![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa cum se observa cu ochiul liber, cei mai buni/ferventi misionari ortodocsi sunt rusii. De ce oare? Pentru ca o structura ierarhica bine inchegata si disciplinata in jurul Patriarhului lor, deci mai eficace. (Ca aceasta eficacitate poate fi si este uneori si malefica, pot da marturie staroverii din Romania, asa-numitii "lipoveni". Stiu ca e off-topic, dar e un aspect pe care am dorit sa il pun in evidenta, pentru a spulbera imagini idilice si partizane, fie de o parte, fie de cealalta a baricadei confesionale). Revenind on-topic, oare de ce catolicii, fie prin Unia, fie prin propovaduire directa, au ajuns efectiv peste tot? Adica au indeplinit exact ce ne ceruse Mantuitorul in materie de misionariat. Cred ca sunteti de acord ca o organizatie, desi detinatoare a multor adevaruri, daca e autoconflictuala (asa cum administrativ/politic e cazul cu BO, considerata in tot ansamblul autocefaliilor "canonice" si schismelor "traditionaliste"), nu ar putea face asta. Nu cred ca afirmatia aceasta are nevoie de vreo demonstratie, alta decat cea sustinuta de realitatea evidenta.
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 24.06.2011 at 11:28:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Unde a facut Domnul astfel de minuni?" Pe tot parcursul existentei Lui pe pamant, ca doar era si Dumnezeu totodata, si nimeni nu a notat toate minunile pe care le-a facut. Daca Sf. Spiridon a facut acest lucru, pe langa alte multe minuni, atunci Domnul cu atat mai mult ar fi putut face. Dar pentru a crede ca Sf Spiridon a facut asa minune, trebuie sa crezi in sfinti. Adventistii si penticostalii nu cred in existenta sfintilor, considerandu-se pe sine sfinti, prin botez. Ori, e o mare diferenta intre a fi botezat si a fi sfant. Unii insa nu o vor afla poate niciodata. Crezi ca diavolul ar avea interes in a demonstra existenta Sfintei Treimi? Sf. Spiridon a facut aceasta minune cu ocazia Sinodului de la Niceea, pentru a demonstra filosofilor prezenti la Sinod, ca Sfanta Treime exista. Minunea a fost urmata de convertirea acelui filosof. Mai multe amanunte poti gasi pe net. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"După sinodul din 1654 în care Patriarhul Nikon a reformat biserica rusă, au început să se ia măsuri restrictive din partea autorităților laice și religioase ruse, care au culminat odată cu venirea la putere a lui Petru cel Mare și introducerea de către acesta a unor măsuri drastice de europenizare." (Wikipedia) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi se pare normal sa crezi ceea ce iti spune BRC, tu fiind catolica; dar incearca sa patrunzi mai in profunzime. Sf. Apostol Petru ne invata treptele desavarsirii in II Epistola a sa. Credinta e buna, dar e doar inceputul. La aceasta mai ai de adaugat multe, incepand cu fapte si cunoastere. Aparandu-ti credinta in felul de mai sus nu obtii nici un rezultat. Si daca observi, ortodocsii se opun doar adaugirilor, nu invataturii in sine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, fara smerenie nu se poate! Totusi erorile nu au marcat BORu, de vreme ce a dat un mare sfant: Sf. Serafim de Sarov. Si altii ca el. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate, partinirea nu ajuta cu nimic, ci doar mentine ura si dezbinarea pe niste premise superficiale din punctul lui Dumnezeu de vedere.
"Caci Dumnezeu este cel care uneste si nu cel care dezbina." Ai spus despre misionariat si mi-ai adus aminte de Imparatia sfintilor despre care vorbesc revelatiile din VT si deasemenea Crezul -care o leaga de invierea mortilor adica de vremurile din urma ale Judecatii. Astazi dogmele oficiale considera ca religia crestina ar fi Imparatia sfintilor insa daca este sa cercetam vechile scripturi s-ar intelege ca ar trebui sa fie atit un sistem unic religios pe intreg pamintul cit si eventual unul politic. Din interpertarea la rindul ei simbolica a lui Daniel referitiare la piatra desprinsa din munte si mai ales la cele 4 imparatii carora li sa mai dat un termen rezulta ca la un moment dar acel termen trebuie sa treaca si din toate orinduirile si sistemele religioase prezente nu va mai ramine decit unul , crezi ca asa ceva este posibil ? Last edited by Mihai36; 24.06.2011 at 15:41:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
va mai dau alta mostra de lipsa de logica: dumneavoastra ziceti: "filoque e cea mai mare erezie"; totusi Biserica Ortodoxa are cel putin un sfint care a sustinut filoque. 2. Referitor la adaugiri: ati adaugat dumneavoastra, ca si noi, ca sfinta Fecioara Maria s-a ridicat cu trupul si sufletul la cer? Da! Ati adaugat dumneavoastra, ca si noi, ca sint sapte sacramente? da. Cum s-a intimplat acest lucru? Prin revelatii ale Duhului Sfint. Dumneavoastra, ortodocsii, considerati ca nu au mai fost revelatii de la nu stiu ce sinod incoace. Noi, catolicii, consideram ca Domnul comunica inca cu credinciosii Sai prin Duhul Sfint. A facut-o de la alugarea lui Adam din rai si o face si acum. Nu si-a intrerupt comunicarea acum 1000 de ani cind s-a rupt Biserica lui Isus! Last edited by nutucutu; 24.06.2011 at 17:03:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e cine stie ce isprava cautind greselile celuilalt, mai degraba ar trebui sa ne intercem in sinceritate prin a recunoaste proprille greseli- fara insa a ne indentifica cu ele.
|
|