![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
probabil ti-ai schimbat pozitia intre timp |
|
|
||||
|
||||
|
cum spuneam mai sus mai degraba osutafaraunu bate spre nestorianism
|
|||
|
|||
|
Mihai, lasa rautatile. Ai inteles foarte bine ce era de inteles si stii ca nu mi-am schimbat nici o pozitie. Eu cred si in ceea ce se spune in Filipeni 2:6-8 si in ceea ce se spune in Ioan 20:28. Asta inseamna ca mi-am schimbat pozitia?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
inca ceva: daca voi marturisita ca in Hristos din momentul intruparii sunt doua firi (una dumnezeiasca si una umana) inseamna ca marturisiti si faptul ca Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu. Sau gresesc? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tot Scriptura spune ca Domnul Iisus Hristos este "Domnul meu si Dumnezeul meu."(Ioan 20;28). Problema este cum le impacam pe acestea doua cu mintea noastra limitata. Nu-l putem cuprinde pe Dumnezeu in tartacutza noastra. Gresesti. Dumnezeu nu poate fi nascut de o femeie. Tu te incumeti cumva sa crezi ca Dumnezeu poate fi nascut de o femeie? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
s-a intamplat acum 2011 ani. totul este sa intelegi corect problema, nu in felul in care ingelegi Scriptura |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Important: termenul "morphe / morphen", folosit in originalul grecesc, inseman identificarea cu personajul. Adica, Domnul Iisus Hristos desi este Dumnezeu Adevarat, a hotarat sa devina om/rob cu acte in regula. P.S. Astept un raspuns clar la o intrebare clara: tu crezi ca Dumnezeu poate fi nascut de o femeie? Poate reusesti sa dai un raspuns limpede, fara "perihoze" sau alte emanatii teologice. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu stiu ce ai vrut sa semnalezi prin distinctia morphe/morphen, dar te asigur ca e vorba de una si aceeasi parte de vorbire flexibila, care isi modifica forma in functie de cazul gramatical (nominativ/acuzativ) dar sensul de baza e acelasi. Semantic, termenul morphḗ inseamna chip, forma al carei continut cuprinde substanta, esenta, in asa fel incat forma exterioara e in deplina armonie cu esenta, fondul interior. In Filipeni, tocmai la asta se refera termenul morfe, adica, Hristos este Dumnezeu si ramane in esenta, in fondul lui Dumnezeu, chiar daca si-a luat si fire de om. El a renuntat doar la a-si arata stralucirea, insa puterea cu care facea minuni si cu care a inviat, le avea in sine, in esenta Lui dumnezeiasca. Tu ce crezi ca a nascut Fecioara Maria? firea dumnezeiasca sau o persoana dumnezeiasca? Sau cum ai numi tu procesul prin care Fecioara Maria a adus pe lumea asta cazuta si supusa limitarilor o Persoana divina care preexista din vesnicie? Vezi ca i-am scris lui Tricesimus un raspuns pe larg. Daca vrei sa citesti. Dar nu-i obligatoriu. Mi-ai zis oricum ca nu te mai "obosesti" sa imi citesti postarile. Last edited by delia31; 24.08.2011 at 06:10:31. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Greșiți fundamental! Aserțiunea dumneavoastră ar fi corectă doar în situația că Dumnezeu Fiul Și-ar fi avut originea doar la momentul Întrupării și nu în veșnicia veșniciilor. A-L plasa pe Dumnezeu [Fiul] cu un început acum 2.000 de ani, ori a-i conferi maicii Domnului titlul de "născătoare de Dumnezeu" sunt adevărate blasfemii și le taxez ca atare. Doamne ferește-ne de asemenea blasfemii!
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Un cor mai putin obisnuit | Mihnea Dragomir | Craciunul - Nasterea Domnului | 32 | 05.12.2011 03:40:58 |
| putin ajutor | Calin21 | Exorcismul | 8 | 05.06.2011 20:11:06 |
| vorbiti-mi putin! | anaecaterina | Generalitati | 86 | 21.07.2010 11:13:39 |
| of...:( putin ajutor... | Simona-Marilena | Generalitati | 7 | 18.11.2009 23:51:25 |
| PUTIN-felicitari | cozia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 12 | 27.12.2007 20:20:00 |
|
|