Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2011, 13:40:30
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
...Apare în Biblie un înțelept evreu care ia cuvântul într-o adunare care se întreabă ce atitudine sa ia față de aceasta sectă apărută. Iar înțeleptul a spus că au mai existat și în trecut secte desprinse din iudaism, și au dispărut de la sine. Ca atare, dacă nu-i de la Dumnezeu, va dispărea, dacă însă este de la Dumnezeu, luptând împotriva ei riscă să lupte împotriva lui Dumnezeu.
E un punct de vedere, evident, dar din perspectivă... iudaică.
Citat:
Dvs. ce credeți că este o sectă? Credeți că neapărat cineva care crede greșit? Ei iată că nu-i așa. Secta este cea care se desprinde din gruparea mamă în care s-a născut dar asta nu înseamnă neapărat că ar afirma neadevăruri.
Adriana, dragă, de unde certitudinea că știi ce cred eu? Sau deja te-ai obișnuit prea mult cu "contrele" care le primești pe aici? A fi surprinsă să afli că te înțeleg mai mult decât crezi. Chiar dacă susții o grămadă de afirmații (ți-am mai citit și altele) nu prea ortodoxe. Nu te supăra, dar cărui cult aparții?
Citat:
Creștinismul a apărut prin desprinderea unui grup de evrei din iudaism promovând ceea ce nu era prevăzut prin prescripțiile conducătorilor religioși ai acelor timpuri, deci pentru ei erau o sectă.
Cât despre “nu era prevăzut prin prescripțiile conducătorilor religioși ai acelor timpuri”, Vechiul Testament abundă de profeții despre Mântuitorul și prin extensie, adepții săi reuniți în “secta” creștină. Dar cred că deja știi, ar trebui să lași cunoștințele să se mai "așeze" și să citești Scripturile cu rugăciune (înainte, în timpul și după) și post. Poate că o faci deja, dar vreau să mă asigur că ți-am spus.

Doamne ajută și multă pace!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Vechi 16.08.2011, 14:33:11
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
E un punct de vedere, evident, dar din perspectivă... iudaică.

Adriana, dragă, de unde certitudinea că știi ce cred eu? Sau deja te-ai obișnuit prea mult cu "contrele" care le primești pe aici? A fi surprinsă să afli că te înțeleg mai mult decât crezi. Chiar dacă susții o grămadă de afirmații (ți-am mai citit și altele) nu prea ortodoxe. Nu te supăra, dar cărui cult aparții?

Cât despre “nu era prevăzut prin prescripțiile conducătorilor religioși ai acelor timpuri”, Vechiul Testament abundă de profeții despre Mântuitorul și prin extensie, adepții săi reuniți în “secta” creștină. Dar cred că deja știi, ar trebui să lași cunoștințele să se mai "așeze" și să citești Scripturile cu rugăciune (înainte, în timpul și după) și post. Poate că o faci deja, dar vreau să mă asigur că ți-am spus.

Doamne ajută și multă pace!
Ok, imi cer scuze pentru "anticipatia" aiurea.
Bine-nteles ca era din perspectiva iudaica, din iudaism a aparut totul.
Profetiile VT nu trecusera la nivel de prescriptie la conducatorii religiosi evrei de aceea astazi nu suntem evrei desi asa ar fi trebuit, caci Domnul le zicea oamenilor care credeau in El sa asculte de preotii lor, care erau cei de pe linia lui Aaron la acea vreme. Insa nu a fost posibil pentru ca prea putini dintre ei au inteles despre ce era vorba, ca atare miscarea s-a desprins din sanul comunitatii.

Cat despre cultul caruia apartin am mai spus-o: am fost botezata ortodoxa de bebelus, am fost atee pana la 17 ani, am ajuns credincioasa printr-o minune legata de rugaciunea Tatal Nostru din Biblie, devenind credincioasa m-am rugat sa inteleg unde se afla Adevarul din atatea biserici si m-am indreptat catre cea Ortodoxa fiind convinsa ca acolo se afla, asa cum mi se spunea. Viata insa mi-a scos in cale o catolica ce mi-a devenit prietena si greseala celor din BO intalniti pana atunci a fost ca imi spusesera neadevaruri despre ce se intampla in BC, si astfel am fost pusa in garda sa sap mai adanc dincolo de aparente. Si tot asa mi s-a continuat viata, fara sa caut eu, ci totul mi s-a servit ca pe tava prin oamenii pe care i-am cunoscut "intamplator", situatii etc.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38