Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2011, 16:02:05
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
De ce atât de mulți oameni îl resping pe Hristos, pe Dumnezeu?

De ce atât de mulți resping Lumina și refuză să vină la lumină?

De ce nu acceptă și nu vor să își facă viața după voia Dumnezeului-Celui-Viu?

Ce soartă mai merită acești întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevărul?
Problema noastra a tuturor oamenilor nu este atat caderea in pacat si refuzul lui Hristos, cat obisnuita cu pacatul, cu aceasta stare cazuta. Ori moartea ne poate gasi oricand in aceasta stare, departe de Hristos.

Insa, oricat de pacatosi am fi, oricat de pierduti, trebuie sa fim constienti ca exista o cale de intoarcere. Parintele Ceresc iese in intampinarea noastra, cu bratele deschise, pana in ultimul ceas, daca ne marturisim pacatele, daca ne schimbam gandurile si viata, potrivit voii Sale.
Reply With Quote
Vechi 13.09.2011, 16:12:16
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Ce soartă mai merită acești întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevărul?
Citind intrebarile acestea, mi-am amintit de paradoxul incredibil pe care il vad in mine.

Cum eu, care stiu cu adevarat ca Hristos este Dumnezeu-Cuvantul intrupat, Inviat din morti si cu care m-am unit si incerc sa ma unesc, care stiu calea, incercand sa merg pe ea, cum eu, pentru care se roaga sfintii in cer si atatia pe pamant, cum eu, care vreau sa fac binele, cum e posibil sa cad atat de adanc incat sa fac, mai abitir, raul?

Cum este taina asta? Cum adevarul fuge din mintea mea, astfel incat la vremea incercarii il uit si il ascund cu osardie in umbra, imbratisand intunericul? Prin ce mecanism necurat aleg sa fac raul, cunoscand cu adevarat ca este rau, neparandu-mi a fi bine decat in aparenta? Cum pot sa iubesc, cu mare atractie, parutele placeri lumesti si in savarsirea pacatului sa uit de Dumnezeu si de Maica Domnului, care ne vegheaza neincetat?

Cred ca raspunsul la intrebarile tale este acelasi cu raspunsul la intrebarile mele, si tine de curatia mintii, despre care usor ne este a vorbi, dar greu ne este a o intelege si si mai greu a o cauta.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2011, 18:49:04
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Citind intrebarile acestea, mi-am amintit de paradoxul incredibil pe care il vad in mine.

Cum eu, care stiu cu adevarat ca Hristos este Dumnezeu-Cuvantul intrupat, Inviat din morti si cu care m-am unit si incerc sa ma unesc, care stiu calea, incercand sa merg pe ea, cum eu, pentru care se roaga sfintii in cer si atatia pe pamant, cum eu, care vreau sa fac binele, cum e posibil sa cad atat de adanc incat sa fac, mai abitir, raul?

Cum este taina asta? Cum adevarul fuge din mintea mea, astfel incat la vremea incercarii il uit si il ascund cu osardie in umbra, imbratisand intunericul? Prin ce mecanism necurat aleg sa fac raul, cunoscand cu adevarat ca este rau, neparandu-mi a fi bine decat in aparenta? Cum pot sa iubesc, cu mare atractie, parutele placeri lumesti si in savarsirea pacatului sa uit de Dumnezeu si de Maica Domnului, care ne vegheaza neincetat?

