Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2011, 17:40:19
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Condiția primirii Duhului Sfânt în vederea înțelegerii Scripturii (despre asta se vorbea în propoziție) este rugăciunea sinceră a celui ce citește Biblia. Predispoziția omului de a urma sfaturile lui Dumnezeu găsite în Scriptură este o altă condiție a primirii făgăduinței de a înțelege ceea ce citește. Și o ultimă condiție de a primi și înțelege noi adevăruri ale Cuvântului lui Dumnezeu este punerea în aplicare a adevărurilor deja descoperite.

Da, tot omul e chemat să se sfințească:

"Că scris este: "Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt." (1 Petru 1,16)
Prin rugaciune sincera, zici? Nu crezi ca trebuie sa te cureti mai intai de toate pacatele, ca inima sa-ti fie curata?
Sa ne amintim de de Cina cea de Taina. Ce i-a spus atunci Hristos lui Petru:
Iisus i-a zis: "Cel ce a făcut baie n-are nevoie să-i fie spălate decât picioarele, căci este curat tot. Și voi sunteți curați, însă nu toți." (Ioan 13, 10)

Apostolii au fost in apropierea Domnului o buna bucata de vreme, timp in care s-au curatit de pacate; si totusi abia dupa aceea au primit Duhul Sfant, la Cincizecime.
Atunci te intreb, cum sa crezi ca primesti Duhul Sfant doar rugandu-te sincer. Presupun ca atunci cand ne rugam o facem in mod sincer, dar nu cred ca este suficient pentru ca Duhul Sfant sa se salasluiasca in inima noastra. Mi se pare prea superficial, ca sa fie adevarat.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38