Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Nu am zis ca nu mai calc, iar minti? Am zis chiar dimpotriva ca o sa continui sa merg si sa arat cu degetul ceea ce-i nedrept. Cuvantul folosit a fost "sa ma plang" insa sensul cu care l-am folosit este de a arata cu degetul ceea ce nu este corect/drept. Iar de Spovedit intr-adevar am hotarat sa nu ma mai Spovedesc pana nu se schimba lucrurile. Primii crestini faceau doar un examen de constiinta si era suficient. Marturisirea era pentru bolnavi si cei care se Botezau. Si in plus de asta oricum nu merg numai la ortodocsi, asa ca primesc oricum dezlegare de pacate de la anglicani, iar Euharistia o pot lua si de la ei, si de la catolici. Biserica este una singura dincolo de orgoliile omenesti. Trupul lui Hristos este unul singur, nu mai multe. Iar faptul ca diverse madulare ale sale se disputa intre ele si se reneaga reciproc, nu inseamna ca nu ar mai fi in Comuniune ci dimpotriva, sunt in comuniune dar nu isi recunosc aceasta Comuniune. Si la ora actuala cei mai refractari sunt ortodocsii. Din pacate.
|
In confuzia pe care o expui nu poti acuza de minciuna pe cei ce nu te inteleg, pentru ca ideile tale sunt doar ale tale. Nu mai stau eu sa analizez ce faci tu si ce ai spus, mai intai ai spus ca te duci la anglicani, apoi ca nu te duci, ci doar te duci la slujba la ei si ramai ortodoxa, apoi ca nu mai mergi al ortodocsi, etc.
Nu are importanta ca vizitezi bisericile ortodoxe, si catolicii le pot vizita, ortodox e cel ce e in comuniune cu Biserica, iar aceasta se face prin impartasanie.
Iar din 2008 avem si pozitia oficiala a BOR, adica:
http://www.basilica.ro/ro/stiri/deci...ortodocsi.html
"În legătură cu comportamentul sacramental și liturgic al ierarhilor, preoților, diaconilor, monahilor, monahiilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relație cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane și al învățăturii de credință ortodoxă, Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtășească euharistic în altă Biserică creștină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine și Ierurgii cu slujitori ai altor culte.
Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă și, în consecință, vor suporta sancțiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, și oprirea de la împărtășanie a credincioșilor mireni."
Ca sa dam si ceva exemple si ca nu e un moft impartasania unde ni se pare ca e bine, sf. Theodor Studitul spune: „împărtășania de la eretici nu e simplă pâine, ci otravă care vatămă nu trupul, ci înnegrește și întunecă sufletul”