![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
O poveste drăguță, dar... atât.
Noi ortodocșii nu credem că ne vom reîntâlni cu animalele (noastre de companie) în cer. Că dacă ar fi așa, treaba ar fi nasoală rău, numai la câți porci/pești/oi am mâncat.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doamne ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Faci niste confuzii grave. In schimb,cei care cresc animale pt hrana:vaci/capre/oi/pesti le numesc domestice. Deci avem animale de companie si animale domestice.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
Numai tu te puteai gândi să-ți papi pet-ul.
Unde am scris eu ce zici matale?
|
||||
|
||||
|
Citat:
La aceasta ai replicat,ca acest lucru"ar fi nasol" sa se intample(sa-ti intalnesti animalele de companie in Cer deoarece la cate ai mancat...si apoi le enumeri orci/pesti/oi.Pot sa-ti fac si o schema cu un mic desen.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
În schema aia pe care o desenezi, ce rol ar avea parantezele puse de mine? Așa, după părerea dumitale?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Puteti vorbi cel mult in numele propriu si al altor cateva persoane ce va impartasesc ideile. Eu cunosc si preoti care sunt mari iubitori de animale,iar curtea manastirii e plina de catei si pisici. Si stiu foarte multi ortodocsi care cred in faptul ca animalele au suflet si in posibilitatea reintalnirii cu ele in lumea in care vom trece dupa ce vom pleca de aici. Generalizarea este o capcana,e bine sa va feriti sa cadeti in ea!
|
||||
|
||||
|
Citat:
Și despre sufletul animalelor versus sufletul oamenilor din punct de vedere ortodox. Asta dacă tot o dăm în bingo. Despre ce era topicul și la ce s-a ajuns!
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dumnezeu nu isi distruge propria Creatie,ci el este Creator,iar noi oamenii suntem facuti dupa Chipul si asemanarea Sa!Acei oameni pe care i-am cunoscut,manifestau chipul Lui Dumnezeu prin smerenia,blandetea si iubirea pe care le aveau chiar si fata de necuvantatoare. Unele lucruri nici macar nu merg teoretizate,se vad in fapte si se simt in suflet.
|
||||
|
||||
|
Cine a făcut vreo comparație? Eu am spus doar să întrebi.
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! | guardian knight | Generalitati | 192 | 01.08.2013 17:08:53 |
| Legea sanatatii - eutanasierea saracilor | florin.oltean75 | Generalitati | 121 | 16.01.2012 11:43:36 |
|
|