Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.08.2011, 19:06:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Mi-ar placea sa stiu ce cuvant foloseau dacii inainte de invaziile romane...
Nu ne-au rămas documente scrise din Dacia pre-romană. Un singur lucru a rămas, lucru care ne-ar putea pune pe gânduri: templul-calendar de la Sarmizegetusa în care tot a șaptea zi era zi de repaus (tot al șaptelea stâlp culcat).
Vechi 03.08.2011, 19:16:34
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

@Osutafaraunu: Imi cereti argumente biblice pentru fapte ce tin de traditie, deci care nu se regasesc explicit in Biblie. La fel ,dumneavoastra nu aveti argumente biblice pentru a justifica legitimitatea absoluta a calendarului iudaic, pe care-l folositi atunci cand corelati ziua a 7-a a creatiei cu ziua de Sambata. Dumnezeu a spus ziua 7 si atat! Pentru a evita interminabilele discutii contraproductive am sa ma opresc aici. Dumneavoastra aveti interpretarile cultului de care apartineti, le respect, dar nu le impartasesc, asa cum dumneavoastra nu le impartasiti pe ale mele. O seara placuta!

p.s prin "Domn al Sambetei" inteleg ca sabatul a fost creat pentru om ca zi inchinata lui Dumnezeu.

Last edited by ioanna; 03.08.2011 at 19:24:11.
Vechi 03.08.2011, 19:22:20
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
@Osutafaraunu: Imi cereti argumente biblice pentru fapte ce tin de traditie, deci care nu se regasesc explicit in Biblie.
Ați pus în sfârșit degetul pe rană.

Citat:
La fel ,dumneavoastra nu aveti argumente biblice pentru a justifica legitimitatea absoluta a calendarului iudaic, pe care-l folositi atunci cand corelati ziua a 7-a a creatiei cu ziua de Sambata.
vi le-am furnizat în postarea anterioară - probabil n-ați ajuns încă la ea.

Citat:
Pentru a evita interminabilele discutii contraproductive am sa ma opresc aici. Dumneavoastra aveti interpretarile cultului de care apartineti, le respect, dar nu le impartasesc, asa cum dumneavoastra nu le impartasiti pe ale mele. O seara placuta!
Nu pot decât să vă felicit pentru înțeleapta decizie. Doamne ajută!
Vechi 03.08.2011, 19:24:08
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
@Osutafaraunu: Imi cereti argumente biblice pentru fapte ce tin de traditie, deci care nu se regasesc explicit in Biblie. La fel ,dumneavoastra nu aveti argumente biblice pentru a justifica legitimitatea absoluta a calendarului iudaic, pe care-l folositi atunci cand corelati ziua a 7-a a creatiei cu ziua de Sambata. Dumnezeu a spus ziua 7 si atat! Pentru a evita interminabilele discutii contraproductive am sa ma opresc aici. Dumneavoastra aveti interpretarile cultului de care apartineti, le respect, dar nu le impartasesc, asa cum dumneavoastra nu le impartasiti pe ale mele. O seara placuta!
sa inteleg ca imi dai voie sa il preiau si sa dau cu el de pamint?
multa iubire
ps astept raspunsul tau

Last edited by the_Listener; 03.08.2011 at 19:26:59.
Vechi 03.08.2011, 19:28:04
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
sa inteleg ca imi dai voie sa il preiau si sa dau cu el de pamint?
multa iubire
Datorita semnaturii atasate, postarile tale au de cele mai multe ori o nuanta cvasi-oximoronica. ( pac-pac ... multa iubire)
Vechi 03.08.2011, 19:34:06
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Datorita semnaturii atasate, postarile tale au de cele mai multe ori o nuanta cvasi-oximoronica. ( pac-pac ... multa iubire)
deci imi dai voie sa il preiau ? raspunsul e clar si se spune ori DA ori NU ....
multa iubire
Vechi 03.08.2011, 19:54:42
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
deci imi dai voie sa il preiau ? raspunsul e clar si se spune ori DA ori NU ....
multa iubire
Nu ai nevoie de acordul meu pentru a posta,insa as prefera sa te lansezi in discutii constructive, nu in contre verbale; am facut eu destule :)

Mai bine am reveni on-topic si am discuta despre formele si metodele activitatii prozelitiste . Cu siguranta toata lumea ne-am confruntat macar o data in viata cu asa ceva, deci sa discutam despre ce am apreciat si ce nu in lucrarea lor de predicare, despre modul de abordare etc.
Vechi 03.08.2011, 20:15:58
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Nu ai nevoie de acordul meu pentru a posta,insa as prefera sa te lansezi in discutii constructive, nu in contre verbale; am facut eu destule :)