Cred ca raspunsul la intrebarile tale este acelasi cu raspunsul la intrebarile mele, si tine de curatia mintii, despre care usor ne este a vorbi, dar greu ne este a o intelege si si mai greu a o cauta.
Avem parte, frate, cu totii, de aceeasi lupta. O simtim fiecare in felul sau personal, dar lupta e una. E grea uneori, deseori. Oare nu e grea mereu?... Ma intreb care e partea noastra (nefiind noi singuri, cata vreme suntem parti din Biserica si "Cu noi este Dumnezeu!").
Partea noastra, cred, este sa continuam nevointa. Sa nu dezertam, orice ar fi.
Sa deprindem rugaciunea, umilinta, miluinta.
Sa staruim, sa ne ridicam dupa cadere, fie si de o mie de ori zilnic.
Sa priveghem, sa postim, sa fim cu totul participanti la slujbele Bisericii, sa deprindem buna rabdare.
Sa participam regulat la Sfinta Marturisire, la Sfantul Maslu, la Sfanta Impartasanie (cei care avem fericita trecere).
Sa citim zilnic Scriptura, sa fim cu totul peocupati de ea si de viata noastra in duhul Scripturii.
E clar ca nu rezolvam "problema" ca pe orice alta problema. De fapt nu cred ca aici e vorba de o rezolvare de problema ci pur si simplu de un mod de a trai. Traim sau nu crestineste, asta e intrebarea si raspunsul fiecaruia, viata noastra omeneasca e sau nu crestineasca.
Sa tinem dupa puteri credinta, sa purtam in suflet nadejdea, sa ne facem prin asumarea durerii jertfelnice vrednici de dragostea crestina, asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu. AMIN+
Reply With Quote
Vechi 18.09.2011, 15:04:39
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:

Aici vorbiti despre gandaci, probabil? Nu stiu ce sa spun, ar trebui sa iau lupa, eventual si bisturiul, sa fac si o incizie si sa analizez ... alo, alo, mosule, vezi c-ai luat-o pe aratura, e vorba de oameni acolo, mai netotule, de oameni. ... ... ...
da', cine a vorbit? dvs, domnu' Savonarola? nu? sigur? atunci cine? ... a, da, e constiinta mea, uitai ca o mai am in dotare. Deci, despre oameni e vorba,... asa, asa,.. deci despre frati de-ai nostrii, ...asa deci... alo, alo, poate frati de-ai tai, ca domnu' cela ortodox nu cred ca ii vrea de frati... ,da, da, bine, am inteles, frati de-ai mei, da, da, asa, asa, frati de-ai mei. Pai, daca ei sunt asa "întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevăru", atunci eu cum sunt? Probabil ca sunt luminat, chiar stralucitor de luminat cred, de toata isprava, onest si mult milostiv, curat si nepacatos si .. si .. binecuvan.. ..., alo, alo mosu', mata te-ai m-ai uitat in oglinda in ultima vreme? ... aa aaa .. aa nu, nu m-am uitat cam de multisor ... pai vezi, uita-te, bai mosule, uita-te! .... ... Da, bine, bine, ma uit, ma uit. Acuma sa ma scuzati, ca ma duc sa ma uit in oglinda si dupa aia .. .. .. daca oi mai avea putere ... oi raspunde si io... la aceasta inalta .. intrebare.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.

