Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Condiția primirii Duhului Sfânt în vederea înțelegerii Scripturii (despre asta se vorbea în propoziție) este rugăciunea sinceră a celui ce citește Biblia. Predispoziția omului de a urma sfaturile lui Dumnezeu găsite în Scriptură este o altă condiție a primirii făgăduinței de a înțelege ceea ce citește. Și o ultimă condiție de a primi și înțelege noi adevăruri ale Cuvântului lui Dumnezeu este punerea în aplicare a adevărurilor deja descoperite.
Da, tot omul e chemat să se sfințească:
"Că scris este: "Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt." (1 Petru 1,16)
|
Prin rugaciune sincera, zici? Nu crezi ca trebuie sa te cureti mai intai de toate pacatele, ca inima sa-ti fie curata?
Sa ne amintim de de Cina cea de Taina. Ce i-a spus atunci Hristos lui Petru:
Iisus i-a zis: "Cel ce a făcut baie n-are nevoie să-i fie spălate decât
picioarele, căci este curat tot. Și voi sunteți curați, însă nu toți." (Ioan 13, 10)
Apostolii au fost in apropierea Domnului o buna bucata de vreme, timp in care s-au curatit de pacate; si totusi abia dupa aceea au primit Duhul Sfant, la Cincizecime.
Atunci te intreb, cum sa crezi ca primesti Duhul Sfant doar rugandu-te sincer. Presupun ca atunci cand ne rugam o facem in mod sincer, dar nu cred ca este suficient pentru ca Duhul Sfant sa se salasluiasca in inima noastra. Mi se pare prea superficial, ca sa fie adevarat.