Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2011, 13:45:19
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
hmm ...oare numai comod? sau evit să interpretez versetele după cum mă taie capul? să ne facem înteleși...unde mai sunt atunci Sfinții Părinți?
Hai să ne facem și mai bine înțeleși: pentru mine prevalează Hristos și Cuvântul Său (Scriptura) înaintea sfinților părinți. Dacă aceștia conglăsuiesc cu Scriptura e OK, dacă nu...
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 14:04:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Hai să ne facem și mai bine înțeleși: pentru mine prevalează Hristos și Cuvântul Său (Scriptura) înaintea sfinților părinți. Dacă aceștia conglăsuiesc cu Scriptura e OK, dacă nu...

Sigur, ca da, iar pastorii adventistilor conglasuiesc cu Scriptura, iar Sfintii Parinti nu si asta doar pentru ca o spune adventistul.

Mai sa fie, oare cum de nu ne-am facut toti adventisti pana acum?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 15:31:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sigur, ca da, iar pastorii adventistilor conglasuiesc cu Scriptura, iar Sfintii Parinti nu si asta doar pentru ca o spune adventistul.
Și ei pot greși că doar sunt oameni. Ați uitat pe moment că noi nu facem recurs la pastori, ci la Scriptură.

Citat:
Mai sa fie, oare cum de nu ne-am facut toti adventisti pana acum?
Asta se vrea a fi un fel de întrebare retorică? Înlocuiți cuvântul "adventiști" cu "ortodocși" și poate găsiți răspunsul.

Citat:
Pai si eu te-as intreba, unde a lasat Dumnezeu simbolul ala cu biblie si cruce prin casele de adunare ale adventistilor?
A zis ca trebuie pus acel simbol pe perete?
Nu l-ai ajutat cu nimic pe ovidiu b., ba l-ai împotmolit mai rău... Nu toate adunările au pe ele simbolul acela, în schimb arată-mi un singur botez ortodox fără nași. Dar mai întâi răspunde la întrebarea inițială...

Citat:
Rupte din contextul general al Scripturii pot avea multe intelesuri.
Probabil. De asta cer totdeauna să fie privite în context.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 16:19:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Și ei pot greși că doar sunt oameni. Ați uitat pe moment că noi nu facem recurs la pastori, ci la Scriptură.
Nu, faceti recurs la pastori care va spun cum sa intelegeti Scriptura ca sa puteti fi membru al comunitatii adventiste si ca Ellen White a fost musai profet.

Iar daca unul nu e de acord cu vreo una din astea doua, afara cu el.

Citat:
Nu l-ai ajutat cu nimic pe ovidiu b., ba l-ai împotmolit mai rău... Nu toate adunările au pe ele simbolul acela, în schimb arată-mi un singur botez ortodox fără nași.
Pai nu toate, inclin sa cred ca doar cele ridicate in mijlocul comunitatilor de ortodocsi sau unde exista potential de a racola ortodocsi.

Dar asta arata ca NP nu tin musai sa nu iasa din cadrul Scripturii.

Citat:
Dar mai întâi răspunde la întrebarea inițială...
Fiind care?

Citat:
Probabil. De asta cer totdeauna să fie privite în context.
Pai si atunci de ce se plange contextul adventist de cel ortodox, si atunci cand e scos afara pe brinci din el tine musai sa revina chiar si de 77 ori cate 7?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 16:34:10
Banned

Implicit

Citat:
Nu, faceti recurs la pastori care va spun cum sa intelegeti Scriptura ca sa puteti fi membru al comunitatii adventiste si ca Ellen White a fost musai profet. Iar daca unul nu e de acord cu vreo una din astea doua, afara cu el.
Ai adus un exemplu, care pe lângă faptul că e fals, e și prost ales. Dacă cineva a fost atenționat de către pastor că n-o consideră profet, e tocmai o dovadă că acel cineva nu face recurs la autoritatea "superioară" a pastorului în cauză.

Citat:
Pai nu toate, inclin sa cred ca doar cele ridicate in mijlocul comunitatilor de ortodocsi sau unde exista potential de a racola ortodocsi.
Un asemenea "potențial" există peste tot. Sunt milioane de ortodocși care habar n-au de Scriptură și cineva trebuie să le-o prezinte. Dacă n-o face Biserica Ortodoxă, noi suntem dispuși s-o facem.

