![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Biblie este scris insa despre invierea trupului. Un verset a fost dat de fratele Trice: Romani 8:11. Dar eu as vrea sa redau pasajul clasic despre inviere din 1 Corinteni 15:35 - 54. „Dar va zice cineva: „Cum învie morții? Și cu ce trup se vor întoarce?”Ce inteleg eu din acest pasaj? - Ca invierea mortilor este asa: trupul semanat in putrezire inviaza in neputrezire, semănat în ocară înviaza în slavă, semănat în neputință înviaza în putere. Se pare ca despre trup e vorba. Despre invierea trupului. Nu gasesc nici in acest pasaj si nici in altele despre invierea sufletului. Nici a duhului. Cand citesc despre inviere tot mereu o vad legata de trupul nostru muritor. De aceea cred ca, daca nu voi fi in viata la asteptata revenire a Domnului, trupul meu va fi inviat si transformat intr-un trup nemuritor, plin de slava si de putere. Sufletul meu se va imbraca cu acest trup si, impreuna cu toti cei rascumparati, il vom intampina pe Domnul, Aleluia! Nici vorba sa nu cred in inviere sau sa nu astept revenirea glorioasa a Domnului. Dimpotriva, impreuna cu Duhul si Mireasa, strig: „Vino Doamne Isuse! Maranata!” Pai, tu ce credeai? P.S. Asta este opinia mea: Invierea este a trupului. Dar hai sa presupunem ca ma insel si e ca tine: si duhul, sufletul si trupul mor. Pentru mine e OK, nu ma dezavantajeaza cu nimic. Ba, daca ma gandesc bine, s-ar putea chiar si sa ai dreptate in argumentele tale biblice. Ce mai, e clar: e ca tine. Hai sa ne pocaim si sa ne traim viata de crestini cum se cuvine pentru a fi cu Domnul la revenirea Sa! Last edited by penticostalul; 25.07.2011 at 14:58:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Totusi cred ca apostolul face un amestec intre invierea mortilor (care nu mai au trup) si invierea viilor (care au trup) considerind ca toti sintem morti fie vii fie morti si trebuie sa inviem cumva la o viata mai spirituala poate chiar la desavirsire.(oare?) In conditiile in care nu spune nimic de ridicarea la cer sau rapire.
Apoi de ce imparatim cu Hristos doar miile de ani in conditiile in care inviem spre viata vesnica? dupa miile de ani ce facem? Si unde inviaza mortii care nu inviaza decit peste miile de ani ? Si de ce peste miile de ani din moment ce in locuinta mortilor timpul nu are valoare, din moment ce nu se intimpla nimic in moarte? Nu e loc pentru toata lumea? Sau unii sint fericiti caci invie spre viata vesnica si altii mai putin fericiti ca nu se stie spre ce invie dar totusi invie? spre ce invie? Apostolul zice cuiva ca este o taina insa taina pentru cine? Pentru cel care asculta si probabil nu stia sa citeasca profetiile VT? Findca si din VT rezulta ca vom fi "albiti si lamuriti" si ca vom avea corpuri de slava -adica aura duhului sfint. Cei care vor trai se vor numi sfinti. Deci una e invierea mortilor morti alta e sfintirea, albirea si lamurirea viilor ramasi in viata dupa Judecata. Se stie ca dupa moarte sfintirea- procesul desavirsirii se opreste , doar in viata poti creste spiritual trecind prin lectii, incercari, patimire, traire adinca si binecuvintari, in moarte este doar repaus - odihna de muncile vietii. Chiar spunea un verset ca mortii nu se desavirsesc. Iar daca nu esti desavirsit ca sa te ridici la cer cu trupul atunci fiind mort ca sa poti ajunge din urma pe cel arhant trebuie sa inviezi traind iar pe pamint -mai repede in vremurile fericite promise sau abia peste mile de ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și dacă Duhul Celui Ce L-a înviat pe Isus din morți locuiește în voi, atunci Cel Ce L-a înviat pe Cristos din morți le va da viață și trupurilor voastre muritoare, prin Duhul Lui Care locuiește în voi." (Rom.8,11 NTR) --> conform cu originalul: http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/rom8.pdf Deci nici măcar acest unic verset nu folosește sintagma "învierea trupului". Și mă întreb oare de ce-o mai folosim în vorbirea curentă? Frate penticostal, ai remarcat bine. "Se pare" că e vorba de învierea trupului. În realitate, se vorbește și despre duh și despre suflet și [mai mult] despre trup; dar omul când învie, în-vie adică devine viu - cu trup (schimbat în cazul învierii drepților) și suflarea de viață - adică suflet viu în starea inițială a lui Adam în Paradis. Acesta și este marele obiectiv al jertfei lui Hristos să refacă "toate lucrurile noi". Din Paradis în Paradis ca un arc uriaș peste timp. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 55 | 08.08.2013 14:11:31 |
Care sunt "gaurile" stiintei? | Bast-et | Teologie si Stiinta | 28 | 19.09.2010 10:30:28 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " | cristiboss56 | Generalitati | 22 | 15.02.2009 23:49:08 |
|