Citat:
În prealabil postat de un_nepocait
Cum ar veni, curvia lui Luther era la fel ca a noastra, a tuturor celor casatoriti care „ne-am incurcat” cu nevestele noastre.
Si avem poate si niscaiva copii.
|
Câteva mici deosebiri. Mai întâi, noi nu suntem excomunicați. E adevărat că dv sunteți
extra Ecclesiam deoarece ați ales în mod liber să rejectați Sf Învățătură și comuniunea cu vicarul lui Cristos pe pământ, ca și cu urmașii Apostolilor aflați în comuniune cu el.
Pe urmă, noi nu am depus jurământ de castitate perpetuă și nu am îmbrăcat haina sfântă a traiului în sărăcie, feciorie și ascultare.
În sfârșit, nevestele noastre nu sunt călugărițe.
Citat:
S-ar putea ca in cazul lui Luther verdictul sa fie: Not Guilty! Nu a incalcat nici un juramant. Dimpotriva a fost un model de sanatate si virtute. Credeti voi ca degeaba vrea actualul vicar pamantesc al lui Dumnezeu sa-l reabiliteze pe fostul calugaraș?
|
Nu vă amăgiți. Știrea pare de mult redactată: cardinalul Kasper nu se mai ocupă de aproape un an de Unitatea Creștinilor. Luther a murit în stare de erezie și excomunicat și avem motive să bănuim că se află acolo unde merg toți cei care pleacă din viața pământească în stare ruptă de Dumnezeu. A bon entendeur, salut !