![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
NU ai observat ca Erethorn a scris in mesajul dinainte de un sfant catolic? Iar cineva a spus de Sf. Ambrozie al Milanului. Mai sunt si alti patriarhi si sfinti.
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu am spus despre un sfânt care a fost ales Papă prin vot popular ca urmare a unui semn divin, nu de unul care a fost numit de împărat ca urmare a unor neînțelegeri politice. Învățați să faceți diferența.
|
|
|
|||
|
|||
|
Viata Sfantului Fotie cel Mare intr-o lucrare mai ampla: http://www.manastirea-sireti.md/uplo...ntinopolei.pdf
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nectarie (381-397), Pavel al III-lea (686-693), Nichifor (806-815), Grigorie (tatăl Teologului) și Talasie al Cesareei fusesera alesi patriarhi in acelasi fel ca sf. Fotie, fiind laici. Este interesant că patriarhii Pavel, Tarasie și Nichifor slujiseră ca protoasecretes în cancelaria împărătească, la fel ca Fotie. Datele sunt din link-ul despre viata sfantului. |
|
|
|||
|
|||
|
Ce facem aici: analizam papii catolici, analizam schisma, analizam ideea de primat papal sau facem un amalgam? Pentru mine este clar un lucru, indiferent de modul in care au fost sau nu de destrabalti papii catolici, sau cit de sfinti sau nu au fost: patriarhul care s-a opus primatului papal si care a generat schisma A TRECUT INTR-O SINGURA SAPTAMINA DE LA CALITATEA DE MIREAN LA CEA DE PATRIARH PRIN NUMIREA IMPARATULUI DI NU A BISERICII.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ce facem aici: analizam papii catolici, analizam schisma, analizam ideea de primat papal sau facem un amalgam? Pentru mine este clar un lucru, indiferent de modul in care au fost sau nu de destrabalti papii catolici, sau cit de sfinti sau nu au fost: patriarhul care s-a opus primatului papal si care a generat schisma a trecut intr-o singura saptamina de la calitatea de mirean la cea de patriarh iar numirea a fost facuta de imparat, deci el nu a avut autoritatea bisericii. Cred ca dupa Vinerea Mare acea zi a schismei a fost cea mai trista din istoria lumii.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
PS1 Daca veti citi genealogia Domnului nostru Isus Cristos (capitolul 1 din evanghelia dupa Matei) veti vedea ca in acea genealogie se afla si sfinti si pacatosi. Si este vorba de genealogia Domnului nostru Isus Cristos. Daca unii sint sfinti nu inseamna ca si copii lor sint la fel. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
1. Am dat o serie de alti cativa patriarhi ajunsi de la stadiul de mireni. 2. S-au dat si alti sfinti catolici (unul din ei sf. Ambrozie) 3. Am scris ca nu imparatul l-a inscaunat, ci sinodul. 4. Parintii sfantului au fost sfinti maritiri, nu doar credinciosi. 5. Dvs. nu ati citit ce s-a scris pana acum? Ca informatiile pe care le aveti erau niste neadevaruri, a fost doar o schisma si apoi s-au impacat, nu avea cum sa fie schisma in 880 si sa ramana asa pana in 1054. De 80 de ani s-au schimbat informatiile. Pentru catolici, ca pentru noi sunt aceleasi. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar dumneavoastra il comparati cu sfintul Ambrozie, care a trait cu 500 ani inainte si care a fost numit de Dumnezeu prin vocea unui copil... PS Eu nu am nici o informatie. Eu stiu ca dumneavoastra va considerati perfect, iar eu fac parte din categoria bad guy, ca sint catolica. Citind informatiile pe care DUMNEAVOASTRA le postati pe net vad ca sinteti departe si de a fi perfecti, departe de a fi in masurasa dati sfaturi,departe de a fi fara pata si pe masura ce se adinceste acest subiect, imi creste convingerea ca schisma a aparut datorita mindriei bisericilor din rasarit care doreau independenta (a se citi"egale"), si o putere mai mare, fiecare in ograda proprie. Lucru care se intimpla si astazi. Last edited by nutucutu; 08.06.2011 at 21:07:34. |
|
|