Last edited by MariS_; 18.09.2011 at 16:29:17.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2011, 16:29:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Aici vorbiti despre gandaci, probabil? Nu stiu ce sa spun, ar trebui sa iau lupa, eventual si bisturiul, sa fac si o incizie si sa analizez ... alo, alo, mosule, vezi c-ai luat-o pe aratura, e vorba de oameni acolo, mai netotule, de oameni. ... ... ...
da', cine a vorbit? dvs, domnu' Savonarola? nu? sigur? atunci cine? ... a, da, e constiinta mea, uita-i ca o mai am in dotare. Deci, despre oameni e vorba,... asa, asa,.. deci despre frati de-ai nostrii, ...asa deci... alo, alo, poate frati de-ai tai, ca domnu cela ortodox nu cred ca ii vrea de frati... ,da, da, bine, am inteles, frati de-ai mei, da, da, asa, asa, frati de-ai mei. Pai, daca ei sunt asa "întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevăru", atunci eu cum sunt? Probabil ca sunt luminat, chiar stralucitor de luminat cred, de toata isprava, onest si mult milostiv, curat si nepacatos si .. si .. binecuvan.. ..., alo, alo mosu', mata te-ai m-ai uitat in oglinda in ultima vreme? ... aa aaa .. aa nu, nu m-am uitat cam de multisor ... pai vezi, uita-te, bai mosule, uita-te! .... ... Da, bine, bine, ma uit, ma uit. Acuma sa ma scuzati, ca ma duc sa ma uit in oglinda si dupa aia .. .. .. daca oi mai avea putere ... oi raspunde si io... la aceasta inalta .. intrebare.
mi-a placut comentariul :)
as mai adauga:
"Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș." Luca 18:11
Reply With Quote
Vechi 18.09.2011, 16:44:39
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
da', cine a vorbit? dvs, domnu' Savonarola? nu? sigur? atunci cine? ... a, da, e constiinta mea, uitai ca o mai am in dotare. Deci, despre oameni e vorba,... asa, asa,.. deci despre frati de-ai nostrii, ...asa deci... alo, alo, poate frati de-ai tai, ca domnu' cela ortodox nu cred ca ii vrea de frati... ,da, da, bine, am inteles, frati de-ai mei, da, da, asa, asa, frati de-ai mei. Pai, daca ei sunt asa "întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevăru", atunci eu cum sunt? Probabil ca sunt luminat, chiar stralucitor de luminat cred, de toata isprava, onest si mult milostiv, curat si nepacatos si .. si .. binecuvan.. ..., alo, alo mosu', mata te-ai m-ai uitat in oglinda in ultima vreme? ... aa aaa .. aa nu, nu m-am uitat cam de multisor ... pai vezi, uita-te, bai mosule, uita-te! .... ... Da, bine, bine, ma uit, ma uit. Acuma sa ma scuzati, ca ma duc sa ma uit in oglinda si dupa aia .. .. .. daca oi mai avea putere ... oi raspunde si io... la aceasta inalta .. intrebare.
Domnul MariS_ este un Batran de pateric, activand pe un forum. Orice cuvant dintr-o postare a domniei sale anuleaza pur si simplu toate aiurelile, deopotriva ale fanaticilor, fie ei cerularieni fanatic-exclusivisti, fie ale ecumenistilor sincretisti care cred ca pot face aliaj din pacura si mere, si zice apoi ca e diamant.
P. S. Catalin, sigur vei citi acest post. Prin cerularieni inteleg oameni care folosesc mareata traditie ortodoxa/bizantina in scopuri politice si de agitatie anticlericala si antipapala, inultima instanta anticrestina. NU ma refer la ortodocsi, in ansamblul lor. De exemplu, tu esti ortodox, la fel si d-l MariS_, sau d-na delia31, d-na Fani71, sau d-l Mihailc, sau d-l AlinB. Savo si neica sunt cerularieni. Voi postati in apararea ortodoxiei, fiecare dupa stilul si nuantele interioare ale prismei sufletului sau. Cei precum cei doi insulta tot ce nu e ca ei. Ca sa fie clar, fara malentendu.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 18.09.2011 at 16:51:00.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2011, 16:49:16
OmuBun
Guest

