![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Am aflat aici doar versiunea din partea ta, cu versiunea din partea preotului se poate afla adevarul intreg, pentru ca fiecare poate sa fie subiectiv. Nu am citit, a mai fost cineva casatorit?
|
|
|
|||
|
|||
|
Postarea mea este doar o parere, pot gresi..
In primul rand: este femeia bolnava? Cat de bolnava? Atat de bolnava incat trebuie sa fie in grija cuiva sau nu poate ingriji copiii ei (in caz ca vor aparea). Poate nu ar trebui sa se marite. In al doilea rand: ai pacatuit deja ca ai scos-o de sub ascultarea duhovnicului. In a treilea rand se pare ca ai gresit mult fata de duhovnicului ei, altfel nu ti-ar vorbi atat de agresiv. Sau poate ca ti-a explicat de multe ori de ce nu va binecuvanteaza, a vazut ca refuzi sa intelegi si si-a schimbat atitudinea. Cu ceva ai gresit fata de el, poate. Aseara am citit copilului meu o povestire scurta despre importanta ascultarii (nu stiu care este sursa, dar este interesanta). Un ucenic cerea binecuvantare pentru tot ce facea. S-a intamplat sa uite sa ceara binecuvantare pentru a dormi. A asteptat ca parintele sau sa se trezeasca pt a cere binecuvantare, dar nu s-a intamplat. De sapte ori diavolul l-a indemnat sa se culce fara binecuvantare, dar ucenicul a resistat. Dimineata batranul parinte a vazut sapte cununi pe capul ucenicului, pentru ascultare. Ascultarea de duhovnic este mai importanta decat suntem pregatiti sa acceptam. Nu o forta sa treaca peste cuvantul lui. Incarcati sa intelegeti de ce se impotriveste, poate are dreptate. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
No coment.. Nu, n-am mai fost nici unul dintre noi casatoriti
|
||||
|
||||
|
Totusi...ti-ai pus vreodata problema ca ar putea avea un motiv bine intemeiat? Ce faci tu acum mie imi pare a revolta impotriva duhovnicului ca nu va lasa sa faceti voia voastra. Exista posibilitatea sa nu fi inteles tu bine ceva din motivatiile dumnealui? Parerea mea este sa va duceti la el, eventual amandoi si sa mai intrebati odata. Nu cred vei gasi 'luminare' aici pe forum, ci decat discutand cu persoanele in cauza.
'Fara Duhul Sfant, omul nu e decat lut si pacat.'(Sf Siluan Athonitul) 'Domnul stie ca suferi, dar iubirea Lui straluceste peste tine asa cum soarele straluceste peste lume. Nu te teme! E spre binele tau.'(Sf Siluan Athonitul) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si nu vrea nici sa vb, nu vrea sa ma primeasca la spovedit, am vrut sa ma spovedesc inclusiv de faptul ca l-am judecat si ca m-am smintitde comportamentul lui si sa-i spun inca o data tot adevarul dintre noi, dar daca nu vrea nici sa vb cu mine fata in fata , si nici sa ma primeasca la spovedanie, eu ce sa mai fac?!
|
|||
|
|||
|
Citat:
Il informati pe parintele ca vreti sa mergeti la alt parinte duhovnic. Parintele duhovnic nu trebuie sa fie un motiv de sminteala pentru crestin. Asta spune si parintele Porifirie "Sa va cautati duhovnici buni" Noi avem nevoie si de medicament ,nu numai sa spunem simptomele bolii. Last edited by anita; 26.09.2011 at 15:13:51. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
D-voastra trebuie in primul rand sa va spovediti ,deoarece noi ,crestinii trebuie sa ne spovedim cat mai des ,cam la 40 zile. Daca nu va primeste ,spovediti-va la alt parinte ,dar sa nu il barfiti pe fostul duhovnic ,pentru a nu-l sminti pe parintele la care mergeti si a nu pacatui mai rau. Trebuie sa ne ferim a vorbi de rau preotii ,chiar daca ne smintesc. Poate parintele duhovnic nu are o parere prea buna despre d-voastra. Ce inseamna "personalitate puternica" ? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cand suntem in lume? | florin.oltean75 | Generalitati | 22 | 17.03.2012 01:28:36 |
| increderea fata de duhovnic | alex.petrisor | Preotia (Hirotonia) | 18 | 05.12.2010 16:06:18 |
| Despre rugaciune atunci cand nu suntem acasa | justine | Rugaciuni | 5 | 04.08.2010 23:11:36 |
| Rugaciunile cand suntem obositi | justine | Rugaciuni | 1 | 05.07.2010 23:37:10 |
| Până unde merge ascultarea de duhovnic | florina_drossu | Preotul | 29 | 05.04.2010 15:28:56 |
|
|