Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Super interesant pasajul de la Sf. Ioan Gura de Aur pentru ca el zice ca Domnul a luat intr-adevar Pastile atunci cand trebuia conform legii si au fost exact ceilalti care l-au prins cei care au incalcat Legea pentru ca au luat Pastile in alta zi, iar in noaptea cand ar fi trebuit sa il ia, ei au rumegat prinderea Domnului. Deci sfintii stiau foarte bine cum au stat lucrurile! Cand atunci s-au pierdut aceste cunostinte?...
|
Stimata doamna, mai intai permiteti-mi sa va felicit pentru ravna uriasa in credinta; putini, tot mai putini barbati au asa ceva. Nu imi plac ideile de genul "si femeile pot fi preot/episcop", v-o spun cu toata caldura si incredintarea duhovnicesti: aceste idei ale feministelor indracite, care v-ar vrea in randurile lor, dat fiind valoarea dvs., vin de la Ala. Ce bine ar fi sa abandonati asa o ispita... Si eu sunt destul de transconfesional/ecumenist in gandire, dar sunt si voi ramane catolic, chiar daca gandirea mea nu ramane doar in curtea Ecclesiei, ci galopeaza, in tropotul datator de scantei al intrebarilor si optiunilor interioare, mult dincolo de portile sigurantei mantuirii...
Referitor la intrebarea dvs., exista un raspuns, nu al meu, ci al unora pe langa care sunt un fir de praf, Papi si sfinti: vinovat pentru orice decadere/minciuna spiritula la scara societatii este acel talhar colectiv si fara chip, numit eufemistic "societate secreta". Oanume societate secreta, care mai nou se da "discreta"...
Cu stima.