Implicit

Uneori, prea mult entuziasm ne transforma in fiare. Credinta fara dragoste ne face frati cu cei ce vor sa ne distruga. Adevarul este ca aproape fiecare dintre noi am avut o perioada in viata cand eram exact asa cum zice fratele nostru si cand poate altii ne blamau si se intrebau cum de ne mai rabda Dumnezeu. Dar Dumnezeu are rabdare cu fiecare dintre noi si ne tot da semne sa ne indreptam, pana in ceasul al 12-lea. Daca ramanem indaradnici si nu ne mai inteleptim, este alegerea noastra, dar dreptul de a alege dintre bine si rau il avem practic cat traim pe aceasta lume.
Va voi spune doua intamplari similare petrecute in desurs de cateva saptamani. La sfarsitul lunii August, am mers cu familia prin Moldova si ca de obicei am ajuns si la Sihastria unde speram sa-l reintalnesc pe Parintele Ciprian. Din pacate tocmai plecase si se intorcea pe 4 Septembrie. Asteptand sa intru la un alt Parinte duhovnic, am cunoscut doua batrane (peste 80 de ani) care m-au intrebat daca am masina si daca nu vreau sa le duc si pe ele la Manastirea Petru Voda fiindca tocmai au aflat raspuns ca Parintele Iustin Parvu doar in acea zi mai poate primi si ca oricat ar fi de tarziu voiau sa ajunga acolo. Fara sa stau pe ganduri, am considerat ca asa a oranduit Dumnezeu sa ajung si eu la un astfel de om pe care nu oricand am ocazia sa intalnesc in viata, ne-am inghesuit cu totii in masina si am plecat intr-acolo. Pe drum, una dintre ele mai vorbareata, si-a deschis sufletul si ne-a povestit ce necaz o duce din manastire in manastire. Era vorba despre un cetatean care-i inselase baiatul de 25 de milioane, luandu-i niste palinca spre comercializare, dar pe care n-a platit-o si nici nu parea sa se grabeasca s-o faca fiindca intre timp daduse faliment. Acum ele umblau sa-l puna pe individ la blestem, sa plateasca ticalosul pentru fapta sa. Cred ca m-am aprins un pic, fiindca le-am luat destul de dur, spunandu-le ca nu le ajuta cu absolut nimic daca acel om isi rupe gatul, ba dimpotriva, nici banii nu si-i vor mai recupera, iar ele, la capatul unei vieti chinuite, se vor duce cu pacatul acela pe suflet si nimeni nu le va putea sterge ceea ce de buna-voie doresc sa faca. Mult mai intelept este sa se roage pentru sanatatea si sporul acelui om, pentru ca sa poata, cand va orandui Dumnezeu sa se achite de datorie. Cand au coborat din masina am descoperit in ele doua femei smerite care in sfarsit au inteles ceva de la viata.
In sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, fara sa inteleg de ce, m-am fixat pe o barana noua in biserica noastra. Nu prea intelegeam de ce, dar mi se intampla adeseori sa am un sentiment de apropiere fata de cineva si abia mai tarziu inteleg de ce. Dupa terminarea Sfantei Liturghii, am mers s-o intreb pe batrana de unde este si daca n-are nevoie de vreun ajutor anume. Parea nedumerita, ba chiar pierduta, Ea avea o treaba speciala cu Parintele. Afland ca este dintr-o comuna mai indepartata (la vreo 20 km) m-am oferit s-o duc eu acasa, daca nu are nimic impotriva, N-a refuzat, dar simteam ca nu asta este ajutorul pe care trebuie sa-l dau acelei femei. Am asteptat pana la sfarsit cand i-a citit parintele de dezlegare, apoi am plecat. Discutia din masina nu se lega asa cum voiam eu si nu intelegeam ce vrea Dumnezeu de la mine cu acea femeie. Am oprit pe drum la casa mea de la tara, i-am pus intr-o ladita mai multe legume din care intelesesem ca nu are, dar nici asta nu parea s-o impresioneze. Abia cand am ajuns acasa a inceput sa mi deschida. La fel ca si celelalte doua batrane de la Sihastria, ea fusese la Parintele sa-l roage sa puna pe cineva la blestem fiindca ii furase de pe "prispa" cazanul de tuica (iar tuica asta, bat-o vina!!) Si iarasi m-am vazut nevoit sa reiau acelasi rationament ca la celelalte femei si intelegand de ce ma fixasem pe ea din timpul slujbei.
Eu cred ca tot miracolul credintei noastre sta in puterea rugaciunii domnesti: "...Faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant!... Si ne iarta noua, precum si noi iertam!..." Daca noi nu acceptam voia lui Dumnezeu ca lectii de smerenie si mantuire si daca nu iertam celor ce ne gresesc noua sau altora, cum am putea crede ca putem fi in armonie cu Dumnezeu si putem intra cu sufletul impacat in lumea celor... drepti?
Mai bine decat Dumnezeu nimeni nu stie sa indrepte si sa intelepteasca. Oricat ne-am razvrati noi impotriva semenilor nostri, nu numai ca nu rezolvam problema mantuirii lor, dar cu siguranta o ratam si pe a noastra.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2011, 23:18:36
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Domnul MariS_ este un Batran de pateric, activand pe un forum. Orice cuvant dintr-o postare a domniei sale anuleaza pur si simplu toate aiurelile, deopotriva ale fanaticilor, fie ei cerularieni fanatic-exclusivisti, fie ale ecumenistilor sincretisti care cred ca pot face aliaj din pacura si mere, si zice apoi ca e diamant.
P. S. Catalin, sigur vei citi acest post. Prin cerularieni inteleg oameni care folosesc mareata traditie ortodoxa/bizantina in scopuri politice si de agitatie anticlericala si antipapala, inultima instanta anticrestina. NU ma refer la ortodocsi, in ansamblul lor. De exemplu, tu esti ortodox, la fel si d-l MariS_, sau d-na delia31, d-na Fani71, sau d-l Mihailc, sau d-l AlinB. Savo si neica sunt cerularieni. Voi postati in apararea ortodoxiei, fiecare dupa stilul si nuantele interioare ale prismei sufletului sau. Cei precum cei doi insulta tot ce nu e ca ei. Ca sa fie clar, fara malentendu.
Deci nu am greșit absolut deloc când am spus că ești un instigator. De fapt am nimerit-o foarte bine. Îți garantez însă că nu o să îți iasă instigarea ortodocșilor împotriva ortodocșilor, pentru că este evidentă mânăria mârlănească pe care o încerci.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2011, 00:16:22
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit sans malentendu

