![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
In primul rand fata de noi , caci altfel ne furam singuri caciula , dar a spune sa nu fi sincer fata de altii , mi se pare draga Daniel mult prea deplasat , ca sa nu-i spun altfel . Iti dau doar doua exemple in care sinceritatea este musai necesara : in relatia parinti-copii-parinti , si in relatia cu duhovnicul nostru ! Exemplele pot continua , dar ma opresc aici , pentru a nu sminti aiurea pe cei ce ne citesc , si care cred cat de cat in sinceritatea noastra , un minim necesar chiar daca suntem pe virtual ! Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvintele sincere nu sunt intotdeauna elegante iar cuvintele elegante nu sunt intotdeauna sincere. In primul caz, am putea rani pe altii dar ca sa nu se intample asta, e nevoie de iubire, bunatate si sa nu cumva sa ne dam aere de superioritate (asa cum zici). In al doilea caz, ne ranim pe noi insine, prin ipocrizie si duplicitate. |
|
||||
|
||||
![]()
Adevarat , adevarat spui tu , caci e nevoie si aici de mult tact si rabdare , dar una este in a grai teoretic , si alta e situatia din teren . Suntem de multe ori pripiti si rautaciosi in judecatile noastre , chiar si atunci cand suntem sinceri ! Renuntam la sinceritate pentru a nu strica relatii , pentru a nu ne sifona imaginea , pentru a minti cu eleganta , intr o societate care are ca drept principii minciuna , lacomia , trufia , desfraul si alte cele ! A fi sincer e un act de curaj , e un risc , e o nebunie de multe ori , dar cred ca nu trebuie sa renuntam la sinceritate , si mai ales sa spunem cu atata dezinvoltura, ca nu trebuie sa fim sinceri cu cei din jurul nostru.
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 09.06.2011 at 20:07:50. |
|
|||
|
|||
![]()
As dori sa vad un citat din Noul sau Vechiul Testament,ori din Pateric,unde se vorbeste despre sinceritate....
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Hristos , cum a fost mai frate ? Sincer sau un prefacut ?
|
|||
|
|||
![]()
A nu fi sincer ,nu presupune a minti,ci a fi precaut...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
8. Fără minciună se împlinește legea și înțelepciunea este desăvârșită în sinceritate. |
|
|||
|
|||
![]()
Este singurul loc unde se vorbeste despre sinceritate.Mi se pare cam putin.
Nici in filocalii nu se trateaza aceasta "virtute"... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sinceritatea | tatolivia | Intrebari utilizatori | 1 | 12.05.2012 04:31:47 |
|