Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2011, 10:15:07
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Nu gresiti cu nimic in ceea ce ati spus doamna.Da,predestinarea exista ca doctrina la noi,cred in ea,consideram ca avem temei biblic pentru asta la fel cum altii cred ca au temei biblic pentru altele,dar asta este o abordare a noastra,nu o impunem.Nu am intalnit un clavinist care sa-mi spuna ca stie cine sunt alesii si nici ca doar calvinistii se vor mantui.Nu cred ca a venit un calvinist la usa unui ortodox de pe acest forum ca sa-i impuna doctrina noastra.M-as mira profund.Evanghelizare calvinista vizeaza alte zone ale lumii.Prin urmare ramin perpelx cand vad mereu si mereu invocata acesta doctrina desi pana acum am scris,nu conteza oricum,ca nu este principala si am mai spus ca trebuie privita in contextul celorlalte doctrine,impreuna cu ele,ca sa isi mentina sensul teologic,fie si asa cum a fost el inteles.Analizata izolat o transforma in ceva in ce nici eu nu as crede.Analizata in context are alte efecte.Nu insist.

As dori sa mai mentionez ca nu imi aduc aminte sa fi sustinut vreodata credinta fara fapte,o credinta oarba,fanatica si fara nici un corespondent real,fara nici un efect al Duhului.S-ar putea ca prin fapte sa intelegem lucruri diferite dar si aici ma intreb cat de diferit intelegem pana la urma.La fel nu sustin si nu voi sustine niciodata acele fapte habotnice,fara suport real al Credintei,prin care omul crede ca il va cumpara pe Cel de Sus prin bani sau alte valori,fara a trai insa credinta la modul real.Acest lucru ar fi complet impotriva invataurii Scripturii.

Motivatia mea pentru care solicit si am solicitat opinii ale Parintilor Bisericii nu a fost determinata de o vanitate intelectuala,ci pentru ca am vazut de sute,de mii de ori,nu exagerez,acest gen de polemica.Stiu si cum se va termina din nefericire.Prost.De aceea tot incerc ridicarea nivelului la acel nivel tocmai ca sa fim feriti de obisnuitele polemici sterile ale noastre.Si am avea toti mai multe de invatat.M-am tot uitat pe acest forum.In fara de cativa entuziasti,nimeni nu discuta concret de Parintii Bisericii.Polemicile in schimb sunt la ordinea zilei.Eu sunt un om al cartilor,nu un spirit polemic.Cad mereu insa in polemici din motive pe care nici eu nu le inteleg suficiet.

Stiti cum ati putea sa ma invatati ceva?Luati-va timp,cercetati si scrieti un articol ,,Invatatura ortodoxa a Parintii Bisericii despre faptele bune".Va dati seama cati oameni,care poate nu stiu exact,ar fi ajutati?Eu am mai spus si insist:ar trebui deschisa o sectiune speciala,pe forum,despre Parintii Bisericii.La ora actuala,in randul credinciosilor,pentru multi,sunt o notiune abstracta,un slogan defensiv si atat.Multi nici nu stiu cine sunt sau ce au scris.Am constat asta personal.Cred ca este ultima data cand spun asta.Este o tendinta generala spre rafuiala si spre moarte studiului.Efectele vor fi dramatice,este una dintre cele mai grave forme de asasinare a cunoasterii si trairii.

Daca ati fi inceput cum ati scris in ultimul post nici macar nu mi-as fi permis sa comentez.Si eu va cer iertare daca am reactionat nepotrivit si va asigur ca stiu unde este scris in Scriptura de fapte,si unde sunt ambele mentionate,si de ce sunt intr-o parte impreuna si in alta nu.Va asigur ca nu exista conflict teologic intre ele,sunt impreuna.Este o analiza fascinanta care s-ar putea face,un drum prin istoria Credintei,a teologiei.Daca am posta zilnic un articol,ca sa surprindem toate nuantele,va spun ca nu am termina pentru mult timp.Desi s-ar putea sa nu ma credeti,apreciez la dvs faptul ca doriti sa va traiti Credinta in care sunteti si va doresc ca Cel de Sus sa va sprijine pana la capat in acest demers.Eu am plecat de la natural theology si cercetarea lui ,,Isus istoric" dar tot spre Dumnezeu incerc sa merg,desi unii se vor indoi de asta.Conceptiile mele calviniste mi-le asum in totalitate.Nu le impun nimanui.Nu sunt interesat de polemici confesionale.De aceea am si incercat,initial,sa deturnez discutia spre ceva mult mai folositor.

Va doresc,in acesta zi sfanta in calendarul ortodox,putere-n Credinta,dragoste pentru aproape si traire in Duh si Adevar.Asa sa va ajute Cel de Sus.

Last edited by Scotland The Brave; 06.08.2011 at 10:18:04.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11