![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Scara la cer
Un fir de paianjen Atârna de tavan. Exact deasupra patului meu. În fiecare zi observ Cum se lasa tot mai jos. Mi se trimite si Scara la cer - zic, Mi se arunca de sus. Desi am slabit îngrozitor de mult Sunt doar fantoma celui ce am fost Ma gândesc ca trupul meu Este totusi prea greu Pentru scara asta delicata. - Suflete, ia-o tu înainte. Pâs! Pâs!
|
|||
|
|||
![]()
Gandacelul
Elena Farago De ce ma strangi in pumnul tau Copil frumos, tu nu stii oare Ca-s mic si eu si ca ma doare? De ce ma strangi asa de rau? Copil ca tine sunt si eu Si-mi place sa ma joc si mie. Si mila trebuie sa-ti fie De jalea si de plansul meu. De ce vrei tu sa ma omori Caci sunt si eu copil ca tine Si-ar plange mama dupa mine. Si-ar plange bietele surori. Si-ar plange tata mult de tot Caci am trait abia trei zile Si-acum indura-te copile Si lasa-ma ca nu mai pot! |
|
||||
|
||||
![]()
. Poezie de dragoste de Lucian Blaga
Ne-om aminti candva tarziu de-aceasta intamplare simpla, de-aceasta banca unde stam tampla fierbinte langa tampla. De pe stamine de alun, din plopii albi, se cerne jarul. Orice-nceput se vrea fecund, risipei se deda Florarul. Polenul cade peste noi, in preajma galbene troiene alcatuieste-n aur fin. Pe umeri cade-ne si-n gene. Ne cade-n gura cand vorbim, si-n ochi cand nu gasim cuvantul. Si nu stim ce pareri de rau ne tulbura, piezis, avantul. Ne-om aminti candva tarziu de-aceasta intamplare simpla, de-aceasta banca unde stam tampla fierbinte langa tampla. Visand, intrezarim prin doruri – latente pulbei aurii- Paduri ce ar putea sa fie si niciodata nu vor fi. (din volumul "Poemele luminii")
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|