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Prin cerularieni inteleg oameni care folosesc mareata traditie ortodoxa/bizantina in scopuri politice si de agitatie anticlericala si antipapala, inultima instanta anticrestina. NU ma refer la ortodocsi, in ansamblul lor. De exemplu, tu esti ortodox, la fel si d-l MariS_, sau d-na delia31, d-na Fani71, sau d-l Mihailc, sau d-l AlinB. Savo si neica sunt cerularieni. Voi postati in apararea ortodoxiei, fiecare dupa stilul si nuantele interioare ale prismei sufletului sau. Cei precum cei doi insulta tot ce nu e ca ei. Ca sa fie clar, fara malentendu.
Cu masura cu care masori, cu aceea ti se va masura. Daca ti se pare ca stai, ai grija sa nu cazi. Ai grija !

Last edited by mirela.t; 19.09.2011 at 06:06:14.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2011, 10:02:41
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
mi-a placut comentariul :)
as mai adauga:
"Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș." Luca 18:11
Diferența pe care tu nu ai sesizat-o este aceea că nu ai de unde să știi cât sunt eu de "fariseu". Iar în al doilea rând aspectul fundamental pe care l-ai ratat, în mod evident cu intenția de a mistifica, este acela că vameșul din parabolă "departe stând, nu voia nici ochii să-și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând : Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului." (Luca18:12) Îi vezi tu pe cei pe care i-am înșirat făcând așa? Eu nu îi văd mai deloc, iar lucrul s-ar putea să se întâmple în unele cazuri dar doar când încep să vină tot felul de pedepse asupra lor. Până atunci stau însă într-o nesimțire strigătoare la cer, deși Biserica lui Hristos nu este chiar așa de absentă din societate precum ar putea să pară și precum și-ar dori ei.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
oamenii - omenirea dobrin7m Generalitati 14 06.01.2013 22:44:14
"Lui Hristos ii plac oamenii delicati" VladCat Generalitati 80 19.06.2012 08:23:48
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24
Evolueaza oamenii mai repede? Chupacabra Generalitati 10 14.12.2007 12:20:26