Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2011, 20:17:18
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
cei care l-au declarat sfant pe Stefan cel Mare stiau cumva aceste informatii pe care mi le ceri mie?
Tu ,care stiai cine merita si cine nu ,sa fie sfant, acum nu mai stii lucruri banale ca de exemplu :ce cunoasteau si ce nu cunosteau ,cei care l-au declarat sfant ? Nici macar lucrul asta nu-l cunosti? Atunci pe ce dovezi te-ai bazat cand ai facut judecatile de valoare despre cine merita si cine nu sa fie sfant ,pe nivelul 2 al jocului World of Warcraft sau pe Super-Mario? Ti-ai dovedit incompetenta si habarnismul.

Citat:
Privind lucrurile din perspectiva pe care o propui tu, poate rezulta ca un om poate fi oricat de ticalos, poate incalca oricate legi, poate ucide sau persecuta alti oameni, dar daca ajuta cumva biserica in procesul de "mantuire" a cat mai multor indivizi, atunci totul e ok. Senzationala moralitate, nu?
Privind lucrurile din perspectiva pe care o propun resulta doar ca omul habarnist n-are toate datele sa judece obiectiv nici macar pe un alt om ,cu atat mai putin sa judece pe Dumnezeu si deciziile Lui .

Citat:
Ca sa fie clar de la inceput: nu cred in adevarul povestilor cu Sodoma, potopul, etc.

Asta e tare ! Si tu tragi concluzia din niste povesti ca Dumnezeu e tiran si a promovat violul si sclavia si a cerut uciderea unor oameni? Cum poate sa ceara un "personaj imaginar" uciderea unor oameni ? Tu crezi ca e posibil asta?

Citat:
Nu cred ca nu realizezi si tu cat de gresita este comparatia pe care o faci intre Dumnezeu si un parinte/doctor. Rezultatele unui tratament, chiar daca initial dureros (ai dat ca exemplu o injectie) se pot vedea clar in timp si de-a lungul vietii omul acumuleaza suficienta experienta pentru a intelege beneficiile medicinei.
Partea principala era comparatia intelegerii limitate a unui prunc cu omul care crede ca stie totul.Ce metode LOGICE folosesti sa-i explici unui prunc ca doctorul nu-i face rau? Aici e vorba de intelegerea pruncului care nestiind si neintelegand ce e ala vaccin sau rujeola ,rubeola,etc...si neexistand nici o metoda LOGICA sa-i explici ce se intampla acolo ,nu poti sa faci altceva decat sa-l mangai si sa-l imbratisezi.Logica nu functioneaza acolo...inca.Ateii sunt in situatia asta ,desi ei afirma ca sunt logici ,n-au nici o treaba cu logica.Ei vad doar acul doctorului si zic ca e rau.

Citat:
Dovedeste-mi intai existenta "mantuirii".
Cum imi dovedesti ca exista Dumnezeu, viata dupa moarte, suflet nemuritor ce-si continua existenta intr-o alta dimensiune?
Nu mi-ai adus nici un argument pentru existenta vietii dupa moarte, in lipsa carora tot ceea ce spui pentru mine nu este valabil.
Dupa ce ti-am demonstrat ilogica de care ai dat dovada ,te-ai refugiat in beci ?Vai ,vai nici nici ce inseamna cuvantul credinta habar nu ai ,dar tu dai citate din Biblie si imi explici teoria batului de chibrit.
Credinta e o optiune personala individuala pe care forul interior al fiecaruia o accepta sau nu si va raspunde la un moment dat de ce a facut asa si nu altfel.
Dovezi INAINTE sa crezi(in teoria x,y) ceri stiintei ,dar credintei ceri dovezi palpabile DUPA ce incepi sa crezi si sa te plasezi pe trasa indicata de Dumnezeu,aratandu-i respect lui Dumnezeu ,nu nesimtirea afisata de tine .N-oi fi tu mai destept decat Dumnezeu sa il verifici tu pe EL ,nu El pe tine.
Nu esti tu cel care pune conditiile .Daca inca n-ai priceput asta.
Vechi 29.09.2011, 20:43:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Asta e tare ! Si tu tragi concluzia din niste povesti ca Dumnezeu e tiran si a promovat violul si sclavia si a cerut uciderea unor oameni? Cum poate sa ceara un "personaj imaginar" uciderea unor oameni ? Tu crezi ca e posibil asta?
acest "personaj imaginar" nu avea cum sa ceara acele crime.
dar poporul evreu avea nevoie de el pentru a-si justifica crimele, violurile, etc.
Vechi 29.09.2011, 21:03:49
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

bin000:

M-am lamurit, in afara de insulte si ironii chiar nu esti in stare sa aduci nici o dovada in favoarea a ceea ce sustii.
In lipsa oricarei dovezi, vorbaria despre "credinta" nu este decat retorica sterila.
Mai incearca, inca n-ai adus absolut nici un argument in favoarea existentei lui Dumnezeu, bineinteles, in afara de afirmatia ca tu asa crezi.
De curiozitate, tu de ce crezi? Ai un motiv anume, ai studiat temeinic toate religiile si ai ales crestinismul in cunostinta de cauza sau pur si simplu s-a intamplat sa fii educat in spirit religios?
Vechi 29.09.2011, 21:06:04
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
acest "personaj imaginar" nu avea cum sa ceara acele crime.
Bun ,deci ne-am inteles :Dumnezeu nu e tiran si criminal.