Citat:
Fiind care?
Unde scrie de nașii de botez în Scriptură?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 16:56:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Un asemenea "potențial" există peste tot. Sunt milioane de ortodocși care habar n-au de Scriptură și cineva trebuie să le-o prezinte. Dacă n-o face Biserica Ortodoxă, noi suntem dispuși s-o facem.
Fără îndoiala, la ziua judecății nu vom fi întrebați ce-am citit, ci ce-am făcut, nici dacă am vorbit cu dibăcie, ci dacă am trăit cum se cuvine. Meritul omului în fața lui Dumnezeu nu stă în ceea ce știe ci în ceea ce face.

Trebuie avut încă un aspect în calcul - cu cât vom cunoaște mai mult și mai bine, cu atât vom fi judecați mai aspru, de nu vom trăi cu sfințenie. Dorința de a ști a pierdut pe omul dintâi, el căuta cunoașterea, care hrănește trufia, și a găsit moartea.

Last edited by ovidiu b.; 02.11.2011 at 16:58:47.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2011, 16:58:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Fără îndoiala, la ziua judecății nu vom fi întrebați ce-am citit, ci ce-am făcut, nici dacă am vorbit cu dibăcie, ci dacă am trăit cum se cuvine. Meritul omului în fața lui Dumnezeu nu stă în ceea ce știe ci în ceea ce face.

Trebuie avut încă un aspect în calcul - cu cât vom cunoaște mai mult și mai bine, cu atât vom fi judecați mai aspru, de nu vom trăi cu sfințenie.
Corect....
Reply With Quote
Vechi 04.11.2011, 18:52:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai adus un exemplu, care pe lângă faptul că e fals, e și prost ales. Dacă cineva a fost atenționat de către pastor că n-o consideră profet, e tocmai o dovadă că acel cineva nu face recurs la autoritatea "superioară" a pastorului în cauză.
Si acel "cineva" este exclus.
Deci membri ai adunarii adventiste sunt doar cei care recunosc autoritatea pastorilor.

Ca de altfel, nicaieri in Biblie nu spune ca Miller, White si alti falsi profeti ar fi chiar profeti adevarati.

Citat:
Secole de-a randul au fost milioane poate miliarde de crestini care n-au avut harbar de "Scriptura".
Si asta pentru ca secole nici n-a existat "Scriptura" de care faceti caz, ca sa nu mai vorbim cati stiau sa citeasca sau isi permiteau sa o cumpere.

Sugerati cumva ca Hristos a fost neinspirat cand s-a nascut cam prea devreme fata de aparitia tiparului si a invatamantului de Stat?

Citat:
Unde scrie de nașii de botez în Scriptură?
Unde scrie ca nu poti fi botezat acasa de mama/tata/bunica si trebuie neaparat in public?
Sau la voi se practica regulat si botezul la domiciliu, in familie?

Last edited by AlinB; 04.11.2011 at 20:45:22.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2011, 00:25:18
Banned

Implicit

Citat:
Si acel "cineva" este exclus.
Am mai spus o dată că e fals. Între cele 12 motive de punere sub disciplină nu există acela invocat de dumneata.

Citat:
Secole de-a randul au fost milioane poate miliarde de crestini care n-au avut harbar de "Scriptura".
Si asta pentru ca secole nici n-a existat "Scriptura" de care faceti caz, ca sa nu mai vorbim cati stiau sa citeasca sau isi permiteau sa o cumpere.
Parcă era vorba de milioanele de ortodocși ce n-au habar acuma de Scriptură, de ce invocați "vremurile de neștiință" (Fapte 17,30)? Astăzi Biblia are o răspândire fără precedent, disponibilă în orice librărie, pe internet, oferită chiar gratis pentru cei fără posibilități materiale... și totuși atât de nestudiată!

Citat:
Unde scrie ca nu poti fi botezat acasa de mama/tata/bunica si trebuie neaparat in public?
Sau la voi se practica regulat si botezul la domiciliu, in familie?
Botezul nu-l poate oificia decât cineva hirotonit (pastor sau prezbiter) și se efectuează de regulă în public, căci ce "mărturie" ar fi aceea în secret? Există totuși cazuri speciale (boală, încarcerare) când se efectuează în absența publicului (la biserică sau în aer liber).
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 23:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 11:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 18:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 18:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 19:13:44