eretice? Totusi daca Iosua (Iisus in unele traduceri) le-ar fi dat odihna atunci nu s-ar mai vorbi de o alta zi!!! |
|
|||
|
|||
![]() "Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Nitzulescu) "Rămâne încă pentru poporul lui Dumnezeu o odihnă de Sabat" (Evrei 4,9 - versiunea NTR) "Rămâne deci o odihnă de sabat pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Emanuel Conțac) Menționez că toate cele trei versiuni aparține unor păzitori ai duminicii, nu sunt versiuni adventiste.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca deobicei nu prezinti adevarul si raspunzi unde poti. Prima traducere e cert gresita! Apoi nu ai raspuns cum se traduce originalul! Celelalte doua traduceri merg dar nu sunt dintre cele mai bune. Duminica e o zi de odihna de tip sabat! Adica de odihna ! Conform cu versetul [8. Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi. (traducere folosita de adventi)Caci daca Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea, de o alta zi de odihna.(traducere ortodoxa)] Versetele citate apar in alta lumina.
Rămâne încă pentru poporul lui Dumnezeu o odihnă de Sabat" (Evrei 4,9 - versiunea NTR)=dar nu sambata ci duminica! Nu spune odihna sabatului! o odihna de sabat, de tip sabat! Rămâne deci o odihnă de sabat pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei 4,9 - versiunea Emanuel Conțac) Da ramane totusi o zi de odihna de tip sabat dar nu sabatul evreesc! Sabatul Duminical! Ca altfel ce rol ar avea sa ne zapaceasca versetul 7 si mai ales invatatura bisericii care ne spune ca Duminica e noul sabat? .....Interpretarea ciudata a adventilor ar fi :n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi, care defapt este aceasi :))))) P.s Te ametesc astia mama-mama! Dar raspunsuri clare , ioc! Last edited by bairstow; 20.12.2011 at 16:45:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca să vezi! Tocmai traducerea unui preot ortodox...
![]() Cum apare în cele trei versiuni: 1. Rămâne încă odihnă de sâmbătă (sabat) 2. pentru poporul lui Dumnezeu [AKA creștinătatea](nu doar pentru evreime) Citat:
Ce pocitanie de propoziție ați mai născocit!. În limba ebraică atât "7", cât și "odihnă" au aceeași rădăcină. Duminica nu poate fi în nicun caz "de tip sabat", ci mai degrabă e de tip "păgân". Adică "ziua întâia- a Soarelui" și "odihna păgânilor" (romani). Nu te supăra nene, dar ai venit gata amețit (de vinul Babilonului)... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se stie ca Vt si Legea nu i-a adus pe evrei la mantuire ci doar la cruce! Si ca sa intre toti se hotareste o noua zi sau (si) un nou plan de mantuire! Un nou legamant ca sa intre toti! Ca si Sfanta Treime ziua intai sau ziua a opta apare des in Vt! ea apare si ca zi de sarbatoare! Citind mai atent ce a-ti scris se poate deduce ca evrei pot pacatui in voie iar crestinii intra in odihna evreilor de tip"Nu vor intra intru odihna Mea!"!E ceva adevarat acolo dar prea putin! Bine mi-am dat seama ca sunteti om bun si doar am aratat unde cred eu ca gresiti! Last edited by bairstow; 20.12.2011 at 16:55:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta este odihna pe care nu au avuto (nu despre sabat este vorba - caci l-au avut si pe vremea lui Iosua) si de aceea Dumnezeu a hotarat o noua zi, cand noi, vom intra in Canaanul Ceresc, sub coducerea lui Ioshua (Iisus) si vom avea odihna. Pana atunci, ramane ca o arvuna, odihna de sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Acum se leaga totul? Vi se pare in context? Nu credeti ca "dusmanii" sabatului sunt cei care scot din context (sau, chiar falsifica grosolan traducerea Sfintei Scripturi)? P.S. Nu vad nimic Biblic in interpretarea dvs. Ati scos versetele din context ca sa le puteti da orice fel de interpretare ciudata. De ce sa nu folosim niste parghii stabile in interpretarile noastre? Asta inseamna sa cunoastem toata Sfanta Scriptura si sa ne folosim de toate invataturile care au legatura cu problema noastra. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|