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
poporul evreu avea nevoie de el pentru a-si justifica crimele, violurile, etc.
E o ipoteza interesanta . Ai ceva dovezi stiintifice in sprijinul ei... in afara de faptul ca esti ateu ?
Vechi 29.09.2011, 21:08:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Bun ,deci ne-am inteles :Dumnezeu nu e tiran si criminal.
Personajul fictiv din biblie pe care-l numim conventional "Dumnezeu" este prezentat acolo exact ca fiind tiran si criminal.
Vechi 29.09.2011, 21:17:32
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Personajul fictiv din biblie pe care-l numim conventional "Dumnezeu" este prezentat acolo exact ca fiind tiran si criminal.
Eu credeam ca e prezentat in Biblie ca fiind Etern,Atotputernic,Atot-Stiutor,Atot-Drept,Atot-Prezent,Atot-Iubitor,Atot-Sfant,Neschimbator. Eu cred ca tu ai citit o alta Biblie.
Vechi 29.09.2011, 21:24:49
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu credeam ca e prezentat in Biblie ca fiind Etern,Atotputernic,Atot-Stiutor,Atot-Drept,Atot-Prezent,Atot-Iubitor,Atot-Sfant,Neschimbator. Eu cred ca tu ai citit o alta Biblie.
Faptele care ii sunt atribuite in biblie il arata ca fiind un personaj tiranic si criminal. Cine a provocat potopul care a exterminat aproape intreaga viata de pe pamant?
Vechi 29.09.2011, 21:31:00
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,flaviusm

Citat:
Faptele care ii sunt atribuite in biblie il arata ca fiind un personaj tiranic si criminal. Cine a provocat potopul care a exterminat aproape intreaga viata de pe pamant?
oamenii, prin comportamentul lor.
apropo,si io pot carcoti continuu.
Vechi 29.09.2011, 21:56:14
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
Faptele care ii sunt atribuite in biblie il arata ca fiind un personaj tiranic si criminal. Cine a provocat potopul care a exterminat viata pe pamant?
Cine te-a pacalit ca a exterminat viata ? Dumnezeu doar a taiat cangrena care putrezea si a lasat ce mai era sanatos. Ai dovezi ca nu e asa?

Problema ta impotriva lui Dumnezeu e de natura emotionala nu logica. .Justifica-mi logic ca raul din lume e incompatibil cu un Dumnezeu Atot-Bun. Am spus justificare logica, nu emotionala ca cea emotionala nu e justificare.

Si ca sa-ti raspund la intrebarea ta , am crescut intr-o familie ortodoxa ,pe la 19 ani am abandonat-o si am cautat prin alte parti adevarul, prin religiile asiatice hinduism,yoga .Dupa cativa ani m-am lamurit si cu alea. Am mai "copilarit" o vreme ca ateist si cautarea s-a oprit ...de unde am plecat. Lipsa adevarului o simti cand esti departe de el si daca ai gustat o data din el esti ranit pe viata. Acum pot sa spun cu siguranta ca ortodoxia este Adevarul si are toate raspunsurile pe care le-am cautat . Am avut hopuri ,caderi,ridicari dar stiu ca asta e calea.

Iar dovezi in favoarea existentei lui Dumnezeu sunt multe:din stiinta faptul ca universul are un inceput(asa cum scriu si analfabetii in Geneza,ca Adam si Eva au fost dovediti stiintific ,toti oamenii existenti la ora actuala pe pamant se trag doar din 2 persoane ,astea-s probe de laborator , etc.evolutionistii i-au despartit cu cateva mii de ani ca sa nu bata la ochi si sa se excluda ca ar fi vorba de Adam si Eva din Biblie O alta dovada in sprijinul lui Dumnezeu e argumentul ontologic ,adica tu cand judeci ceva ai scrisa pe tabla inimii o valoare de referinta obiectiva ,cum AR TREBUI sa fie o fapta ,o situatie la nivel moral.Tu cand zici ca Dumnezeu e imoral tu indirect postulezi existenta lui Dumnezeu care ti-a dat acea tabla de valori morale dar faci eroarea sa crezi ca ai Atot-stiinta de a analiza toate faptele si gandurile si consecintele faptelor tuturor oamenilor din trecut ,prezent si viitor ca sa poti delibera ca Dumnezeu a gresit.E cu neputinta asa ceva.
O alta dovada e consistenta logica a ortodoxiei ,aveam multe intrebari ,la care mi-a raspuns LOGIC.
Ar mai fi si alte dovezi personale ,dar nu pot sa le spun.
Vechi 29.09.2011, 21:17:44
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,flaviusm

Citat:
iar oamenii sunt puri 100%

Tags
creatie, creationism, darwin, evolutie, evolutionism

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum sa spun ? odi_groza Pocainta 22 11.09.2010 16:04:18
Teoria Evolutiei Evreulcelales Generalitati 96 25.09.2009 09:37:52
Oamenii de stiinta vorbesc despre Dumnezeu... amatyyy Generalitati 0 10.05.2009 14:51:19
Teoria evolutiei vs Dumnezeu seby_din_brasov Generalitati 2 19.02.2009 21:42:45