Mai bine am reveni on-topic si am discuta despre formele si metodele activitatii prozelitiste . Cu siguranta toata lumea ne-am confruntat macar o data in viata cu asa ceva, deci sa discutam despre ce am apreciat si ce nu in lucrarea lor de predicare, despre modul de abordare etc.
ba da .. tu decizi daca continui sa ii arat sectarului ca greseste GRAV sau il las in necunoastere totala ....
multa iubire
ps raspunzi cu
da ori nu ... da ŽŽai voieŽŽ oriŽŽ nu ai voie ŽŽ unu din aceste raspunsuri
multa iubire
Vechi 03.08.2011, 21:12:16
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
a nu aveti argumente biblice pentru a justifica legitimitatea absoluta a calendarului iudaic, pe care-l folositi atunci cand corelati ziua a 7-a a creatiei cu ziua de Sambata.
Acelasi calendar "iudaic" il folositi si dvs. Poate nu ati observat, dar in calendarul ortodox ziua a saptea este sambata (conform cu Scripturile).

Citat:
Dumnezeu a spus ziua 7 si atat!
Asa este. Ziua a 7-a si atat. De ce serbati ziua intaia sau ziua a opta?

Citat:
Dumneavoastra aveti interpretarile cultului de care apartineti,
Dvs. aveti invataturile ortodoxe, care va spun exact acelasi lucru. In Catehismul Ortodox ni se spune (vedeti aici, cap. "Despre sarbatori": http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ori-80571.html)
..................................
286. Pentru ce serbam Duminica?

Serbam Duminica, pentru ca:

a) E ziua cea dintai a creatiunii
;
.............................................

Asadar, ziua a saptea a creatiunii este sambata.

Citat:
p.s prin "Domn al Sambetei" inteleg ca sabatul a fost creat pentru om ca zi inchinata lui Dumnezeu.
Biblic raspunsul dvs. Chiar Domnul sambetei spune ca "sambata a este pentru om" (ca zi binecuvantata si sfintita inchinata Domnului).
Vechi 03.08.2011, 21:50:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Asa este. Ziua a 7-a si atat. De ce serbati ziua intaia sau ziua a opta?
not again! :) Am discutat anterior cu domnul Osutafaraunu despre acest aspect. Am sa va raspund, totusi, pentru ca m-ati intrebat, insa nu mai doresc un dialog pe acest subiect , ca n-are nici un sens.

Dumneavoastra, la fel ca si domnul Osutafarauna nu gresiti ci priviti dintr-un anumit unghi de vedere, noi privim din altul. Din perspectiva dumneavoastra puteti sa ne oferiti o explicatie logica, argumentata biblic, insa din perspectiva noastra, acele argumente nu-s valide , pentru ca noi interpretam "sabatul" in mod simbolic, nu literar.

Ambii sustinem ca Sabatul e Ziua odihnei lui Dumnezeu, binecuvantata si sfintita de Acesta, ca cinstirea acestei zile si “pazirea” ei e un semn al supunerii noastre fata de Dumnezeu etc. etc. Diferenta consta in modul in care vedem procesul creatiunii si cel al mortii si invierii lui Iisus.

Dumneavoastra spuneti ca Dumnezeu s-a “odihnit” in ziua a 7-a , cand si-a dus la implinire lucrarea, la fel si Iisus s-a “odihnit” in mormant in ziua a 7-a ( ce a fost intr-o sambata), cand a dus la implinire rascumpararea neamului omenesc, deci ziua a 7-a e ziua de odihna consimtita de Dumnezeu.

Noi spunem ca tinand cont ca dupa ziua a 7-a a creatiei n-a mai urmat o alta zi, odihna Domnului din ziua a saptea insemneza epoca de dupa creatie, pana la sfarsitul lumii, in care Dumnezeu nu mai creeaza, dar are grija de lume. De asemenea,noi nu privim moartea lui Iisus izolat, trunchiata, spunem ca sambata e „puntea” de legatura dintre patimi, moarte si Inviere. Domnul se odihneste cu trupul, insa, cu sufletul este in iad savarsind lucrarea cea de mantuire a dreptilor, deci „Odihna” Domnului din ziua a 7-a se deschide si finalizeaza in ziua Invierii, momentul culminant al mantuirii fiind invierea Sa. Adevarata odihna a lui Hristos e invierea Sa, caci atunci putem spune ca a dus la implinire rascumpararea neamului omenesc. Asa cum sabatul evreiesc a fost instituit dupa Pastile Vechiului Testament si in legatura cu aceasta sarbatoare, tot astfel Pastile Noului Testament instituie Duminica .

Last edited by ioanna; 03.08.2011 at 21:53:59.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38