![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
În altă ordine de idei, are cineva un link, un document, ceva oficial despre poziția Biserii vis-a-vis de reiki?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Biserica nu da pozitii oficiale despre religia din insula Trinidad sau despre Reiki pentru ca sunt in afara bisericii. Nu are importanta ce maestru am avut acum multi ani, inainte sa devin ortodox, sper ca ai inteles ca eu am spus de tot reiki, nu depinde de maestru. Citeste te rog pentru informare conferintele despre reiki, unde au scris si persoane care au practicat, nu doar din carti. Reiki e compatibil cu religiile panteiste, unde divinitate e un fel de energie prezenta in toate. Eu am inceput sa-mi pun mai multe semne de intrebare cand am citit ceva despre voodoo si am vazut cateva asemanari. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Trăiești cu impresia că eu FAC apologia reiki, ceea ce este total greșit. Eu doar (te-)am întrebat de unde știi (cu surse de informare și pentru mine) de poziția Bisericii.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu vei gasi pozitia Bisericii referitoare special la reiki, cum nu vei gasi pentru fiecare practica pagana in parte. Exista doar pozitia Bisericii referitoare la conceptii in general. De exemplu vei gasi in vietile sfintilor, in paterice, cum actioneaza vrajmasul si ce minuni poate face. Iar in catehism invatatura Bisericii. Si vei gasi carti scrise de credinciosi, unele din ele chiar de la neoprotestanti (ca din SUA s-au extins praticile new-age, inclusiv Reiki-dupa ce fusese inventat de Usui). Reiki e la fel ca bioenegia, doar ca spune ca energia e luata din cosmos. Asta la gradul unu, unde "vindeci" cu mainile. La urmatorul grad deja incepi sa vezi ca seamana cu vrajitoria, folosesti semne pentru transmiterea "energiei". De fapt acele semne sunt un fel de mandale pentru chemarea spiritelor, am fost surprins cand am vazut ca se folosesc semne pentru chemarea unui spirit in voodoo. |
|
|
||||
|
||||
|
Ok, am înțeles punctul tău personal de vedere. Nu ai nimic concret.
|
|||
|
|||
|
Daca deja ti-ai format parerea ca reiki e ceva bun nu o sa ti-o schimbi indiferent cate date concrete o sa afli, toate ti se vor parea neconcludente. Putini oameni am vazut sa-si schimbe conceptiile, indiferent cat de gresite ar fi. Daca vei dori citeste conferintele deschise pe forum despre reiki, asta ar dovedi ca doresti sa afli adevarul.
|
|
|
||||
|
||||
|
..........................
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 04.08.2011 at 09:51:21. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? | mihaisepo | Vrajitoria | 58 | 06.11.2018 02:27:29 |
| Reiki si tentatii | oana Re | Alte Religii | 157 | 02.09.2017 17:59:59 |
| Reiki | Riluri | Intrebari utilizatori | 95 | 05.11.2015 17:48:52 |
|
|